Auf Wiedersehen Dieter, dar deja ne este dor de tine!

Dieter 2
Cei care ma cunosc, stiu ca plecarea de pe lista Romaniei nu mi-a picat usor deloc. Totusi,  sunt niste lucruri care trebuie luate in considerare:

– Nu am jucat in Echipa Nationala din 2009, iar baietii au obtinut rezultate fantastice fara mine in echipa si sunt mandru de ei pentru asta;
– Am obtinut cele mai bune rezultate ale mele pentru Romania si sunt foarte clar un produs al sahului romanesc, oriunde as juca in continuare;
– Acum 14 ani am refuzat Germania din dorinta de a pune umarul la ridicarea sahului in Romania. Intre timp m-am mai desteptat;
– Am fost nr.1 in Romania  peste 15 ani si am obosit sa ma lupt cu insulte, dezinformari si alte tactici folosite la adresa mea de persoane care ar trebui sa dea un exemplu de comportament tinerei generatii;
– Am radacini germane si de aceea am ales Germania si nu am acceptat alte oferte.
….
Vreau sa multumesc publicului sahist din Romania pentru  tot suportul pe care mi l-a acordat in tot acest timp si promit ca nu o sa uit niciodata de unde am plecat. Indraznesc sa sper ca ma veti considera tot unul de-al vostru in continuare.
Liviu Dieter Nisipeanu

ALTE POSTARI RELEVANTE

 • Gabi

  Nici nu pot nimic sa-ti spun / Pe curand sau ramas bun …

  aprilie 14, 2014 - 5:58 am Raspunde
 • Bogdan

  Succes maestre! Ganduri bune si partide frumoase in continuare! O parere simpla: esti prea cu bun-simt, nu trebuie sa te justifici in fata nimanui, esti un sahist de top si te implinesti unde esti apreciat si sustinut! Iar daca la noi nu se poate, sunt alte zari care te asteapta..

  aprilie 14, 2014 - 9:23 am Raspunde
 • vasim

  Mult succes Dieter!
  O sa te urmaresc in continuare si cand o sa joci pentru Germania cu multa placere!
  Sper ca sa o iei ca pe o provocare si sa obtzii rezultate mai bune ca si pana acum!

  aprilie 14, 2014 - 11:33 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  Este absolut remarcabil faptul ca eu, prin cele 3-4 critici ale mele bazate pe fapte reale (de ex cele 27 de remize din 28 de partide jucate pe masa intai in echipa României acum cca. 10 ani, atitudinea sa absolut necolegială de la OL Torino 2006 față de MM Mihail Marin si MM Mircea Parligras care au fost boicotați si exclusi din echipa ultimele 5 runde de cvartetul Nisipeanu, Istratescu, Vajda si Nevednicii, plus excesele bahice de acolo ale cvartetului, etc), sunt unul printre motivele menționate, chiar dacă indirect, ale plecării dlui Nisipeanu in Germania, iar cursul Leu 4,5 – 1 Euro nu a fost menționat deloc, deși, in mod evident este motivul principal.
  Este CLAR chiar si pentru țața Leana din Pocreaca.Pentru ca TOATE succesele sale pentru Romania au fost absolut benefice si necesare pentru contul in banca si nivelul de trai ale domnului Nisipeanu. Dealtfel sa fim cinstiți si realiști, niciun șahist roman nu joaca pentru Romania gratuit. Toți castiga bani, trăiesc din aceste câștiguri, este o activitate profitabila, de multe ori extrem de rentabila, nu este niciun fel de act de caritate sau de patriotism.
  Cam atât despre sinceritatea domnului Nisipeanu…..Cat despre ”deșteptarea”, care a produs plecarea sa in Germania, sa rămâne sa analizez ce a vrut sa spună si toate implicațiile posibile. Cinstit, dar absolut cinstit, eu nu am inteles (inca) ce vrea sa ne dea de inteles. A devenit oare mai inteligent, mai cult sau….. se trezește mai devreme……… ?!

  aprilie 15, 2014 - 12:48 am Raspunde
 • dancostea64

  Atitudine necolegiala??? “Un taciune si un carbune, spune, Mihai, spune!”

