Nu este nici o gluma! Se anunta oficial ca zvonul ca Firouzja Alireza are o cariera si in industria modei este ADEVARAT!

Preluare si adaptare si traducere de pe chess. com

Numărul patru mondial, Alireza Firouzja, a fost suspect de putin prezent în ultimul an in turneele de sah . Într-un nou interviu , adolescentul a confirmat zvonuri despre el căută o carieră alternativă.

Firouzja, adolescentul minune francez născut în Iran, vazut ca viitor succesor al tronului de șah, nu a mai jucat niciun turneu la tabla din septembrie. Ultima sa participare a fost una impresionanta iar dublă sa victorie la St. Louis, câștigând proba Rapid & Blitz și Sinquefield Cup, singurul său eveniment clasic de la Turneul Candidaților din în iulie anul trecut.

 Firouzja: Noua carieră în industria modei le ia timp de la șah
Alireza Firouzja în cadrul Turneului Candidaților de anul trecut. De atunci a jucat un singur turneu la tabla Foto: Maria Emelianova/Chess.com.

“Da, am fost în această industrie de doi ani acum. Este un lucru serios. Se îmbunătățește în fiecare zi și, da, este un fel de profesie adevărată.”

Mai multe detalii despre amploarea noii sale cariere sau cât de mult îi afectează acest lucru șahul, nu sunt încă clare, dar Firouzja a adăugat:

„Îmi ia timp de la șah, dar îmi place să am ambele lucruri împreună”.

Tânăra vedetă nu intenționează încă să-și încheie cariera de șah. Firouzja a mai dezvăluit că va fi mai activ în a doua parte a anului 2023, jucând în Grand Chess Tour și în Norway Chess, care urmează să aibă loc în mai. Restul domeniului în aceste evenimente nu a fost încă anunța

Tânărul de 19 ani a avut un rezultat dezamăgitor la Airthings Masters 2023 (0-5), unde s-a calificat în faza eliminatorie, dar a fost apoi învins convingător cu 3-0 de GM Arjun Erigaisi .

În timp ce Firouzja apare ocazional în turneele Titled Tuesday, fanii săi rămân nedumeriți de ce tânăra vedetă a lipsit atat de mult. Acum, adolescentul a împărtășit, pentru prima dată, o explicație.

Firouzja a confirmat zvonurile care circulă de ceva vreme:

O carieră în design vestimentar, Firouzja a confirmat zvonurile care circulă de ceva vreme, iar el a răspuns :
“Da, am fost în această industrie de acum doi ani. Este o treaba serioasa. Se îmbunătățește în fiecare zi și, da, este un fel de profesie adevărată.”

Alireza Firouzja la Turneul Candidaților 2022.
Firouzja la Turneul Candidaților 2022. Foto: Maria Emelianova/Chess.com.

Mai multe detalii despre amploarea noii sale cariere sau cât de mult îi afectează acest lucru șahul, nu sunt încă clare, dar Firouzja a adăugat:

„Îmi ia timp din pregatirea la șah, dar îmi place să fac ambele lucruri împreună”.

Tânăra vedetă nu intenționează încă să-și încheie cariera de șah. Firouzja a mai dezvăluit că va fi mai activ în a doua parte a anului 2023, jucând în Grand Chess Tour și în Norway Chess, care urmează să aibă loc în mai. Restul domeniului în aceste evenimente nu a fost încă anunțat!

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.