Dreptul la replica al secretarului general al FRSah, Vladimir Danilov

2014-03-16 12.58.44Oficiali ai FRSah ascultand intotdeauna cu interes opiniile membrilor sai

Ecouri de la Olimpiadă

de Iulian Drăghici

sau

Vulpea fără coadă

(Esop, La Fontaine…)

 

Stimaţi cititori ai acestui blog, dragi iubitori ai şahului, domnule antrenor emerit Iulian Drăghici, domnule Nicolae Jeltopop;

Am luat decizia, în urmă cu un an, de a nu mai scrie pe blogul dumneavoastră. Este adevărat că nici înainte nu scriam foarte des, dar de fiecare dată când o făceam îmi propuneam să o fac până la capăt, şi anume până la epuizarea subiectului.

Nu a fost o decizie uşoară, dar funcţia în care fusesem investit presupunea cu totul alte preocupări. Am continuat să citesc majoritatea articolelor şi de multe ori, când mi se părea că lucrurile sunt prezentate denaturat, mai sunam şi eu la domnii Jeltopop şi Ceauşescu. Am avut o singură dorinţă: ca atunci când dumnealor intră în posesia unui articol defăimător, să mă anunţe şi pe mine, să-mi ceară şi mie un punct de vedere. Nu în sensul cenzurii, ci pur şi simplu pentru a avea ambele puncte de vedere. Au refuzat acest lucru în repetate rânduri, aşa că nu am avut cum să evităm, de câteva ori, să nu ajungem în situaţia zicalei: Un prost aruncă o piatră într-o baltă şi zece înţelepţi se chinuie s-o scoată…

Domnul Jeltopop mi-a spus de mai multe ori că ne aflăm în tabere diferite. L-am asigurat că lucrurile nu stau deloc aşa. Am avut cîteva convorbiri telefonice cu domnia sa foarte interesante şi foarte lungi în acelaşi timp. Am pus ţara la cale, am facut şi am desfăcut… Se părea că ajungem până la urmă la un numitor comun. Chiar a afirmat că a venit momentul schimbării, momentul în care trebuie să construim, să începem să punem cărămidă peste cărămidă. Eu consider că mi-am ţinut această promisiune. Nu am să încep să înşir acum ce anume am făcut, dar Nicu (sper să nu se supere) ştie.

Şi deodată, din senin, apar articolele domnului antrenor emerit Iulian Drăghici. Aşa, de nicăieri… Ecouri de la Olimpiadă?! La 3 luni după terminarea ei! Oare de câte ori au înconjurat aceste ecouri Pământul în aceste 3 luni, fără ca noi să le auzim? Sau poate domnul antrenor emerit Iulian Drăghici a avut nevoie de atâta timp pentru a scrie articolele? Nu cred. Sau poate a avut o oarecare jenă, s-a tot gândit: să scriu, să nu scriu.. e frumos, nu e frumos… e adevărat, nu e adevărat… Într-un final, prinde curaj şi scrie! Spune: Gata! Până aici! Să dăm cărţile pe faţă! Spre finalul articolelor totuşi, pare cuprins de nesiguranţă, de remuşcări: Desigur toate aceste lucruri pe care le expun eu,in loc sa fie considerate asa cum imi doresc eu , o incercare de a ajuta la corectarea unor eventuale neajunsuri,va enerva actuala conducere, cum era cazul de multe ori si cu vechea conducere instalata dupa alegerile din 2006

Domnule Jeltopop, recunosc că nu mai înţeleg nimic… Cărămizile pe care ziceam că le punem una peste alta le folosim acum la consolidat tranşee? Nu vă grăbiţi să îmi răspundeţi acum, vă rog să aveţi curtoazia de a mă urmări până la capăt, poate reuşesc să mă fac mai bine înţeles.

Pentru Federaţia Română de Şah luna octombrie este cumplită: Sosesc cele 5000 de şahuri din China, necesare proiectului Educaţie prin Şah. La ora la care vă scriu sunt deja în portul Constanţa. Superliga, Divizia A, Pierre de Coubertin, Adunarea Generală Extraordinartă, meciul România-China la nivelul echipelor olimpice masculine, finalele CN rapid, blitz, dezlegări, alcătuirea şi înscrierea echipei Românei la Olimpiada sub 16 ani de la Gyor. Personal, recunosc că pe durata a 6 săptămâni voi fi un singur weekend acasa, la Iaşi. Vorba proverbului: ai grijă ce-ţi doreşti să nu ţi se întâmple!

Exact aceste două articole îmi mai lipseau! Vă mulţumesc domnule antrenor emerit Iulian Drăghici pentru efortul depus. Practic, a trebuit să pierd 2 nopţi în cea mai aglomerată săptămână! În prima noapte nu am mai putut să adorm după ce am citit articolul, atât am fost de captivat! Atât eu, cât şi toţi cititorii blogului, care v-au satisfăcut curiozitatea şi au dat buzna la comentarii (adică 3). A doua noapte este cea de acum, în care m-am hotărât să dau totuși o replică.

Interesantă este și multitudinea stărilor prin care am trecut: de la uluire, supărare, la meditație, studiu și în final la ușoare zâmbete la colțul gurii și compasiune. La ora la care scriu acest articol nici nu aveți idee cât de relaxat sunt. Vă mulțumesc pentru acest fapt, domnule antrenor emerit Iulian Drăghici!

Nu am să stau să desfac firul în 4 acum ci doar am să demontez pe scurt toate neadevărurile ce s-au scris (pardon, s-au insinuat) la adresa mea.

  1. Chirilă Radu Cătălin.

Nu a fost îndepărtat de la FRȘah. Domnul Chirilă avea normă întreagă și nu putea face față. Din câte foarte bine știți, Radu a devenit arbitru profesionist. Oricând dorește se poate întoarce ca salariat FRȘah, dar cu același statut ca și mine (6 săptămâni la federație, 3 zile acasă eventual…) Domnul Chirilă este de departe arbitrul cu cele mai multe delegări anul acesta la competițiile FRȘah (5 competiții oficiale din calendar arbitru șef). Pe lângă acestea, a fost rugat de către domnul vicepreședinte Manole să arbitreze Open Iași și de către Alin Câmpeanu să arbitreze puternicul turneu de la Arad. (Ambii membri în CD). Actualmente domnul Chirilă ocupă poziția de Ofițer FIDE al FRȘah, funcție renumerată financiar.

Următorul arbitru după Radu, ca număr de delegări are 3.

Îmi cer scuze Radule dacă te-am supărat prin această dezvăluire, dar nici așa nu se mai poate, de un an întreg tot aud cum ai fost îndepărtat.

Poziția lăsată liberă în cadrul FRȘah este ocupată în prezent de doamna Ema Nicolescu, care vine în fiecare zi la servici și se descurcă din ce în ce mai bine. Eu personal mă declar mulțumit de progresele pe care le-a făcut, fără să mai vorbim aici de celelalte calități pe care le are (putere de muncă, angajament, etc.)

Domnule antrenor emerit Iulian Drăghici, cam cum a fost îndepărtat domnul Radu Chirilă? Chiar doriţi să faceţi un calcul financiar, cu Radu, şi să vedeţi dacă este sau nu mai în câştig acum? Ce fel de îndepărtare este aceasta? Radule, ieşi afară! Dar arbitrează şi tu peste tot, că şi aşa, cât ai fost preşedintele colegiului de arbitri nu te-ai delegat pe nicăieri, ca să nu iasă scandal. Pe lângă turneele astea oficiale, hai şi la noi la turneele private, vrei? Şi hai să te plătim pentru că eşti ofiţer FIDE.