  aprilie 15, 2014 - 5:03 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ Dan Costea
  Nu mai spun nimic in plus fata de cele deja scrise.!
  Nu are rost sa redeschidem răni cicatrizate cu mare greutate. Dar nici sa fiu făcut, fie chiar si voalat, responsabil pentru azilul economic al dlui Nisipeanu, nu-mi convine. Nu eu i-am reziliat disciplinar acum 2 ani contractul de jucator, lasandu-l fara salariul gras si asigurarea medicala, ci clubul sau Apa Nova din motive disciplinare, lipsa de combativitate, etc.
  Nu am vazul aceasta reziliere de contract menționată ca motiv al plecării desi, dupa cursul Euro -Leu, este motivul principal..Nu am vazuti nici multumiri pentru zecile de mii de Euro încasate an de an de dl Nisipeanu de la Turneul Regilor, unde juca in sistem de arenda, pentru ca era necesar pentru sponsori sa fie si un reprezentant al Romaniei; turneu unde nu a mai avut loc nicun alt jucator roman. Nici pentru meciul cu Topalov si nici pentru multele zeci de mii de euro cheltuite de FRSah cu pregatirea si participarea la turnee a dlui Nisipeanu incepand de la varsta de 10 ani. Nu trebuia sa multumesca numai fanilor, ci si antrenorilor, secundantilor, FRSah si mai ales cluburilor care l-au sustinut, finanțat si ajutat sa devina jucatorul Nisipeanu. Jucator care acum, la 39 de ani, si-a redescoperit brusc “radacini gemane” si ne-a lasat cu buza umflata dupa ce in Romania, din multe surse, s-au investit sute de mii de euro in el.
  Cele 3-4 critici cu caracter educational, pe care mi le-am permis in ultimii 15-20 de ani nu sunt un capat de tara. Daca s-ar emigra din cauza unor critici de specialitate, apoi toți fotbalisti romani ar trebui sa migreze in masa, dupa ce citesc fie si numai un singur numar din Prosport si Gazeta Sporturilor sau un singur editorial al lui Tolontan, unde sunt balacariti ca la usa cortului, atunci cand joaca prost sau au atitudine nesportiva.
  De fapt, daca ne gandim bine si citim cu atenție motivele firave invocate si multumirile formale, din varful buzelor, insailate formal, s-ar putea ca basmul sa aiba dreptate: “Regele este gol”.

  aprilie 15, 2014 - 10:57 am Raspunde
 • gigi

  mare dreptate ai ‘boier” Ghinda…

  aprilie 15, 2014 - 3:04 pm Raspunde
 • CID

  La Revedere Dieter.
  Iti doresc numai bine,oriunde ai juca si pe oricine ai reprezenta.
  Daruieste lumii in continuare partide frumoase.
  Catalin Dobrin/CID64

  aprilie 15, 2014 - 3:28 pm Raspunde
 • dan

  Auf Wiedersehen und viel Glück in der Karriere

  aprilie 15, 2014 - 6:12 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ #7 Gigi
  De fapt as fi tacut din gura (tastatura) dacă nu as fi fost revoltat văzând un coșcogeamite leopardul, pretinzând ca nu are deloc pete, ci este un imaculat pisoiaș alb de Angora, alungat nemilos din casa sa de oameni rai.

  aprilie 15, 2014 - 7:11 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ #9 Dan
  Frumoase urari…ma asociez.
  Sa fie oare totusi die Karriere? ca in:
  Die Karriere oder berufliche Laufbahn ist die persönliche Laufbahn eines Menschen in seinem Berufsleben.

  aprilie 15, 2014 - 9:30 pm Raspunde
 • der Kommissar

  Viel Glück für deine zukünftige Karriere

  aprilie 15, 2014 - 9:54 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  Jawohl, Herr Kommissar 🙂

  aprilie 15, 2014 - 10:44 pm Raspunde
 • Varianta in romana

  Bine ca nu a plecat in Japonia ca nu mai intelegeam nimic din urari.

  aprilie 16, 2014 - 7:37 am Raspunde
 • Adrian

  Dieter ar trebui sa returneze catre FRSAH, banii investiti in el.

