Turneul Regilor, runda 1

Update ora 19.45

Dieter Nisipeanu il invinge pe Radjabov in prima partida!

Aici puteti viziona partida!

Aici puteti viziona partidele rundei 1

Azi incepe mult asteptatul super-turneu al regilor.  In prima partida, Dieter Nisipeanu il intalneste pe Teimour Radjabov Boris Gelfand pe Wang Yue, iar Magnus Carlsen pe Ruslan Ponomariov.


Aici puteti urmarii partidele live

Aici puteti intra pe chat sa comentati partidele


ALTE POSTARI RELEVANTE

11 Comentarii

  • Jean

    Nisi-radja 1-0
    Bravo Dieter Hurrrrra

    iunie 14, 2010 - 6:36 pm Raspunde
  • dan bujor

    O super-partida de atac facuta de Dieter. E o adevarata incantare sa-i privesti partidele.
    Mult succes pe mai departe.

    iunie 14, 2010 - 6:56 pm Raspunde
  • Costica a

    Felicitari Dieter. Asteptam cat mai multe partide bune.

    iunie 14, 2010 - 6:56 pm Raspunde
  • virgil

    O partida de vis pentru Dieter, un debut excelent in acest puternic turneu…Bravo!!! Sunt mandru de tine!!! Eu nu mai folosesc de ceva vreme semnele de exclamare la dezlegari din cauza ca cineva a abuzat prea mult de ele…Acum imi permit acest lucru, fiindca si prestatia ta la partida cu Radjabov a fost aproape de perfectiune…Bravo!!!

    iunie 14, 2010 - 7:10 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Ce final frumos, a’ la Dieter!

    iunie 14, 2010 - 8:02 pm Raspunde
  • horatiu

    Bravo Nisipeanu!
    Mult succes in continuare.

    iunie 14, 2010 - 9:10 pm Raspunde
  • Vasy Strugari

    Hai Nisipeanu, poti sa castigi turneul!

    iunie 14, 2010 - 10:11 pm Raspunde
  • CID

    Bravo Nisipeanu.
    Eu cred ca Nisipeanu e mult subestimat si subevaluat.Daca ar putea sa-si aleaga turneele si ar fi invitat la mai multe superturnee,ar avea peste 2700,cum a mai avut dealtfel.Mi-ar fi placut sa-l bata pe Radja cu 1.d4 intr-o indiana de rege,deschiderea fetis a lui Radjabov.Dar e bine si asa,Nisi a fost milos,se lasa Radja de sah daca o lua pe cocoasa in KID.

    iunie 14, 2010 - 10:43 pm Raspunde
  • virgil

    Eu nu as zice ca Dieter este subestimat sau subevaluat de catre altii…Depinde numai de el felul in care este perceput in exterior…Astazi, de exemplu, a facut o partida de exceptie cu Radjabov si nu cred ca s-ar hazarda cineva sa spuna ca nu a jucat bine…Pur si simplu, s-ar ridiculiza cel care ar spune asa ceva…Dieter are un talent fantastic si daca gaseste si mijloacele potrivite pentru a-l valorifica, nu stiu cine l-ar putea impiedica sa castige…Eu merg pe mana lui la acest concurs si il vad clasat, in final, pe unul din primele 3 locuri…

    iunie 14, 2010 - 11:55 pm Raspunde
  • Marian Tudorache

    Bravo Dieter! Succes in continuare! Acesta e unicul lucru care lipseste lui Dieter ( despre conditii de pregatire este inutil sa mai vorbim, pentru ca avem dovada ca desi nu poate sa se pregateasca in aceleasi conditii cu jucatorii de top, intr-un fel sau altul reuseste sa se apropie. Sau poate ceva s-a schimbat si noi nu stim), jocul constant in super turnee. Felicit organizatorii, este uimitor sa ai numarul 1 mondial in acest turneu. Era sa zic, hai sa nu o mai lungesc, dar de ce nu? Cred ca partida lui Dieter merita o multime de comentarii. Eu unul m-am uitat pe Playchess in mare parte. In B33 Dieter cu albele scoate victorii din pozitii aproape moarte. Eu joc si la alb si la negru B33. Mereu am avut dilema jucand cu albele, sa bat in f6 imediat si sa-i dublez pionii sau sa bat mai tarziu, ca in partida de fata. Admirandu-l din totdeauna pe Dieter i-am urmat exemplul chiar si la corespondenta, insa nu-mi iesea, normal ca nu pot intelege pozitia, cum o face el. Nu pot si nu am capacitatea sa analizez partida de fata, insa imi dau cu parerea a ceea ce am inteles. In faza initiala ( este sigur ca Dieter a fost si bine pregatit, pentru ca este stiut ca Radjabov joaca des B33 la 1.e4), Dieter a pus in siguranta ambele flancuri si pentru mine se profila o tema des intalnita in acesta deschidere, pion negru liber pe e4, dar si slabiciune cronica in d6, ideal fiind sa reuseasca la un moment d6-d5 ( dar cred ca la joc corect nu poate). Albul are grija de a bloca acel pion, insa are la dispozitie un avanpost in d5, pentru care negrul trebuie sa fie atent mereu, sa nu permita plasarea ulterioara a calului alb acolo. Apoi cam totul se invarte in jurul slabiciunii d6. Dar in mod surprinzator Radjabov nu a jucat pion e4 dupa ce Dieter a avansat f4. Cred ca a supraestimat sansele sale aici. Ce a urmat a fost o incantare pentru ochiul de sahist si daca nu le vedem poate analizand in timpul partidei, le intelegem clar vazand partida dupa. Ce sa mai, Radjabov a intrat exact unde Dieter pare mai tare in ultimul timp. L-a umplut de “legaturi” si poante! Frumos! Asta am inteles eu si ar fi minunat daca am avea si pareri mult mai autorizate. Evident mai mult ca orice astept partidele cu Carlsen, care in prima runda nu a aratat prea mult, dimpotriva, cred ca remiza e buna vazand pozitia.

    iunie 15, 2010 - 8:50 am Raspunde
  • calin_dragomirescu

    Felicitari Dieter pentru partida exceptionala jucata. Mult succes in continuare.

    iunie 15, 2010 - 10:13 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.