  1. Domnul mare maestru Szabo Gergely-Andras-Gyula

Fost căpitan al echipei naţionale feminine. A fost demis parcă în unanimitate de către CD după Europenele pe echipe 2013.

Îl cunosc pe Gergely de foarte mult timp, încă de pe vremea junioratului. Am o părere foarte bună despre el, în primul rând ca jucător şi în al doilea rând ca tânăr antrenor, cu rezultate onorabile la echipa feminină şi cu un viitor în faţă.

Personal, am votat pentru demiterea lui, din două motive. Primul ţine de nerealizările de la CE 2013 şi de la Campionatul Mondial, unde dacă fetele ar fi ieşit în primele 6 cu totul altceva ar fi fost (relaţia cu ministerul). Al doilea motiv, să zicem că ţine de tinereţea lui. A făcut câteva greşeli de conduită profesională. La campionatele europene 2013 le-a montat pe fete împotriva conducerii FRŞah, comentând că au contracte mici şi rugându-le să se coalizeze în cazul unei eventuale demiteri, punându-le pe acestea practic într-o situaţie imposibilă. Menţionez că atunci când noua echipă a venit la conducerea FRŞah, în octombrie 2013, jucătoarele echipei naţionale nu aveau niciun contract semnat şi niciun leu primit pe anul 2013! Nici măcar plata pentru europene la organizatori nu era făcută!

Pe facebook, imediat după alegeri, domnul Szabo a făcut următoarele afirmaţii:

Mesaj pentru leprele ordinare care au participat la orchestrarea mascaradei numita alegeri azi: aveti timp pana maine seara sa va stergeti din lista mea de prieteni, de poimaine va sterg eu. Sa nu asteptati sa va salut vreodata, si nu va obositi sa ma salutati, ca nu va voi raspunde. Va urez sa simtiti candva pe pielea voastra la ce ati pus umarul azi. Multumesc!

Frustrarea mea se datoreaza faptului ca nu pot concepe cum niste tineri din lumea sahului se preteaza la statutul de drone, zombi fara minte, care voteaza o lista…. E util insa sa stiu pe cine pot conta cand voi face data viitoare o echipa, si cine este coruptibil, santajabil, ametit etc.

Deşi poate nu fac bine făcându-le publice, acestea au fost cele două motive pentru care eu am votat împotriva demiterii lui. Între reprezentanţii Cluburilor la AG, au fost şi mai multe junioare, din care o menţionez pe Gelip Ioana. Actualmente ocupă poziţia a 12-a în lista României, jucând, dacă vă aduceţi aminte, foarte bine la Memorialul Albuleţ şi la Campionatele Mondiale de tineret. Este o fată foarte muncitoare şi ambiţioasă. Din punctul meu de vedere, în doar 2-3 ani va intra în vederile Căpitanului echipei naţionale, indiferent cine va fi acesta.

Nu poţi să o faci lepră ordinară, dronă, zombi fără creier, ameţită. Nu se face, nu e frumos, nu e deontologic. Să înţeleg că dacă Gergely rămânea în funcţie, fata asta ar fi fost trasă pe linie moartă? …. E util insa sa stiu pe cine pot conta cand voi face data viitoare o echipa

Repet, aceste afirmaţii au fost făcute înainte de Campionatele Europene. Pentru respectarea adevărului, menţionez că am insistat să mă întâlnesc personal cu Gergely, faţă în faţă, atunci când i-am înmânat decizia demiterii sale. Eu, pe Gergely, atât l-am rugat atunci şi îl mai rog şi acum: JJ, dacă regreţi afirmaţiile făcute (şi sunt convins că le regreţi) îţi sugerez să-ţi ceri scuze faţă de juniorii (junioarele) pe care i-ai (le-ai) jignit atât de tare! Este păcat ca un şahist de talia ta să trăiască cu această pată pe obraz. Între noi, oamenii mari, trecuţi prin multe, hai să zicem că mai merge. Dar cu Gelip and Co. ce ai avut? Este de ajuns, din punctul meu de vedere, un simplu comentariu pe SCC de genul: Îmi cer scuze pentru injuriile aduse juniorilor după AG 2013. Am reacţionat la nervi. Pentru restul rămâne cum am stabilit!

Domnule antrenor emerit Iulian Drăghici, ce ziceţi de acest comportament? Este unul care să facă cinste unui căpitan? Poate el selecţiona şi urmări tinerele talente, dintre eventualele drone, zombi, lepre ordinare, ameţite? OK, a greşit! O maximă latină spunea: A greşi e omeneşte, dar a persista în greşeală este diabolic! A trecut un an de atunci. Repet, l-am rugat pe Gergely să-şi ceară scuze, doar faţă de copii!

  1. Discuţia cu o doamnă Director din MAE, unde Danilov a spus că fără 400 ron nu discută.

Aici m-aţi prins, domnule antrenor emerit Iulian Drăghici! Problema este că nu înţeleg cum… Stau şi mă tot gândesc: unde am greşit. Pentru că discuţia a avut loc la sediul FRŞah, şi eram singur. Nu îmi aduc aminte să fi avut marea cinste şi onoare de a vă avea oaspete.

Am să-mi fac mea culpa faţă de cititorii blogului. Da, este adevărat. Domnul antrenor emerit Iulian Drăgici ştie perfect, pentru că a auzit la Radio Yerevan! Da este adevărat că Danilov a spus doamnei directoare MAE că nu discută fără 400 RON, numai că nu a fost doamnă ci a fost domn, şi nu era directoare, şi nu a spus că nu discută fără 400 RON ci a spus că-i ajută fără nici cea mai mică problemă, cu şahuri, ceasuri, tot ce trebuie. Problema a spus că este la arbitraj, unde Federaţia nu are arbitri angajaţi, şi din câte ştie arbitri în Bucureşti cer 400 RON. Nu că nu discută el. Domnule antrenor emerit Iulian Drăghici, dacă mă puneți față în față cu acea doamnă directoare îmi înaintez demisia în alb. Dacă eu am spus că nu discut etc. Era o vorbă: Sunteți prost informat….

  1. Consider că domnul Danilov a făcut unele lucruri bune (NA se menționează 2)

Vă mulțumesc și vă înconjur cu toată stima mea, domnule antrenor emerit Iulian Drăghici!

Chiar nu era nevoie să mă lăudați atât de tare! De fapt, cu scuzele de rigoare pentru îndrăzneală, dacă mi se permite, vă interzic pe viitor să mai faceți așa ceva! Nu de alta, dar precum și domnia voastră afirma, sunt tânăr și mi se poate urca la cap. Venind din partea dumneavoastră, mult stimate antrenor emerit, aceste realizări riscă să capete atât în accepțiunea publică cât și în conștiința mea valențe nebănuite! Zău că nu le merit.