  aprilie 16, 2014 - 11:41 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ # 14 Varianta in Romana
  Iti fac placerea si-ti ofer varianta in japoneza a urarii de la # 12. Sper ca sa apara corect
  さようなら、将来の幸運

  aprilie 16, 2014 - 6:26 pm Raspunde
 • Iulian-Costel Hritcu

  Mult succes in continuare si din partea mea! Din punctul meu de vedere ai facut alegerea corecta.

  aprilie 16, 2014 - 7:20 pm Raspunde
 • Baba Novac

  Nici alergatorii etiopieni nu cred ca declara ca li s-a indeplinit visul dupa ce au devinit danezi. Una e sa visezi sa joci la o echipa de club gen Baden – felicitari, da! si alta sa visezi (!) sa schimbi nationala.

  aprilie 16, 2014 - 11:06 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ # 16
  Asociindu-ma si eu cu plăcere frumoaselor urări de succes in viitor pentru dl. LD Nisipeanu, ma întreb:
  Iulian-Costel Hritcu dixit:
  “Din punctul meu de vedere ai făcut alegerea corecta”.
  Este punctul de vedere al unui amator de șah roman, (prieten bun cu dl Nisipeanu, judecând după tutuială ) care dușmănește echipa olimpica a României si o susține pe cea a Germaniei?? Sau face parte din colectia de panseuri a lui ……
  Si cum v-a influentat prima fraza din declaratia dlui Nisipeanu acest punct de vedere:
  LD Nisipeanu dixit:-
  “Nu am jucat in Echipa Nationala din 2009, iar băieții au obținut rezultate fantastice FĂRĂ MINE in echipa si sunt mândru de ei pentru asta;
  Rezulta fara dubiu din cele de mai sus, ca FĂRĂ dl Nisipeanu in echipa olimpica, aceasta este mult mai puternica si ca nejucand din 2009 la Olimpiade si Europene, dl Nisipeanu ne-a facut un de fapt un mare serviciu, fapt pentru care este mândru si a trecut pe lista Germaniei, ca o ultima mare favoare făcută șahului romanesc, care fara el va atinge culmi nebănuite.
  Ca un corolar al acestei logici cu rădăcini de sorginte germana, ar trebui ca sa ne întărim si mai mult echipa olimpica, exportându-l, intr-o prima etapa si pe dl Constantin Lupulescu in….Spania. Astfel vom intra sigur in lupta directa pentru medaliile olimpice si europene. Daca-i rugam si pe dnii Mircea Parligras, L. Vajda si Vlad Jianu sa se mute pe lista….. Italiei, sa zicem, atunci vom lua, cu certitudine absoluta, medalia de aur la Olimpiada.
  PS Daca a fost atat de “mandru de baieti” de ce nu a fost dl Nisipeanu prezent la festivitatea de premiere de la Mamaia 2012 a formidabilelor rezultate de la Olimpiada, desi festivitatea s-a tinut la ora de incepere a primei runde de la Superliga, unde juca pe prima masa. Ca sa fie sigur ca nu participa DELOC alaturi de “baieti” la premiere si ca nu va trebui sa-i aplaude din tribuna, s-a “cerut afara” in aceasta runda, preferand sa fie oriunde decat sa-si aplaude colegii de care acum, brusc, este foarte “mândru”. Haida-de!
  Vorba unui fost bun prieten de-al meu: “Sunt satul de “tromboanele” mele, nu mai am nevoie si de-ale tale”.

  aprilie 17, 2014 - 3:01 am Raspunde
 • dancostea64

  Omul afirma ca este “foarte clar un produs al sahului romanesc”. Toate bune si frumoase, dar cine a cladit sahul romanesc pana la nivelul la care a putut sa-l produca si pe El? Cine a scris carti, articole, a antrenat copii si juniori, a cladit cluburi etc.? Multumirile sunt doar pentru publicul sahist?
  Daca “s-a desteptat” si s-a decis sa plece, atunci sa fie sanatos si sa aiba succes pe unde o fi. A lasat ceva in urma, carte, articol, comentariu?

