Memoria, jocurile si festele ei. Cum sa ne antrenam memoria? ( I )

Memoria ta este fenomenală. Această afirmație este făcută în ciuda următoarelor contraargumente:
1 Majoritatea oamenilor își amintesc mai puțin de 10% din numele celor pe care îi întâlnesc.
2 Majoritatea oamenilor uită mai mult de 99 % din telefon _
numerele date acestora.
3 Memoria ar trebui să scadă rapid odată cu vârsta.
4 Mulți oameni beau, iar alcoolul are reputația de a distruge 1000 de celule ale creierului per băutură.
5 La nivel internațional, de-a lungul rasei, culturilor, vârstelor și nivelurilor de educație, există o experiență comună și o teamă de a avea o memorie inadecvată sau proastă.
6 Eșecurile noastre în general, și mai ales în amintirea, sunt atribuite faptului că suntem „doar oameni”, o afirmație care implică faptul că abilitățile noastre sunt în mod inerent inadecvate.
7 Probabil că veți eșua majoritatea testelor de memorie din viitor in aceasta rubrica interesanta !

 

Veti vedea că este posibil, cu cunoștințe adecvate, să treci toate testele și că numele și numerele de telefon sunt ușor de reținut – dacă știi cum.

Memoria dumneavoastră scade odată cu vârsta, dar numai dacă nu este folosită!!! În schimb, dacă este folosita, se va îmbunătăți pe tot parcursul vieții.

Nu există dovezi care să sugereze că un consum moderat de alcool distruge celulele creierului. Această înțelegere greșită a apărut pentru că s-a constatat că băutul excesiv și numai consumul excesiv de alcool a afectat într-adevăr creierul.

Dincolo de granițele culturale și internaționale, „experiența negativă” cu memoria poate fi urmărită nu prin faptul că suntem „doar oameni” sau ca suntem oricum, inadecvați si ca asa ne-am nascut! De fapt sunt cei doi factori simpli, ușor variabili si care poti fi modificati cu exercitiu:

(1) setarea mentala negativa și (2) lipsa de cunoștințe.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.