Înafara faptului că a stopat scurgerea banilor către terți (vezi finala de la Sărata Monteoru, 10.000 lei fără aprobare CD), 8.000 lei un alt contract de sponsorizare dubios cu o agenție de turism, înafara faptului că a introdus șahul în școală, înafara faptului că FRȘah a susținut echipele naționale cu un buget ce se apropie de 50.000 Euro, înafara proiectelor pentru juniori (Pierre de Coubertin 2 ediții, 31.000 alt proiect pentru medaliații la grupele sub 12 ani, 4 contracte onorate cu juniorii care promit), înafara celor 7 (șapte!) cantonamente susținute în anul 2014, dintre care 2 la condiții de 5*, unul la Poiana Brașov, altul pe litoral, înafara faptului că s-a ajuns la un acord cu ACS Elisabeta Polihroniade pentru o colaborare pe Turneul Regilor, actuala conducere nu a mai făcut aproape nimic. Era să uit, și cele menționate de domnia voastră, cu atâta perspicacitate!

La nerealizări, domnule antrenor emerit Iulian Drăghici, am să îmi permit, cu voia dumneavoastră și cu riscul de a plictisi publicul doar 2, care îmi vin acum în minte.

Prima a fost în luna mai, când, dacă mai țineți minte, m-ați sunat și m-ați tot amânat că doriți organizarea Cupei României la Brașov! Am și prezentat în CD că doriți organizarea și am votat cred, și atribuirea. După o perioadă de încă o săptămână, ați renunțat, punându-mă intr-o criză de timp fantastică! S-a reușit până la urmă organizarea ei la Hanul lui Manuc.

A doua nerealizare, domnule antrenor emerit Iulian Drăghici, a fost acum 3 sau 4 săptămâni, nu mai țin minte exact. Când ați sunat dumneavoastră la Federație. Credeați că-l prindeți pe Costică, dar ați dat de mine. Mai țineți minte, ceva de genul ăsta ați afirmat? M-ați rugat să vă țin un număr de înregistrare. Când v-am întrebat cum adică, mi-ați mărturisit că poate o să faceți un transfer după ce se termină perioada regulamentară de transfer. V-am refuzat categoric, spunându-vă că trebuie să faceți transferurile ca toată lumea, în interiorul perioadei de transfer. N-am apucat până acum să vă cer scuze că mi-am permis să vă refuz, dar vă rog să nu mai încercați astfel de practici, pentru că voi fi nevoit să vă refuz din nou și nu știu dacă mai am forța necesară….

Domnule antrenor emerit Iulian Drăghici, dacă aveți probleme în a vă aminti acest episod, pot să vă pun față în față cu colegele mele de birou, care au asistat la discuția noastră.

Cu siguranță au mai fost și altele, dar cum bine spuneați și dumneavoastră, am acest defect al tinereții. Țin să vă asigur că încerc să mă corectez de acest defect cu fiecare zi care trece!

Ar mai fi, stimați cititori, multe de spus și nici nu am început. Relativ la Olimpiadă, nu vreau să comentez! Pentru că nu este frumos. Ar trebui să implic cumva și numele celor doi căpitani și ale sportivilor (sportivelor). Pentru aceasta, părerea mea este că trebuie să îi răspundă, dacă consideră că este necesar, domnii Grunberg și Nanu. Tot ce pot să vă spun este că, bineînțeles, tot ce afirmă domnul antrenor emerit Iulian Drăgici este, ca să folosesc un termen elegant: distorsionat. Fals. Vorba artistului: Binișor umflat… umflat nu cu pompa, ci cu …. trompa!

În încheiere, am să fac o scurtă analiză a articolului domnului antrenor emerit Iulian Drăghici. Cu siguranță nu este o răutate, un can-can! Cuvinte precum am auzit,presupun, speculație, bârfă nu au fost folosite niciodată.

Cuvinte sau grupuri de cuvinte folosite:

Poate/ se poate/putea/putut (21 ori)

Se pare (5)

Mirat (2)

Unele (4)

Eventual (6)

Stiu/ nu stiu (3)

Părere(3)

Cred (3)

Aceste cuvinte se folosesc, din câte știu eu, în general, când vrei să păcălești vigilența cititorului. Când argumentația ta este infailibilă, astfel de cuvinte nu apar!

Cuvinte nefolosite nici măcar o dată:

Atac, apărare, Rocadă, câmp, mutare (oricefel de mutare), deschidere (orice denumire de deschidere), câmp, orice denumire de piesă de șah, criză de timp, emoții, stres, satisfacție, bucurie, împlinire!

Nume de antrenori folosite:

Grunberg (10), Szabo (8!), Nanu (1) și mulți alții. Doar aceștia să zicem că fac obiectul cercetării mele.

Ce să înțelegem, domnule antrenor emerit la șah Iulian Drăghici? Că nu prea îl simpatizați pe domnul Nanu Ciprian. Că nu prea îl înghițiți? Cum să vă explic mai plastic, ca să mă fac înțeles: Cum adică nu îl înghițiți: Este ca atunci când în fața ta, pe o farfurie mare, frumos ornată cu câteva dungulițe de miere și ciocolată, se află o savarină mare, cu multă frișcă. Te repezi la ea, o bagi pe toată în gură și instantaneu realizezi că frișca e stricată, acră. Ce faci, o înghiți? Nu o înghiți, cum nu-l înghiți nici pe Nanu!

În încheiere, domnule antrenor emerit la șah Iulian Drăghici, țin să vă asigur că articolul dumneavoastră a stârnit reacții pe care nici măcar nu le bănuiați la început! Nu mi-ați stârnit mânia absolut deloc. Sincer! Chiar m-ați făcut să mă mai destind. Lansez către SCC următoarea provocare: un reportaj, în orice format doresc moderatorii, dar faţă în faţă. Promit să nu mă eschivez de la nicio întrebare. Acest tip de reportaj poate deveni permanent, încercând să vă facilitez întâlnirile dintre orice membru al FRŞah şi cititorii dumneavoastră. Singura problemă este tot la dvs., cu cei care se ascund în spatele anonimatului. Pentru a nu se desconspira, propun ca aceştia să poarte o cagulă sau ceva asemănător.

O fi ceva adevărat din ce ați scris? Cu siguranţă da, dar foarte puţin. Aţi luat cumva în calcul şi faptul că cine v-a prezentat anumite lucruri a făcut-o intenţionat denaturat? Ce ziceţi? V-aţi gândit şi dumneavoastră şi domnul Jeltopop şi domnul Ceauşescu să verificaţi informaţiile? Cu siguranţă da. Le-aţi verificat? Nu! Oricând vă stau la dispoziţie, la o întâlnire faţă în faţă, alături de Ciprian Nanu şi Sergiu Grumberg. Chiar putem să le discutăm la Călimăneşti, chiar în cadrul comisiei şahului feminin, a cărei primă sedinţă va avea loc în timpul Superligii, sub îndrumarea preşedintei de comisie Cristina Adela Foişor. Ce ziceţi?

 

Morala 1

Nu te încrede în sfaturile părtinitoare!

 

Morala 2

A perora ca vulpile să-şi taie coada,-e fără rost,

Căci moda cozilor la vulpi rămâne modă cum a fost!

 

Vladimir Danilov

Secretar general FRŞah

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • Mizdrache

    Am citit de vreo zece ori si tot n-am inteles ce are coada vacii cu stampila primariei.

    noiembrie 7, 2014 - 9:51 am Raspunde
  • Anonim

    E corect! Nu este frumos sa faci afirmatii ca ale domnului Szabo Gergely-Andras-Gyula despre junioara Ioana Gelip.