  aprilie 17, 2014 - 10:17 am Raspunde
 • Calin Dragomirescu

  A lasat in urma un titlu de campion european individual, care va ramane in palmaresul Romaniei si o semifinala de campionat mondial la Las Vegas unde i-a eliminat printre altii pe Shirov si Ivanchuk.

  aprilie 17, 2014 - 10:35 am Raspunde
 • Anuta Laurentiu

  A lasat … regrete in constiinta multora, ceea ce poate fi suficient in acest caz. A lasat un obiectiv de atins pentru varfurile sahului romanesc, ceea ce poate fi cel mai important lucru. Restul…sunt simpatii si cateva nesemnificative antipatii.

  aprilie 17, 2014 - 11:37 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ Calin Dragomirescu # 20
  Ai perfectă dreptate.
  Cu șahistul Nisipeanu ne putem mândri cu certitudine. Am făcut-o la vremea respectivă.
  Cu omul Nisipeanu este o alta poveste……..Nu este deloc la înălțimea șahistului.

  aprilie 17, 2014 - 1:22 pm Raspunde
 • Iulian-Costel Hritcu

  @D-le Ghinda: Mi-am permis sa-l tutuiesc pentru ca suntem de varste apropiate si noi, cei mai tineri, ne simtim mai bine asa, cu mai putine formalitati, dar poate am gresit, si daca am gresit imi cer scuze. Nu am avut placerea sa-l cunosc personal, poate intr-o zi o sa schimb cu el cateva vorbe prin chat.
  Cred ca a luat decizia corecta. Statul nostru se comporta ca si niste parinti degenerati, viciosi… isi cearta copii daca cer banii pentru caiete in timp ce fumeaza pachetul de tigari la zi iar alcoolul nu lipseste din meniu. Din aceste familii trebuie sa scapi, unii au acest noroc, altii mai putin. Eu nu ma pot duce nicaieri dar am taria de a ma bucura pentru cei care reusesc sa plece la mai bine. Altii sunt invidiosi sau poate doar le place mai mult in mocirla.

  aprilie 18, 2014 - 12:11 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ # 23
  IC Hritcu dixit:
  Altii sunt invidioși sau poate doar le place mai mult in mocirla.
  Pana la aceasta fraza, mesajul a fost perfect rezonabil. Dar aceasta fraza ma face sa cred ca, pur si simplu, nu aveti proprietatea cuvintelor sau scrieti fara sa va ganditi cat de jignitor o faceti.
  Cine pe cine invidiază pe cine si cine trăiește in mocirla? Cei 17.000.000 de romani care au rămas acasă? La 40 de ani ar fi trebuit sa va folosiți cu mult mai multa grija cuvintele, mai ales cand ieșiți in spațiu public. Cautând informații, m-am uitat pe pagina dvs. de Facebook am văzut ca sunteți un admirator declarat al lui Mircea Badea aka “Gura mahalalei”. Probabil ca el, cu limbajul lui elevat si delicat, v-a inspirat rafinamentul frazei pe care am citat-o.
  Dar deajuns cu subiectul LD Nisipeanu. Nu m-ar fi deranjat cu nimic, daca ar fi cerut cetatenia germana si ar fi trecutin mod decent si discret pe lista Germaniei. Nu ar fi fost primul caz de mare sportiv roman care ar fi facut-o. Marile maestre, jucatoare de top mondial Alexandra Nicolau -van der Mije, Dana Nuțu-Gajic, Marina Pogorevici-Makropoulou au facut-o, au plecat din Romania si au jucat pentru alte tari, luand cetateniile respective si le-am iubit si stimat in continuare.
  Dl Nisipeanu insa, s-a târguit ca la piață cu FRSah, le-a mai dat speranțe, i-a pus in situația sa caute sponsori si sa caute sprijin, i-a refuzat numai DUPĂ ce aceștia au făcut toate demersurile posibile si pe urma a început târguiala cu taxa de transfer care este, in mod legal si conform grilei FIDE, de 30.000 de Euro. Țigăneala a continuat, nemții au refuzat sa plateasca ceva pt dl Nisipeanu si pana la urma s-a terminat cum s-a terminat. In coada de pește cu numai 5.000 de euro si cu un mesaj de adio absolut ilogic, nesincer si plin de ”tromboane”/”abureli”. Măcar alergătorii etiopieni au devenit cetățeni danezi, înainte de a concura pentru Danemarca. Nisipeanu a ramas cetatean roman si va juca impotriva Romaniei. Sa-i fie de bine!
  Din punctul meu de vedere ”cazul Nisipeanu” este incheiat DEFINITIV. Nu voi mai pomeni numele de Nisipeanu si nici nu voi mai comenta ceva in legătură cu el. Este o pagina din istoria sahul romanesc care a fost intoarsa definitiv. Din partea mea puteti sa incepeti sa faceti cheta si sa-i ridicati un monument la Brasov sau la Berlin. Ma lasa rece!
  Sunt satul pana peste cap si de aceste discuții inutile si de declarațiile patetice de amor pentru un jucător care, pur si simplu, a emigrat economic, lăsându-ne cu buza umflata. Reciti basmul lui Hans Christian Andersen ”Hainele Regelui” si o sa vedeti ca o parte dintre Dvs. faceti ca acei curteni care de frica sa nu treaca drept fraieri se iau după cei din jur si admira fundul regal dezbrăcat, pretinzând ca este drapat in haine somptuoase.
  Va repet pentru ultima oara: REGELE E GOL!!!

