Anand – Kramnik -World Chess Championship 2008

Anand – Kramnik -World Chess Championship 2008
Ceremonia oficiala de desch
idere

de Costin Beiu

Exact 24 de ore au ramas inainte de mutarea de dechidere a World Chess Championship 2008. Viswanathan Anand si Vladimir Kramnik au fostieri la conferinta de deschidere. In 24  de ore vor incepe partidele. Se vor juca 12 partide (si tie break daca este necesar).

Cine va fi campionul mondial?

Ambii jucatori se aflau intr-o dispozitie excelenta. Ei au anuntat presa ca sunt gata sa inceapa meciul, dupa atatea luni de  pregatire. In conferinta de presa s-au anuntat si membrii echipelor. Peter Leko (Ungaria) va fi in echipa lui Kramnik, iar din echipa lui Anand va face parte  Peter Heine Nielsen (Danemarca).

In continuare va prezentam echipele celor 2 jucatori.

Echipa Anand


Peter Heine Nielsen (Denmarca), Rustam Kasimdzhanov (Uzbekistan), Radoslav Wojtaszek (Polonia) si Surya Shekhar Ganguly (India).

Echipa Kramnik

Peter Leko (Ungaria), Sergey Rublevskyi (Rusia) si Laurent Fressinet (Franta).

Domnul Josef Resch, directorul acestui meci, a salutat invitatii acestui meci, facand si o prezentare succinta a firmei organizatoare, accentuand ideea de a organiza si alte turnee de sah la cel mai inalt nivel.

Domnul Georgios Makropoulos, vicepresedinte FIDE, si-a exprimat impresiile personale legate de faptul ca va fi unul din cele mai mari competitii din istoria sahului. Exista toate premizele ca acest lucru sa se intample, a spus dansul: s-a ales un oras minunat, un loc cu insemnatate culturala in care sa se joace meciul, o organizare impecabila, sponsori pe masura, si doi din cei mai mari sahisti din istorie.

Domnul Georgios Makropoulos a mai spus ca FIDE este foarte multumita in ceea ce priveste organizarea si ureaza succes celor doi jucatori.

Inspectia locului de desfasurare a meciului

Site-ul official a anuntat faptul ca participantii au analizat facilitatile si conditiile locului de desfasurare si ca sunt multumiti in general. Acesta doar multumire generala era legata de discofortul creat de scaunele de la masa de joc, ambii jucatori dorind schimbarea acestora. A urmat inspectia camerelor.
Ambii jucatori au dusuri si bai separate si nu au fost instalate camere de luat vederi.

Site-ul oficial al competitiei: http://www.uep-worldchess.com/

6 Comentarii

 • Heto

  Anand este mai bun, dar Kramnik va castiga.

  octombrie 14, 2008 - 10:22 am Raspunde
 • Gergely Szabo

  Hai Anand!!!!! 🙂

  octombrie 14, 2008 - 3:20 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Desi am fost mult timp suporterul lui Anand, cred ca Vladik Kramnik, va castiga. Sper sa fie un meci special care sa imbogateasca istoria sahului cu multe lucruri deosebite si speciale. Sa castige cel mai bun dintre ei!

  octombrie 14, 2008 - 4:05 pm Raspunde
 • dixi82

  Eu tin cu Kramnik, nu stiu de ce, imi place mai mult si ca jucator si ca persoana.
  E posibil sa ma insel, dar… go Kramnik!

  octombrie 15, 2008 - 12:11 pm Raspunde
 • virgil

  Nu am o preferinta anume, dar as vrea sa castige cel mai talentat, cel mai bine pregatit, cu alte cuvinte, cel mai bun!

  octombrie 15, 2008 - 1:43 pm Raspunde
 • Sabin Nicula

  Sper sa castige Wishvanathan Anand pt. k e unul dintre sahistii cu o fabuloasa capaciate de analiza .eu il consider un veritabil urmas al lui Fisher si Kasparov. Hai ANAND !!!!!!!!!!!!!!!! te salut

  octombrie 20, 2008 - 12:16 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.