Interviu cu Sergey Karjakin

Urmatorul interviu a fost preluat de pe site-ul ChessVibes

În stirile prezentate  in saptamana trecuta a fost si cea  legata de anuntul lui Sergei Karjakin legat de dorinta de a începe să joace pentru Rusia în loc de Ucraina. El şi familia sa, probabil, se va muta de la Simferopol la Moscova în curând, şi vor deveni cetăţeni ruşi. Într-un interviu video cu ChessVibes, Karjakin explică faptul că nu este o coincidenţă aceasta decizie cu faptul că el lucreaza acum, deasemenea, cu fostul antrenor al lui Garry Kasparov, Yuri Dokhoian.

karjakin290

Sergei Karjakin:

Voi juca pentru Rusia şi am de gând să trăiesc în Rusia, cel mai probabil. Această decizie a fost luată pentru că nu am avut suficient sprijin în interiorul ţării, în Ucraina. Şi am nevoie, de asemenea, sa ma antrenez cu antrenori buni, iar in Rusia  există antrenori foarte buni, de exemplu, Yuri Dokhoian, care a lucrat cu Garry Kasparov şi acum, în acest turneu lucreaza cu mine. Deci, acesta decizie este luata in princal datorita antrenorilor.

Când vorbesti de suport, poti sa vorbesti despre asta un pic mai mult? Oamenii au sugerat că aceasta are, de asemenea, de a face cu banii, e adevarat?

OK, am avut un pic de sprijin de la sponsori privaţi, dar eu nu am avut aproape nici un sprijin din partea Federatiei. Nu e ca în Rusia, unde ai foarte mare sprijin din partea Federaţiei.

karjakin1

Acesta este primul turneu pe care lucrezi cu Dokhoian; cum ai luat legatura cu el?

Am vrut de fapt, sa lucrez cu dansul de aproximativ un an în urmă. Am fost gata să il plăteasc  personal, pentru că eu sunt sigur că nimeni nu ar fi plătit pentru mine, în Ucraina, dar el nu a putut face asta pentru că el are un contract cu Federaţia Rusă şi el nu poate lucra cu străini.

Deci, asta a fost de fapt, un motiv important pentru a te muta  la Federaţia Rusăde Şah?

Da, este unul dintre cele mai importante motive.

karjakin2

Cum merge pregatirea cu Dokhoian pana in prezent? Recunosti experienta cu Kasparov în pregătirea ta?

Da, el are foarte mare experienţă. OK, acum, la începutul este destul de greu sa lucreze cu o nouă persoană pentru că nu ştie unde am probleme şi nu ştie ce poate sa imi recomanda. Dar eu sunt sigur că dacă vom continua sa colaboram, si vom avea sesiuni de antrenament, vom deveni o echipă.

Tu şi familia ta va ganditi sa va mutati in Rusia?

Da, cred că eu şi familia mea ne vom muta la Moscova.

karjakin3

Şi, practic vei fi un candidat pentru echipa Olimpica?

Da, voi fi un candidat. Cred ca voi fi invitat – Sper! [rasete]

Vassily Ivanchuk:

Cred că aceasta este decizia sa personală. OK, dacă el crede că va avea mai multe şanse la Federaţia Rusă de Sah, de ce nu?
La întrebarea dacă el a fost surprins, Ivanchuk a răspuns: “Eu nu m-am  gandit la asta, dar este decizia lui strict personala.

Pavel Eljanov:

“Cred că este o şansă foarte bună pentru Sergey pentru a-si îmbunătăţi abilităţile, pentru că este un jucator foarte talentat. Cred că el e unul dintre cei mai talentaţi tineri din lume. Cred că cu acest suport din partea Federaţiei Rusă Şah are mari sanse de a deveni Campion Mondial, în viitor. ”

aveti aici interviul original in format video.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ECmMF26ztfY]

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.