Doua premii “Globul de Aur” pentru filmul de succes “Gambitul Damei”!

 Seria Netflix a câștigat duminica seara Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie sau film de televiziune.
 
Anya Taylor-Joy (Beth Harmon) (“The Queen’s Gambit”) a castigat Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV
 
 

(Photo by: Peter Kramer/NBC)

“Gambitul Damei” tocmai a spus „șah mat” la primele sale doua mari premii.

Pe 23 noiembrie 2020, la o lună după lansarea The Queen’s Gambit , Netflix a anunțat că serialul a fost urmărit de 62 de milioane de gospodării ca fiind cea mai vizionată miniserie. Cu o audiență uriasa, serialul a obținut acum primele premii majore cu un Glob de Aur pentru serial și unul pentru actrita Taylor-Joy.

Adaptarea filmului despre șah a  Netflix a câștigat două premii de prestigiu, duminică seara, cand au fost decernate premiile de film “Globul de Aur”   Acesta marchează primele premii nemaipomenite ce rasplatesc filmul   „Gambitul Damei”, precum și primul premiu Important pentru cariera actritei Anya Taylor-Joy.

 

În timpul discursului său, Taylor-Joy a mulțumit în special co-creatorului, scriitorului și regizorului Scott Frank.

„Scott Frank, mulțumesc că m-ai lăsat să fac parte din călătorie și îți mulțumesc că ai avut încredere în mine cu Beth Harmon.”

„Este în mod evident minunat că toată lumea a văzut filmul, dar aș face acest proiect din nou și din nou și din nou”, a continuat ea. „Am învățat atât de multe. Sunt foarte recunoscătoare și mulțumesc mult publicului care a urmarit filmul și a apreciat si susținut personajul meu,  Beth Harmon ”

“Îmi place șahul! A trebuit să acumulez noi abilități pentru filmele pe care le-am făcut, așa că aștept cu nerăbdare să am ceva timp liber pentru a mă putea întoarce la șah”, a spus Taylor-Joy într-un interviu după câștigarea premiului.

Prezentate de Asociația Hollywood Foreign Press din 1943, Globurile de Aur se numără printre cele mai prestigioase premii câștigate în industria divertismentului. Sunt considerați al doilea ca importanță doar la Premiile Academiei (pentru film) și la Premiile Emmy (pentru televiziune).

Taylor-Joy a fost dublă nominalizată la Globul de aur  din acest an, câștigând pentru interpretarea ei a șahistei Beth Harmon în „The Queen’s Gambit” de la Netflix, dar a participat și la rolul filmului „Emma”. (A pierdut premiul de film pentru Rosamund Pike din „I Care A Lot”.)

Taylor-Joy este prima latină care câștigă în această categorie. A fost nominalizată alături de Cate Blanchett („Doamna America”), Daisy Edgar-Jones („Oameni normali”), Shira Haas („Unorthodox”) și Nicole Kidman („The Undoing”). „The Queen’s Gambit” a fost nominalizat alături de „Unortodox” al aceluiași Netflix, „Small Axe” al Amazon Prime Video, „Normal People” al lui Hulu și „The Undoing” al HBO.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.