Turneul Regilor, runda 3

Update 20.55

Azi, in runda 3 s-au  intalnit Magnus Carlsen cu Boris Gelfand, Ruslan Ponomariov cu Teimour Radjabov si Dieter Nisipeanu cu Wang Yue.

Am asistat la o singura victorie, Teimour Radjabov, invinsul lui Dieter din prima runda, a reusit o frumoasa victorie cu piesele negre impotriva lui Ponomariov. Celelalte 2 meciuri s-au incheiat remiza.

Dieter Nisipeanu – Wang Yue 1/2 – 1/2

Magnus Carlsen Boris Gelfand 1/2-1/2

Ruslan PonomariovTeimour Radjabov 0-1.

Dieter Nisipeanu a incercat sa “sparga” apararea Petroff a lui Wang Yue cu o dezvoltare rapida, dar negrul a gasit resursele sa reziste.  Meciul s-a terminat remiza la mutarea 31, dupa repetare.

Gelfand a jucat apararea favorita, Semi Slava, impotriva lui Carlsen. Albul a optat pentru o dezvolare mai lenta, fata de una mai agresiva, de exemplu 6.Nh4.  La un moment dat Carlsen a lasat un pion in priza, dar Gelfand a ezitat sa il ia, probabil gandindu-se ca atacul va fi unul periculos.  Meciul a curs spre  un final interesant, dupa un schimb masiv de piese.

Ponomariov s-a pregatit pentru Indiana regelui, fiind sigur ca Radjabov va juca asa. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna, Ponomariov a fost surprins de atacul negrului si nu a mai reusit sa blocheze eficient pionul liber al negrului.

Dupa 3 runde, Nisipeanu si Gelfand conduc cu cate 2 puncte, Carlsen si Radjabov cu 1,5 puncte, iar Ponomariov si Wang Yue raman cu 1 singur punct.

Runda 4

Bo. No. Name Result Name No.
1 6 GM Wang Yue GM Radjabov Teimour 5
2 1 GM Gelfand Boris GM Ponomariov Ruslan 4
3 2 GM Nisipeanu Liviu-Dieter GM Carlsen Magnus 3

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.