Linares runda 12: Carlsen relanseaza lupta pentru locul 1, Grischuk la primul pas gresit!

cab211

Grischuk inca este la conducere cu doua runde inainte de final, dar finishul va fi foarte interesant. Magnus Carlsen l-a invins pe Grischuk intr-o Siciliana Scheveningen incununata cu o frumoasa combinatie de final finalizata cu transformarea unui pion  in dama.

Despre prestatia lui Carlsen a avut numai cuvinte de lauda insusi Kasparov, varianta fiind jucata de Kasparov in meciurile sale cu Karpov (1985-partida 24 , care i-a adus titlul mondial), si cu Anand in 1995 (s-a jucat de 6 ori Scheveningen in acel meci!)

In urma victoriei, Carlsen a revenit pe locul 2 la egalitate cu Ivanchuk, dar la doar jumatate de punct de locul 1 de data asta, relansand lupta pentru locul 1.

carlsen-grischul1

Anand-Ivanchuk s-a incheiat cu o remiza previzibila. Previzibila deoarece s-a jucat Berlineza, deschidere care arareori nu iese remiza la nivel de super GM. La randul lui, Anand se afla cu o alta jumatate de punct in spatele lui Carlsen si Ivanchuk, impreuna cu Aronian.

anand-ivanchuk

Aronian-Wang Yue s-a incheiat de asemena remiza; Aronian a avut un pic de presiune intr-un Panov din Caro-Kann, dar presiunea nu a fost suficienta pentru mai mult de remiza, Wang Yue salvandu-se cu sah etern.

aronian-wangyue2

Radjabov-Dominguez a fost o partida cu Radjabov avand permanent initiativa, intrand in finalul partidei cu un pion in plus. Pionul in plus nu a fost suficient pentru victorie, cubanezul jucand finalul de turnuri cu precizie.

radjabov-dominguez

Se anunta un final palpitant la Linares, aflat la doar doua runde de final!

Clasament dupa 12 runde:
1. Grischuk 7
2-3. Ivanchuk, Carlsen 6.5
4-5. Anand, Aronian 6
6-7. Wang Yue, Radjabov 5.5
8. Dominguez Perez 5

Runda 13 :
Carlsen – Radjabov
Grischuk – Anand
Ivanchuk – Aronian
Wang Yue – Dominguez

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.