    Totusi, noi nu am citit in afirmatiile domnului Szabo numele Ioanei Gelip! De ce v-ati gandit dumneavoastra fix la ea? E drept, si noi ne-am gandit la ea, printre multi altii, dar vrem sa stim de ce v-ati gandit dumneavoastra.

    Pe de alta parte, noi, multi anonimi, simtim exact ce a simtit domnul Szabo, chiar daca nu suntem atat de duri in afirmatii publice!

    E bine ca Ioana Gelip sa stie acest lucru si sa se gandeasca la el! Credem noi ca oamenii seriosi nu pot avea decat o parere execrabila despre persoane care fac ceea ce a facut Ioana Gelip.

    Asa simtim noi fata de o persoana care accepta sa reprezinte in AG un club despre care nu stie nimic, cu care nu are nicio legatura, doar pentru faptul ca unii trebuie sa castig alegerile. Nu ne intereseaza din ce tabara face parte! Daca il sustinea pe domnul Szabo sentimentele noastre erau tot de dezgust!

    Il rugam pe domnul Partenie Mihai, conducatorul clubului pe care Ioana Gelip l-a reprezentat, sa spuna public cum s-a ajuns in aceasta situatie. Cum de s-a gandit sa fie reprezentat fix de Ioana Gelip? O rugam si pe Ioana sa ne povestesca cum s-a ajuns in aceasta situatie. Poate ca, daca ne povesteste, amarul pe care il simtim nu va mai fi atat de mare.

    In plus, noi avem un dezgust mult mai mare fata de persoanele care determina astfel de comportamente. E bine de stiu si asta! Le puteti numi dumneavoastra si pe acestea? Cine va vine in minte prima data?

    Nu uitati, anonimii voteaza! Domnul deputat PSD, care este si presedintele FRSah, impartaseste aceeasi opinie pe care o aveti dumneavoastra fata de anonimi?

    Anonim

    noiembrie 7, 2014 - 10:24 am Raspunde
  • Fugulyan Gergely

    Imi vine sa scriu despre sahul in scoala unde antrenorii nu au loc, despre proiectul “vreau sa fiu mare maestru ” care cred ca se face ca niste lectori sa cistige bani, despre Chirila care e bun (dar nu ma este presedinte comisiei de arbitrii, e ultimul pe lista) despre Szabo Gergely,,,,,dar poate la Caciulata vorbim, ma duc sa ajut echipa de fete a Aradului, (duceam o echipa si din Mures dar nu mai sunt la Css Tg Mures)

    noiembrie 7, 2014 - 10:45 am Raspunde
  • Anonim

    Noi asteptam ca privirea DNA sa se intoarca si catre sporturi mai putin interesante pentru public decat fotbalul. E cam singurul dialog, cu oamenii care conduc institutii in Romania, care credem ca da si rezultate.

    noiembrie 7, 2014 - 10:55 am Raspunde
  • Tacutul

    Din pacate, intr-un raspuns lung, nu se vorbeste despre cel mai important lucru.
    Este domnul Nanu Ciprian persoana indicata sa continue? Acesta este fondul problemei ridicate de domnul Draghici.
    Faptul ca domnul Danilov se intreaba de ce dupa 3 luni, e gresit. Un raspuns corect ar fi fost. Iata analiza facuta de Colegiul de antrenori / Consiliul Director la o luna, maxim doua de la terminarea Olimpiadei. S-a facut aceasta analiza? Daca nu, domnul Draghici a ridicat o problema care poate fi discutata la Adunarea Generala.
    In rest, sunt multe cuvinte, unele total inutile.
    Ce legatura are mesajul domnului Draghici cu Radu Chirila?
    Privitor la domnul Szabo.
    Gelip Ioana nu apare in mesajul domnului Szabo. Gelip Ioana nu apare in lotul national feminin pe site-ul FRSah. Gelip Ioana nu apare in lotul de tineret feminin pe site-ul FRSah. Si atunci de ce vorbim despre Gelip Ioana?
    A spune ca rezultatele din 2013 nu au fost multumitoare era suficient. Se pastreaza insa aceiasi unitate de masura si in cazul domnului Nanu Ciprian?

    noiembrie 7, 2014 - 12:22 pm Raspunde
  • kibitz

    Dl. Danilov,

    Legat de dl. Szabo eu cred ca dvs. nu stiti sa apreciati profesionistii la adevarata lor valoare. O junioara pregatita de dl. Szabo a devenit campioana mondiala la U14 in Africa de Sud iar alt junior de 15 ani e MI si are deja 2 norme de MM. Din pacate pentru dvs. nici unul nu reprezinta Romania asa ca nu o sa puteti sa le adaugati la lista realizarilor FRsah.

    noiembrie 7, 2014 - 5:08 pm Raspunde
  • coseru ionel

    Ce bine ca se spune adevarul despre arbitrul Chirila…eu chiar credeam ca a fost indepartat…de fapt dansul este privilegiat…

    noiembrie 7, 2014 - 8:05 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Danilov,
    permiteti-mi sa imi exprim si public admiratia pe care o am fata de domnia voastra, precum si faptul ca apreciez munca pe care o depuneti la conducerea federatiei. Cu toate acestea, cred ca este mai bine ca suntem in tabere diferite, deoarece un viitor sanatos al miscarii sahiste din tara nu se poate realiza prin linguseli sau prin diverse aranjamente din culisele biroului oficial, ci prin dezbateri publice asupra unor chestiuni importante pentru bunul mers al vietii sahiste romanesti. Contradictia naste progresul, parca asa suna o maxima celebra.
    Din acest punct de vedere, orice jucator de sah, legitimat sau nu, fie el si anonim, poate sa-si expuna opiniile oricand pe acest blog, un forum care le garanteaza in acelasi timp si dreptul la libera exprimare. Binenteles, respectand regulile bunului simt cat si pe cele legale.
    In cazul de fata, multe dintre ideiile exprimate de catre dl. Draghici le impartasesc si eu. Nu am sa dezvolt acum si aici acest subiect, doresc doar sa clarific cu aceasta ocazie un singur aspect mentionat de domnia sa. ”ALO! Domnilor conducatori, lasati fetele sa joace sah!” imi apartine si a fost o rugaminte, nicidecum o voce de la fata locului. Altfel spus, daca intuitia unui sahist amator ca mine a ajuns sa coincida cu analizele pertinente ale dl. Draghici, atunci actualul capitan al lotului feminin national trebuie sa reflecteze serios la aceasta problema.
    Intr-o alta ordine de idei, pentru a cladi ceva durabil in timp, si inainte de a aseza caramida peste caramida, este necesara mai intai realizarea unei fundatii rezistente care sa sustina viitoarea constructie. Este obligatoriu ca materialele folosite sa fie de foarte buna calitate:incredere, corectitudine, respect, profesionalism onoare, etc…, pentru a nu se darama la cea mai mica soapta rostita la urechea potrivita, sau sa se fisureze sub efectele nocive ale unor prejudecati bine infipte in mintea multor sahisti. Morala 1 se potriveste perfect aici. Si cred ca nu trebuie uitat sub nici o forma ingrendientul esential in omogenizarea fundatiei: Regulamentele!

