Meci Carlsen-Anand la anul in Norvegia

O stire de ultima ora: in august anul viitor Magnus Carlsen va juca un meci de sah rapid impotriva Campionului Mondial Vishy Anand, in Kristiansund in Norvegia. Meciul va face parte dintr-un festival al sahului mai mare, care include in paralel un turneu open de weekend.

IMG_2539

Kristiansund este un alt oras al Norvegiei unde activitatea sahista infloreste. Clubul de sah local  condus de foarte dinamicul Aage Sivertsen, isi petrece o mare parte din timpul, energia si banii lui cu jucatorii de toate nivelurile, atat cu cei din elita cat si cu jucatorii amatori sau cu copii, pentru a face din Kristiansund unul din orasele de varf din Norvegia in privinta sahului.

Anul acesta echipa clubului, condusa de Campionul Mondial de Veterani Mihail Suba si de marele talent al Suediei Nils Grandelius, s-a calificat in prima divizie a ligii norvegiene si va fi un candidat serios la titlu anul viitor.

Kristiansund a gazduit recent un mare open de weekend, cu cativa mari maestrii concurand pentru un loc 1 de 10000 koroane norvegiene. Printre acestia s-au numarat suedezul Tiger Hillarp Persson, bulgarul Vladimir Georgiev, respectiv marii maestrii norvegieni Leif E. Johanssen si Leif Ogard. Turneul a fost castigat de catre Hillarp Persson si Georgiev, ambii cu un punctaj de 100%, 5 din 5.

(SURSA: SUSAN POLGAR’s BLOG)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.