  aprilie 18, 2014 - 5:16 am Raspunde
 • Iulian-Costel Hritcu

  @D-le Ghinda
  Am explicat de ce cred eu ca traim in mocirla, mi-am ales bine cuvintele. Dar dvs. denigrati in stanga si-n dreapta, in cazul meu folosindu-va de informatii extrem de putine, care nu pot sa duca decat la concluzii aleatoare. Eu nu-l cunosc personal pe Dieter, dar daca aveti dreptate in privinta lui cat in privinta mea, atunci m-am lamurit. Va informez ca nu l-am mai urmarit pe Mircea Badea de mai mult de 2 ani, din lipsa de timp. Poate mi-o fi placut ceva emisiune de-a lui. In orice caz, nu cred ca emisiunile pe care le urmareste cineva la tv il caracterizeaza, la fel cu muzica pe care o asculta, religia, nationalitatea etc. Cunosc barbati care se uita la telenovele, am prieteni care asculta manele, unii sunt atei sau agnostici. Suntem pe un forum de sah si aceste lucruri eu cred ca nu conteaza. Daca doriti sa aflati lucruri personale despre mine, nu trebuie sa scormoniti prin pagina de facebook, puteti sa ma intrebati personal printr-un e-mail.

  aprilie 18, 2014 - 11:36 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  # 25
  Eu stau la bloc, este mult mai uscat decat in mocirla. Este treaba dvs unde vreti sa traiti.

  aprilie 18, 2014 - 11:42 am Raspunde
 • nicu valahu

  Dle Ghinda,
  am retinut pomisiunea dumneavoastra de a nu mai discuta vreodata despre subiectul “Nisipeanu”. Am rugamintea ca de data aceasta, sa va tineti de cuvant.
  Intr-o alta ordine de idei, fiecare cititor al blogului are dreptul sa-si exprime parerile pe care le are despre un eveniment din viata sahista romaneasca sau internationala, dar si sa-si exprime sentimentele pe care le nutreste fata de o personalitate a sahului romanesc.
  Mr. Hyde asteapta rabdator sa umble la cateva butoane speciale. Sunteti un om inteligent, nu cred ca trebuie sa detaliez.
  ps. Va recomand o tema de meditatie, in privat: Ati vehiculat o suma de transfer, eu stiu cu siguranta de alta. Unde este diferenta?… Verificati-va sursele inainte de a dezinforma cititorii blogului.