    Sa revin la discutiile noastre, domnule Danilov. Ati deschis partida cu o mutare interesanta. Acum este randul meu, iar mutarea mea o veti vedea duminica.

    Al dumneavoastra,
    Nicolae Jeltopop

    ps Provocarea este acceptata. Astept cu nerabdare sa va revad la Adunarea Generala.

    noiembrie 7, 2014 - 11:51 pm Raspunde
  • Un anonim curios

    In paralel cu tematica,dar de actualitate:azi la ora 15 incepe Superliga masculina si feminina+Divizia A.
    Exista vreun site pe care sa urmarim meciurile live?
    Pe FRSah sau Sahlive.ro nici o informatie!
    Poate ne ajutati dumneavoastra(folosesc pluralul,avand convingerea ca si alti “amatori curiosi”vor agrea aceasta dorinta).
    De altfel,din cate stiu in caietul de sarcini al organizatorior,se prevede si transmiterea a doua meciuri masculine si unul feminin(20 de partide).
    Multumesc!

    noiembrie 8, 2014 - 10:01 am Raspunde
  • neculai moruzi

    In loc sa injurati junioare pe bloguri mai bine le explicati cu grija si delicatete care a fost mutarea gresita si de ce SI MUSAI CU DISCRETIE.Nu de alta dar n-avem asa de multe si nici prea multe motive sa ramana in sah nu le dam.
    La ultima AG (si nu numai) s-a propus si votat o masura ca ceea ce acuzati mai sus sa nu mai fie posibil. Stie cineva cate votuti pentru au fost??
    Stie cineva cate tabere au avut mandate de reprezentare IN ALB si la cate alegeri au fost folosite inca cu mult inainte ca actualii juniori mari sa se fi nascut?
    Acum stiu cine-s vinovatii pt. nenorocirile din tara asta din ultimii 25 ani : copiii din clasa zero.

    noiembrie 9, 2014 - 1:17 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Stimate neculai moruzi,

    sa nu fim ipocriti. Aici avem de a face cu eterna poveste : Cat de vinovati sunt cei ce executa ordinele dictatorilor ?
    Dvs. ii absolviti de orice vina. Dvs. ii treceti in categoria copiilor. Chiar atat de cretini ne credeti ? Copiii nu pot vota in adunarea generala !
    Dvs. chiar ganditi cand postati, sau de dragul sustinerii unei cauze (incorecte), va folositi de…cuvinte aruncate la gramada?
    Stilul PSD a fost deplin implementat in limbajul dlui Danilov. Ponta se foloseste de Halep pentru propaganda, iar dl.Danilov de Gelip pentru impresionarea si distorsionarea realitatii. Singura diferenta este ca Halep nu si-a exprimat preferintele politice, in timp ce Gelip a raspuns ordinelor primite. Numele ei insa a fost pentru prima oara folosit de dl.Danilov. Noi cei ce nu suntem in tabara ieseana, uitasem numele juniorilor tarati in acele alegeri regretabile. Chiar incepusem sa uitam ce a fost, dar dl.Danilov repeta greselile PSD-ului, dezgropand mineriadele juniorilor ieseni care au votat. Astfel incat, grija pe care in mod ipocrit o afisati, ar trebui s-o aveti atunci cand ii aruncati verbal sau faptic in actiuni iresponsabile, ca acea adunare generala de alegeri.

    noiembrie 9, 2014 - 10:09 am Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Anuta, v-am sters doar cometariul de data aceasta. Sunteti deja recidivist pe acest blog, aveti mai multa grija la exprimare si la tonalitate. Daca doriti sa reformulati opinia dumneavoastra, va rog sa tineti cont ca pe acest blog nu se fac campanii electorale (politice). Tot ca o rugaminte, mai recititi cu atentie opinia stimabilului Neculai Moruzi inainte de a face anumite afirmatii.

    noiembrie 9, 2014 - 11:53 am Raspunde
  • Danilov Vladimir

    Este ultimul comentariu pe care il scriu pe SCC, pe acest subiect. Nu am raspuns imediat, pentru ca am asteptat sa se scurga cateva zile, pentru a putea raspunde intr-un singur mesaj. In principiu, voi interactiona cu SCC doar prin formatul pe care l-am propus, adica dezbateri fata in fata. Cred ca toata lumea are de castigat asa (transparenta)
    1. Nu imi este rusine sa recunosc cand gresesc. Domnul Draghici nu a pomenit absolut nimic de Chirila Radu. El a fost adus in discutie in comentariile cititorilor. Hai sa incetam deci acest subiect. Eu v-am prezentat cum sta situatia relativ la Radu si atat. Din punctual meu de vedere acest subiect este incheiat.
    2. Gergely nu s-a referit la Gelip Ioana? Pai Ioana a fost prezenta la AG, a avut acces pe facebook la acele mesaje si a fost stearsa imediat din lista lui Szabo de prieteni…. anonim dixit: “Credem noi ca oamenii seriosi nu pot avea decat o parere execrabila despre persoane care fac ceea ce a facut Ioana Gelip.” Adica voi (care voi nu e clar) aveti o parere execrabila despre ea. Sau voi nu aveti o parere execrabila despre ea, dar oamenii seriosi o au. Sau noi (cei care nu avem o parere execrabila despre ea) nu suntem oameni seriosi. Ok, bravo! Sau cum spuneti dvs… Hai sa facem un test: cine are o parere execrabila, sa spuna. Numaram cati anonimi, cate nume in clar etc. Incep eu. Am o parere foarte buna despre Ioana. Ca orice tanar, poate a mai gresit sau poate va mai gresi. Nu o. consider in niciun caz zombie fara minte etc. Sper sa se tina de sah serios, sper si cred ca va progresa, ca va intra in lotul de senioare la un moment dat.
    3. Opinia pe care o am eu despre anonimi. Niciuna, in mod special. In spatele unui anonim este un om, ca toti oamenii. Cu bune, cu rele, voteaza sau nu, isi desconspira la un moment dat identitatea sau nu… Pe de alta parte, domnule anonim, din ce si cum scrieti dumneavoastra, e clar ca ne cunostem, nu? Eu atat am propus si ma voi tine de cuvant: dezbatere fata in fata! In clipa aceea nu mai pot fi anonimi participanti la dezbatere. Singurii oameni pe care ii vedem fata in fata si totusi raman anonimi sunt mascatii din trupele speciale, cum sunt cele antitero, etc.
    Daca dvs. gasiti o alta solutie sa ne vedem fata in fata si in acelasi timp sa ramaneti anonim, in sensul ca imi puteti aduce tot felul de acuze la o dezbatere si eu sa nu stiu despre cine e vorba, o accept. La aceste dezbateri nu voi accepta intrebari venite de la Radio Yerevan. Ori mi le pune un moderator al SCC, si ei si le asuma, ori mi le pune altcineva cu o identitate clara. Pentru ca, in cazul in care mi se aduc acuze false, prejudicieri de imagine etc. vreau sa ma pot nu numai apara, dar si sa pot aventual sa ma indrept impotriva acestuia, pe caile legale.
    Imi cer scuze daca va deranjeaza ca aici pun punct interventiilor mele pe acest subiect. Am si alte obligatii. Indiferent de ce comentarii mai apar, anonime sau nu, continuam doar live. Cine a avut ceva de comentat a putut comenta pana acum…
    Cum un anonim poate avea multe drepturi (si sunt de acord cu ele), la fel de bine cineva care semneaza poate avea si el la fel de multe drepturi. Dreptul de a nu fi balacarit, de a nu fi facut cu ou si cu otet etc.
    Mai clar spus, sunt doua moduri de a-ti proteja imaginea: ori ramai anonim si n-are cum sa te atace nimeni (desi de fapt te ataca toata lumea, tu ca anonim o incasezi in permanenta, dar ce bine e ca aia nu stiu in cine dau… Dar pana la urma, tu tot o incasezi, te macini etc.) ori iti declari identitatea de la inceput (Ghinda, Grunberg, Palamar, Anuta, Danilov, Manole, Draghici si multi multi altii), dar in acest ultim caz trebuie si tu sa te poti apara…
    In rest, superliga si divizia A sunt faine, lupta e stransa. Sper ca si echipa mea sa aiba o sansa, atat cea feminina cat si cea masculina. Sunt titular in lotul de baza, dar deocamdata tai chitante, vorbesc cu toata lumea, scriu tot felul de documente pentru ceea ce urmeaza luna asta…
    Pentru doritorii de a participa ca spectatori pe data de 22 la turneul de blitz prilejuit de meciul Romania-China ii astept sa scrie pe adresa de email a FRSah romanianchessfederation@yahoo.com. Deja lumea a inceput sa scrie. Dorim sa iasa un eveniment frumos, la un standard inalt, asa cum acesti jucatori merita. Incercam sa facem multe lucruri ce tin de mediatizare, promovare. Sper sa reusim.
    Cu bine!

