Intotdeauna trebuie sa speri si sa iti joci sansa pana la capat! Lectia de perseverenta pe care ne-o preda un sahist de 12 ani!



Aici este o solutie simpla pe care o poti aplica! Te gandesti direct si iti pui intrebarea de ce mai joaca adversarul tau si ce spera el sa obtina si ai sa vezi realitatea clara si nu cred ca mai poti avea probleme, in mod normal. Adversarul joaca la remiza prin pat, de multe ori, ori are o cursa pe care ai sanse mari sa o vezi sau ceva ascuns la care nu ai consumat timp sa poti vedea, pentru ca tu crezi ca avantajul este prea mare sa se mai poata intampla ceva! Si mereu se intampla cate ceva si nu invatam nimic din lectiile altora sau ale noastre!

Khumoyun Begmuratov 2292, este maestru Fide uzbek si este în vârstă de 12 ani. Acum toata lumea il cunoaste dupa ce a reusit sa atraga atentia asupra sa prin combinatia si perseverenta sa de a crede in sansa sa. Si nu oriunde, ci la un Campionat mondial de sah rapid 2002!

Asta pentru ca nu stii daca adversarul a calculat, a vazut tot si mai ales ca in aroganta lui ca este castigat si nu se poate intampla nimic si atunci cand nu respecti jocul pana la capat, totul se intoarce ca un bumerang impotriva ta! Uneori, chiar si la Campionatul Mondial de Rapid și Blitz oferă momente incredibile acolo unde nimeni nu se aștepta! Khumoyun Begmuratov 2292, este maestru Fide si este în vârstă de 12 ani, reușește un contraatac neasteptat la mutarea 132, intr-un final in care erau 2 dame negre pe tabla si rezultatul era clar! Sahistul de 12 ani din Uzbekistan, Begmutarov 2202 nu a reusit victoria ci doar o remiza cu IM Saraci Nderimn 2441 . Socul pozitiv si negativ a dus la rezultatul de 1p din 6 pentru Im Nderimn 2441 si 2 p din 6 pentru luptatorul Uzbek, Begmuratov, care a devenit si un personaj de urmarit de acum incolo pentru lumea sahista! Aici un filmulet ce a surprins intreaga poveste ! https://twitter.com/chess24com/status/1607684187569504256?fbclid=IwAR0Zfgu_0L3oK15S-Prq6qcuKW28Fjx7Scz8tO-1fVPxrGhXb5_b7rEclTs

Aici puteti revedea partida https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-rapid-championship-2022/6/1/75

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.