  aprilie 18, 2014 - 5:44 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  Dle Valahu,
  Grila de transferari FIDE o gasiti pe situl lor in Hanbuch cap B 04/ subcapitolul 5.2
  Linkul: inserati fide.com si dupa acea : /fide/handbook.html?id=13&view=category
  Iata extrasul care ne intereseaza:
  FIDE Title/Rating
  Amount of Compensation Fee Payable
  GM rated 2700 and above € 50,000
  GM rated 2600 to 2699 € 30,000
  GM rated below 2600 € 10,000 ………..
  Deci suma avansata de 30.000 de Euro pe care FRSah ar fi putut-o cere este corecta. Cu 15 puncte elo in plus ar fi putut cere 50.000 de Euro
  Federatia Germana va plati in urmatorii 2 ani taxe FIDE pentru FRSah in valoare totala de 8.000 de euro (4.000 x 2) ca o compensatie pentru transferul jucatorului roman pe lista Germaniei. Eu am gresit confundând in momentul scrierii cei 5.000 de euro platiti pt transfer CATRE FIDE cu 8.000 cere vot fi platiti pt FRSah. Oricum, nu-i o dezinformare, ci o confuzie de moment. Iata si taxa de transfer platita catre FIDE
  1202758 Nisipeanu, Liviu-Dieter GER ROU 2014-04-02 2014-03-27
  Last FIDE event: European Indv CC 2013
  Citizenship: ROU
  Date of eligibility to participate
  in the FIDE events under the new flag 2014-04-03
  Transfer fee Euro 5000
  Date starting from which a player
  can represent the new federation fee free 2016-04-03
  Deci, FRSah ar fi putut cere 30.000 euro, dar va primi pana la sfarsitul lui 2015 numai 8.000. Rezulta un deficit de 22.000 Euro, de care cineva ar trebui sa fie raspunzator.
  Cine, ramane de vazut si va invit sa anchetati, daca aveti accesul la date si dispozitia necesara!
  Transmiteti-i dlui Hyde, alt prieten intim al dvs., sa-si calmeze mancarimile de degete. Atunci cand ati expus puncte de vedere care contraveneau informatiilor, simpatiilor sau prieteniilor mele, eu v-am respectat dreptul la opinie, nu am intervenit si nu v-am contrazis. Verificati! V-am respectat statutul de “warlord” si v-am lasat in pace sa scrieti linistit ce credeti, eu personal fiind convins de onestitatea si de bunele dvs. intentii.
  Dealtfel, mai sus, la # 27 Nicu Valahu dixit:
  “Intr-o alta ordine de idei, fiecare cititor al blogului are dreptul sa-si exprime parerile pe care le are despre un eveniment din viata sahista romaneasca sau internationala, dar si sa-si exprime sentimentele pe care le nutreste fata de o personalitate a sahului romanesc”.
  Cred ca m-am incadrat exact in cele declarate de dvs. : mi-am expus parerile, dar, ca bonus, mi-am retinut pentru mine sentimentele. Ce transpare din textul meu este interpretabil……dupa intelegere fiecaruia. De fapt, am fost extrem de moderat si retinut, tocmai pentru ca este o poveste terminat si apa a trecut demult pe sub pod. Water under the bridge.
  Dat fiind ca si eu, ca si dvs., scriu onest si numai lucruri de care sunt convins si dat fiind ca nu ma las manipulat de nimeni, nici macar de Sergiu Grunberg sau dvs,. ma astept la un tratament similar si la o pozitie obiectiva din partea moderatorului Nicolae Jeltopop, chiar daca este prieten cu X sau Y.
  PS Ma intreb daca pentru partea cu amenintarile aveti si acordul dlui Iulian Ceausescu sau este o initiativa strict personala?

  aprilie 18, 2014 - 7:24 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  In alta ordine de idei, am vazut azi pe Chess-Results lista cu jucatorii inscrisi la Finalele de Seniori. Primii patru jucatori sunt de la AEM-Luxten Timisoara, in frunte cu numarul 1 roman, MMI Constantin Lupulescu 2660.
  Se pare ca numai clubul meu, Aem Luxten Timisoara, respecta spiritul Finalelor Romaniei, aliniind an de an pe toti marii maestri pe care-i avem. Exista mari maestri romani care, ca sa nu riste un insucces major, cu pierderea de Elo corespunzatoare, nu au mai jucat de 5-10 sau chiar 15 ani in finalele Romaniei. Nu dau nume, pentru ca nu vreau sa-l enervez din nou pe dnul Jeltopop. 🙂 Nu-i cunosc chiar toti prietenii. 🙂