    noiembrie 9, 2014 - 1:59 pm Raspunde
  • anonim

    @Danilov

    Diferenta dintre cei care avem o părere execrabila si cei care au o părere buna este ca noi consideram ca a gresit GRAV. Pentru noi nu exista niciun “poate”. Scuzele Ioanei Gelip si ale celor care au procedat ca ea sunt mult mai necesare decât ale domnului Szabo. Oricum, nu e clar ca domnul Szabo s-a referit la ea. Dar deductia dumneavoastră e interesanta.

    noiembrie 9, 2014 - 10:16 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Valahu,

    cand o sa intelegeti oare ca limbajul meu nu are absolut nimic? Singurul lucru care va deranjeaza este ca nu concorda uneori ceea ce scriu cu interesele dvs. de moment. Blogul va apartine, dar corectitudinea nu. Politica “pumnului in gura” nu face cinste nimanui.
    Afirmati : “…,va rog sa tineti cont ca pe acest blog nu se fac campanii electorale (politice). “. Cine a facut ? Poate noua conducere a FRSah atunci cand s-a zbatut sa-si aduca presedinte politic. Poate acest adevar nu corespunde cu interesele dvs. Nu va mai chinuiti sa anuntati iar suspendarea mea ridicola,abuziva si nedreapta. Acesta este ultimul meu mesaj pe blogul dvs. Deja mi-a ajuns lipsa dvs. elementara de respect.

    noiembrie 9, 2014 - 10:54 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Domnule Anuta, accesul vi s-a interzis mai ales pentru folosirea mai multor nickuri si IP-uri dupa care ati comentat? Pentru ce manipulati masele sau vreti lucrul acesta? De ce toata lumea cand este descoperita si cand este vinovata, incepe cu sabloane, politica pumnului in gura sau securisti si comunisti. Politica, campanie electorala, laude sau denigrari despre partide politice si referiri la ele in mod frecvent, nu pot fi publicate pe blog. In rest, nu stiu cine nu are respect pentru cine, in cazurile de fata?

      noiembrie 11, 2014 - 11:02 am Raspunde
  • Comisarul Alimanescu

    Tradare, tradare, dar s-o stim si noi.

    noiembrie 10, 2014 - 12:09 am Raspunde
  • Mizdrache

    Io zic ca e de bine, mai ales ca vin cele 5000 de sahuri din china!

    noiembrie 10, 2014 - 2:02 am Raspunde
    • nicu valahu

      Multumesc, domnule Anuta.
      Domnilor Comisari , jocul devine interesant, nu-i aşa?

      noiembrie 10, 2014 - 6:39 am Raspunde
  • Mizdrache

    ”Nota: Cine organizeaza semifinala ,organizeaza si finalele”

    Draghe Tovarase Secretar General,
    Am luat la cunostinta cu mare bucurie ca incepand cu anul 2015, FRSah face o selectie a sahistilor care vor sa participe la Campionatul National Individual de Seniori, prin introducerea semifinalei. Minunat! dar…. nu gasesc hotararea… poate ma ajutati…
    Va multumesc!

    PS1
    Pe acele fituici pe care le numiti caiete de sarcini ati putea sa puneti o semnatura si o stampila…parerea mea…
    Va multumesc!

    PS2
    In calendarul competitional 2015 ati nominalizat locatia pentru CN Veterani – Techirghiol. Puteati sa nominalizati locatia si pentru CN individuale de copii, juniori si tineret…ce s-o mai ”caciulim”….acolo se face cel mai bine lipicul…

    La multi ani!

    ianuarie 7, 2015 - 12:39 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Mizdrache pai strica baile de namol la veterani ? 🙂 , defapt namolul e recomandat ptr toate varstele sa vezi vara numa negrii de la namol la Techirghiol de zici ca suntem in Africa 🙂
    Plus aerul foarte sarat atat de la lacul Techirghiol cat si de la Marea Neagra ,face bine la sanatate 🙂
    Sa se organizeze toate campionatele pe litoral ce atata munte 🙂

    ianuarie 7, 2015 - 11:02 am Raspunde
  • Mizdrache

    Mda…cu ceva intarziere, a aparut hotararea cu numarul 67(antedatata)) Ma bucur ca sunt citit chiar daca nu mi se raspunde aici pe blog.. Si totusi…sunteti penibili tovarasi! Cand veti avea probleme cu Doamna DaNA sa nu ne cereti ajutorul!
    II Mizdrache

    ianuarie 23, 2015 - 1:13 am Raspunde
  • Mizdrache

    Hmm…la ceas de noapte citesc minunatia de pe site-ul Federatie Romane de Sah.

    ”Semifinala masculină: Iaşi 2 – 8 martie 2015
    Finala: Călimăneşti 18 – 26 aprilie 2015

    Consiliul Director F.R.Şah a analizat situaţia creată pe 19 ianuarie 2015, când nu s-a primit nicio ofertă pentru organizarea Semifinalelor Campionatului Naţional masculin şi a Finalei Campionatelor Naţionale individuale pentru seniori şi senioare – ediţia 2015, şi în urma consultărilor a aprobat, în şedinţa din 21 ianuarie 2015, următoarele locaţii:

    Semifinala Campionatului Naţional masculin va fi organizată la Iaşi, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi, în perioada 2 – 8 martie 2015.
    Campionatele Naţionale individuale de şah pentru seniori (masculin şi feminin) vor fi organizate la Călimăneşti, în colaborare cu C.S.Tinerii Maeştri Bucureşti, în perioada 18 – 26 aprilie 2015.

    În aceeaşi şedinţă Consiliul Director a aprobat unele modificări ale Regulamentului Campionatelor Naţionale individuale pentru seniori.”

    Imi dau peste degete sa nu tastez ceea ce gandesc in acest moment.

