Copiii si sahul la Vulcan

CLUBUL SPORTIV VULCAN

SECŢIA DE ŞAH

     Vulcan, Str. Nicolae Titulescu Nr. 18, jud. HD, tel.: 0722672187

Nr. 17 / 2013

La Vulcan,

Şahul a fost promovat în plină stradă

Sâmbătă, 1 iunie 2013, în cadrul manifestărilor de Ziua Copilului, în municipiul Vulcan – jud. Hunedoara s-a desfăşurat o caravană a copiilor din localitate la care au participat circa 1000 de prichindei.

Secţia de şah a Clubului Sportiv Vulcan nu a ratat ocazia de a promova – şi cu acest prilej – nobilul sport al minţii.

Astfel, micii şahişti de la C. S. Vulcan şi antrenorul Teodor Berinţan au făcut înconjurul oraşului purtând deasupra capului 32 de replici ale pieselor de şah, scandând continuu, de-a lungul traseului deviza noastră – “Fii deştept! Joacă şah!” – ca pe un îndemn la practicarea şahului.

Piesele de şah, în mărime suficient de mare pentru a fi văzute şi de la balcoanele blocurilor (50 cm x 35 cm) au fost confecţionate cu grijă dar şi cu mare dăruire, chiar în sala de pregătire a secţiei noastre de şah, de către cei mai mici practicanţi ai şahului din Vulcan.

Invitaţia micilor şahişti adresată vulcănenilor de a se apropia de sportul minţii a avut efecte imediate. Chiar în timpul defilării am fost oprit pe stradă de doi părinţi care mi-au dat o veste minunată: începând cu următoarea şedinţă de pregătire, numărul şahiştilor de la C. S. Vulcan va fi mai mare.

Dorel Şchiopu,

Preşedinte Secţia de Şah a C. S. Vulcan

Reflectare în presa locală:

http://www.zvj.ro/articole-18812-De+1+Iunie+s+au+v++zut++Chipuri+fericite+de+copii+pe+Bulevardul+Mihai+Viteazul+din+Vulcan.html

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • Secrieru Andrei

    Ideea in sine este buna.
    Pacat ca nu are cine sa ii antreneze pe micuti… Se vor limita la a invata sa decupeze cartoane si polistiren, sa defileze si daca mai ramane timp sa mute piesele….Totul e un fel de campanie electorala a domnului Schiopu, care este presedinte al P.R.M. si face mai nou pe instructorul de sah!

    iulie 6, 2013 - 12:19 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.