Cum poate pierde Kasparov?

Documentar care mi-a facut o mare placere

Este o incantare sa vezi reactiile lui Kasparov intr-un meci de sah si mai ales intr-un meci special cum a fost acesta. In timpul in care  Garry multumea jucatorilor pe care ii intalnea in simultanul dat in Corsica pentru ocazia de a putea sa joace si el in fata publicului, ( cu o afluenta enorma in sala de demonstratie) Anand devenea campion mondial invingandu-l pe Kramnik.

Si daca Anand era invins de Kasparov cu  scorul de ( +4-1), numarul remizelor fiind mai mare in primul meci, cu care castiga el titlul in fata lui Kramnik la Bonn. Sondajul de pe blog m-a socat pentru ca practic cititorii nu ii dau nici macar un vot(sansa) lui Anand in meciul cu Kasparov! Va dati seama de impactul mediatic in cazul unui asemenea meci de dimensiuni colosale. Un fel de Tal – Fischer modern am putea avea.

Aveti mai jos un documentar foarte bine realizat, care cred ca va va face placere sa il urmariti.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NJarxpYyoFI&eurl=http://www.ajedrez32.com/]

1 Comentariu

  • virgil

    Kasparov a fost si ramane un colos al sahului contemporan. Stilul sau de joc este unul agresiv si foarte spectaculos, foarte apropiat de ceea ce juca Tal,unul dintre cei mai indragiti sahisti din istoria sahului. Anand nu va avea o misiune usoara in fata lui Kasparov, daca se va ajunge la disputarea acestui meci. Daca nu ma insel, Kasparov este detinatorul recordului la coeficientul Elo, ceea ce spune totul despre valoarea sa. Un asemenea meci, daca se va juca vreodata, va fi un eveniment epocal in lumea sahului.

    noiembrie 4, 2008 - 2:48 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.