    RUSINICA!!!!!!!

    ianuarie 23, 2015 - 1:33 am Raspunde
  • Mizdrache

    ”Nota: Cine organizeaza finalele
    , organizeaza si semifinala. ”

    Cum ramane cu nota? Adicatelea sunteti pe acelasi lipic? Si perioada semifinalei? O modificam? Parca era vorba de 20-28 februarie…acu vaz 02-08 martie…Aveti nevoie de niscaiva martisoare?

    ianuarie 23, 2015 - 1:52 am Raspunde
  • Mizdrache

    M-am luminat, Adunarea Generala este programata pentru 06-07 Martie 2015. Organizeaza semifinala si Adunarea Generala la Iasi.

    ianuarie 23, 2015 - 1:54 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Mda, Adunarea Generala pe 13.03.2015 la Bucuresti. Au citit pe aici si le-a fost jena sa faca ce isi propusesera.

    februarie 6, 2015 - 8:13 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Intre timp au modificat si Regulamentul Serviciului de Arbitraj fara sa puna data. Ca si cum ar fi de vreo 2-3 ani. De ce? In vechiul regulament, pana acum cateva zile, era stipulat ca, CD-ul poate propune catre FIDE acordarea titlului de Arbitru FIDE, a arbitrilor care au obtinut minimum categoria I pe plan national. Pentru board-ul FIDE din 26-29 Aprilie 2015, sunt propusi trei muschetari care nu au nici macar categoria a II-a.
    Loturi nationale
    Una au povestit la Adunarea Generala de la Calimanesti si alta au hotarat…

    Oare de ce se leaga unii la cap fara sa ii doara?

    februarie 6, 2015 - 8:29 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Ma intreb de ceva vreme, eu de ce ma leg la cap fara sa ma doara? Poate ca asa e bine, toata lumea e multumita, sahul merge in directia cea buna iar eu bat campii pe aici.
    Rog un moderator sa blocheze contul Mizdrache.
    Va multumesc!

    februarie 7, 2015 - 11:51 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Pe siteul FRF a aparut un link cu poze de la sala de joc….2 sali….arata FABULOS in poze….si inca ceva…apa minerala si plata moca e ceva ,daca reusesc organizatorii sa transmita live si partidele atunci toata stima ,jos palaria

    februarie 10, 2015 - 4:51 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Astăzi am înțeles ce legătură are coada vacii cu ștampila primăriei 😃😃😃 “SI SUPERLIGA” scris cu pixul😃😃😃 Sarpele le-a stricat socotelile😃😃😃

    mai 25, 2015 - 8:08 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Tic-tac😃😃😃

    mai 26, 2015 - 5:10 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Uite știrea, nu e știrea😃
    Era pe când nu s-a zarit,
    Azi o vedem, si nu e.😃

    mai 28, 2015 - 7:45 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Deci,
    Dom’ Secretar, se reia licitația, au ba?
    Altădată să nu mai goniți organizatorii bine intenționați, așa cum ați făcut anul trecut cu băieții de la 82-83.

    mai 28, 2015 - 9:40 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Consiliul Director, în şedinţa din 26 mai 2015, a aprobat următoarele locaţii pentru desfăşurarea Diviziilor B: Galaţi, Slănic Moldova şi Petroşani.

    Pentru Superligă şi pentru Divizia A ofertele primite au fost respinse pentru nerespectarea caietului de sarcini! S-a hotărât ca licitaţiile pentru organizarea Superligii şi pentru Divizia A să se reia, cu termen de depunere a ofertelor la sediul F.R.Şah 10 iunie 2015 ora 12.
    Sursa FRSah

    Pun stirea aici ca să nu mai “dispară” așa cum s-a întâmplat acum câteva ore.

    mai 28, 2015 - 11:49 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Pe 10 iunie ofertele se depun până la ora 12 sau până la ora 12 trecute fix? Cu pix?

    mai 28, 2015 - 11:54 pm Raspunde
  • Mizdrache

    http://m.youtube.com/watch?v=F-x_KUTc_3U
    :D:D:D

    iunie 14, 2015 - 3:59 pm Raspunde
  • Mizdrache

    În urmă cu câteva zile, am fost sunat de un oficial al blogului, care printre altele a adus în discuție subiectul licitație. Recunosc că inițial am vrut să plec de pe “maidan”, mai ales după ce au trecut minerii pe aici și au pus la punct golanii care deranjau. Personal nu am niciun interes legat de organizarea competițiilor FRSah, dar nu e normal ca niște parveniți în șahul românesc să dicteze ce e bun și ce e rău pentru valorile șahului românesc. Sunt dezamăgit de șahiștii adevărați care stau la aceași masă cu parveniții.
    Deci,
    Show must go on!

    iunie 14, 2015 - 6:14 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Vorba cântecului, între noi e furtună iar😃 soarele răsare doar la Jupiter 😃

    iunie 14, 2015 - 6:58 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Hotărârea 48 a CD din 2015?

    iunie 14, 2015 - 8:13 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Sunteți oameni în putere, chiar e nevoie să trageți chiulul la câte un număr?😃

    iunie 14, 2015 - 8:19 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Felicitări domnilor Danilov Vladimir, Manole Vasile, Ungureanu Vlad și Jugaru Lucian pentru obținerea titlului de Arbitru Fide. Cu o experiență în arbitraj a “o mulțime” de turnee și absolvenți ai seminarului de la ACAPULCO, merită pe deplin acest titlu. Un bun prieten îmi povestea că într-o anumită perioadă, doar femeia de serviciu de la FRSah nu “obținuse” titlul de Maestru Internațional.:D

    iunie 22, 2015 - 11:26 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Mizdrache te mananca ca pe Zambilica 🙂 🙂 🙂
    Parca te vad dat in judecata si pe tine ca pe nea Nicu Valahu.
    Pregateste un avocat bun 🙂
    ACAPULCO -Mexic ? 🙂 🙂 🙂

    iunie 23, 2015 - 8:38 am Raspunde
  • Mizdrache

    Nene Iancule, când a fost dat în judecată Nicu Valahu?

    iunie 23, 2015 - 9:02 am Raspunde
  • Mamaia2015

    Pai nu stiu dar asa se zvonea 🙂

    iunie 23, 2015 - 9:12 am Raspunde
  • Nicolae Jeltopop

    Bre Mamaie, pret de un comentariu fusei fericit, dar o zisesi pe urma p’aia cu zvonul si m-am intristat. Pacat, imi plac lucrurile clare. Sigur esti doar un sahist amator?

    iunie 23, 2015 - 8:57 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Parol nea Nicule , sahist amator si consumator de Sah cu Ceausescu !
    Pai nu aici era ceasu ala tic tac toe ?
    Asa scria la comentarii ,cum sa terminat toata treaba , fumat pipa pacii la o bere , cazut la pace ?

    iunie 23, 2015 - 9:24 pm Raspunde
  • Nicolae Jeltopop

    Ma bucur sa aud asta, nene Iancule! Despre ceas, insa, doar pentru cunoscatori:
    Mai e putin, mai e un pic / Pana la marele NIMIC!…
    ps. Vad ca tot insisti cu berea asta, mon cher. Au incercat ceva baietii, anul trecut, dar nu le-a mers. Dimpotriva, le-au scapat cateva “vorbe” pe care eu nu le-am uitat.

    iunie 23, 2015 - 9:57 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Nea Nicule credeam ca numai la noi sunt probleme , recent am citit despre scandalul din Bulgaria , cred ca aia s-au molipsit de la romani 🙂
    Sahul asta naste pasiuni nu gluma 🙂

    iunie 24, 2015 - 9:10 am Raspunde
  • Mizdrache

    Nu-ți face griji Nene Iancule, pe noi ne reprezintă cel mai tare Cabinet de Avocatură din București, Pătrașcu&Asociații.😃

    iunie 24, 2015 - 12:12 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Ce pompos suna cu Asociatii 🙂
    Pai voi va puneti cu federatia ? 🙂 🙂
    Numai statul castiga ca daia e stat 🙂
    Am glumit , mult succes oricum

    iunie 24, 2015 - 1:58 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Bunicuțo, de ce ai curiozitățile așa de mari? Nu se pune nimeni cu nicio Federație și nici invers. Te-aș ruga ca pe viitor să nu mai faci afirmații în numele altora, pentru că atunci chiar am putea avea nevoie de avocați și de succes. Mulțumesc!

    iunie 24, 2015 - 4:16 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Mizdrache da-ma in judecata ca citesc pe blog aici toate comentariile voastre , angajeaza si 7 echipe de avocati poate raman si fara prosopu’ de pe nisip si fara colacu’ de salvare.
    Puneo si paia cu ceasu Tic Tac Toe ca noi pe plaja nu avem decat ceas din ala solar , 1 bucata steag infipt in nisip ,citim ceasu’ ca vechii egipteni.
    Ti-ai si gasit pe cine sa ameninti cu avocati de succes LOL.
    Mai ai putin si ceri si buletinu’ aici pe blog.
    Daca nu aveti nevoie de cititori o poti spune in alte cuvinte , nu incerca sa te dai balon cu un lup de mare , fie el si Bunicuta , ca nu tine vrajeala ieftina.

    iunie 24, 2015 - 5:16 pm Raspunde
  • Mizdrache

    ”La Pătrașcu” e o cârciumă unde ”citim” câte un volum, două, trei… așa că mai lasa-ne cu judecățile tale.
    Succesuri!

    iunie 24, 2015 - 5:38 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Aici se primesc citațiile, se studiază dosarele…
    http://restaurantlapatrascu.ro/

    iunie 24, 2015 - 5:50 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Foarte frumos tinere si de ce te dai balon cu o Bunicuta ?
    Uite facem un pariu: Vii la mare ma gasesti la plaja , pe plaja lui Marica si bagam un concurs de inot , daca tu inoti 1000 m sub 10 minute iti promit ca Bunicuta se imbraca in pene ca Mircea Badea si merg pe Calea Victoriei.
    Daca eu inot sub 10 minute si tu pierzi pariul atunci bagi tu o tura de la Pescarie pana la Butoaie Gol Golutz pe plaja ,sa admire lumea cat de viril esti matale tinere.
    Ce zici te bagi ? Sa te vad cum distrugi o Bunicuta la inot.
    PS:Plaja lui Marica (Ciprian) e in dreptul Ansamblului Caella , il gasesti usor, acolo intrebi de Iancu.
    Tic , tac , toe ?

    iunie 24, 2015 - 6:03 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Ești cam nevricoasă bunicuțo😃😃😃 Mulțumesc de invitație, nu am curaj, prefer să înnot în bere la cabinetul nostru 😃😃😃

    iunie 24, 2015 - 6:15 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Tinere daca ai talent la sah ca la inot dai cu berea ca face bine la rinichi,la pietricele si nisip, le dizolva 🙂
    Bunicuta a salvat de la inec multi pusti ca tine 🙂 , putin respect nu strica 🙂
    Tic tac toe a facut fass , se joaca guvizii cu el acum.

    iunie 24, 2015 - 6:23 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Asta sună a amenințare.

    iunie 24, 2015 - 6:27 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Ce amenintare tinere ? E o realitate , Bunicuta a salvat multi tineri bravi ca tine de la inec , au venit la mare plini de figuri , sau dat balene ,au ignorat valurile si curentii si uralu din gura de sarpe sai salveze cineva.
    Noroc cu Bunicutele de pe plaja , care au apa sarata in vene si prin guvizii cu mana , ce sa vezi ,au facut Bunicutele un gest si au salvat bravii tineri.

    iunie 24, 2015 - 6:39 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Ok, am înțeles asta Domnule Iancu, dar de ce ridicați tonul? V-am rugat să nu ne mai puneți vorbe în gură cu judecățile, pentru că am putea avea probleme reale cu domnii de la,federație. Am crezut că aveți simțul umorului și că la un moment dat poate bem o bere și jucăm un blitz prietenește fără orgolii. Mă văd nevoit să închei această conversație, mai ales că suntem off topic. O seară frumoasă!

    iunie 24, 2015 - 6:56 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Asa mai merge Domnule Mizdrache , bem si bere jucam si sah , cat despre problemele cu Federatia nu exista probleme ,eu ii felicit au anuntat ca Divizia A si Superliga se vor tine la Mamaia , foarte frumos , iar o sa se planga sahistii de mancarea delicioasa de la Cleopatra si de hotelul de 5 stele cu camere chibrit 🙂
    Sunt baieti tineri la federatie , baieti culti , cu cravata si costum ,i-am vazut in poze de la bordul ECU sau cum so chema de la Bucuresti , nu cred eu ca au ei ceva impotriva singurului blog de sah din Romania cu 1 milion de cititori.
    O seara frumoasa Bucuresti !

    iunie 24, 2015 - 7:14 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Întâmplător ultimele mesaje le-am scris din Constanța dar nu merg la Mamaia ci în altă direcție de această data. Să ne auzim cu bine Domnule Iancu!

    iunie 24, 2015 - 7:26 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Multa sanatate !

    iunie 24, 2015 - 7:44 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Dom’ Secretar, cum e cu Pierre de Coubertin 2015? Tot în familie?

    septembrie 30, 2015 - 11:04 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Dap, și anul asta dansăm în FAMILIE.

    octombrie 13, 2015 - 12:21 am Raspunde
  • Mizdrache

    “Pierre de Coubertin – Zona București-Ilfov
    Data postarii: 12 Octombrie 2015 | 19 accesari

    Pot participa și copii din județele Giurgiu și Dâmbovița.
    17.10.2015 ora 9.30
    Școala Gimnazială Ienăchiță Văcărescu
    Adresă: Calea Șerban Vodă 62-64, București
    Elvețian, 7 runde la 10 minute, categoria Under 8, Under 10, Under 12.
    Pentru copiii veniți din afara Bucureștiului, se vor deconta cheltuielile de transport, în valoare maximă de 50 de lei de persoană. Pentru etapa finală, ce se va desfășura la Bascov (31 octombrie – 5 noiembrie) se vor califica 10 copii: Primul baiat si prima fata de la U8, U10, U12 plus încă 4 ocupanți ai locului 2, de la grupele cu mai mulți participanți.
    Pentru înscrieri: ulian.bogdan@gmail.com
    Detalii suplimentare la tel. 0744.636.419″

    sursa FRȘah

    Teleormanul nicht? Dacă se supără Șefu’?

    Bine că n-ați postat pe 17.10.2015…

    octombrie 13, 2015 - 12:42 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.