  aprilie 18, 2014 - 7:45 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Dle Ghinda, sunteti formidabil!!!
  Nu stiu cum reusiti, dar se pare ca tot eu voi fi acela care va trebui sa mediteze, mai ales la subiectele noi ridicate la fileu de dumneavoastra.
  ps. In alta ordine de idei, Iulian isi doreste ca toate lucrurile sa se desfasoare in mod corect in sahul romanesc, implicit pe acest blog, exact ceea ce imi doresc si eu. Si nu intamplator suntem in aceeasi “echipa”. De aceea va trasmit cu ocazia sarbatorilor pascale, mesajul lui Iulian: Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

  aprilie 18, 2014 - 11:04 pm Raspunde
 • pepeman

  Dă-vă dracu’ dă simpatici, asta-i arenă și nu blog. Indiferent cât de monstruoși or fi sacrii stejarului, nici nu gândeam să accesez iar situl, după multă vreme, și să regăsesc aceeași încremenire în încrâncenare. Cel mai ”tare” ar fi, în cazul în care mi se permite o sugestie, un drept la replică în care dl Nisipeanu ne-ar desluși dedesubturile celei mai bune partide pe care consideră că a jucat-o dl Ghindă. În rest, voi urmări cu mare interes prestația elevului-fanion al domniei sale la Turneul regilor, pe HBO.

  aprilie 19, 2014 - 12:31 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ Nicu Valahu.
  Multumesc pentru urari,
  Va dorescs la randul meu, intregului colectiv de exceptie de la “Sah cu Ceausescu” un Paste Fericit cu multe bucurii si impliniri.

  aprilie 19, 2014 - 1:54 am Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ Pepeman
  🙂

  aprilie 19, 2014 - 1:55 am Raspunde
 • Warlord-un fan a lui Dieter

  Am si eu o intrebare ptr. D-l Ghinda:in cate meciuri i-a intalnit dansul pe cei doi ”monstrii” ai sahului mondial-Shirov si Ivanchuk???!!!…si care este scorul dintre ei?Si ptr. ca-i place literatura D-lui Ghinda ii recomand T. Arghezi:”In lumea asta prefacuta… “

  aprilie 21, 2014 - 3:35 pm Raspunde
 • ghinda

  M.I GHINDA a jucat cu MM Nisipeanu pe cand Nisipeanu era M.I

  aprilie 21, 2014 - 9:34 pm Raspunde
 • Horia

  @Warlord #35: Am si eu o intrebare pt. dumneavoastra: de cite ori ati participat la Olimpiada de sah in echipa Romaniei?

  aprilie 21, 2014 - 9:34 pm Raspunde
 • der Kommissar

  http://www.stere.ro/biobibliografie/ghinda-mihail-viorel/ D-le Ghinda. daca mai aveti ceva de adaugat la palmares, va rog s-o faceti. Si as avea o intrebare: ce parere aveti despre Carlsen ? Se poate compara cu Fischer, Kasparov, Reshevsky, Mecking ?

  aprilie 21, 2014 - 10:52 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  Îmi pare rău, dar am comunicat de acum câteva zile ca nu voi mai scrie sau răspunde pe “Sah cu Ceausescu”.
  Mârlănia lui Anuta & Co. a atins cote inimaginabile si NU vad de ce ar trebui sa o mai suport si sa continui sa ma cert la nesfârșit cu un “hater”/”troll” șahist care are multiple nick-uri toate pline de ura si murdărie.. Voi urma exemplu celorlalți șahiști de mare performanta, care rând pe rând, datorita “amabilității”,a invidiei si chiar a uri, au renunțat sa mai scrie pe ScC.
  Le cer scuze celor, probabil putini la număr, care erau in mod real interesați de cunostintele si opiniile mele despre sah.

  aprilie 22, 2014 - 12:22 pm Raspunde
 • Anuta Laurentiu

  Este a -3-a zi de Paste. Nu este frumos ce ziceti dle Ghinda, mai ales cand puneti in seama altora propriile proceduri.
  A promite este un legamant cu Dumnezeu si de aceea orice promisiune trebuie s-o respecti. In ultima vreme ati facut multe promisiuni si le-ati incalcat. Nu este mai simplu sa nu le faceti ? A…! Am inteles ! Se doreste a fi o presiune asupra opiniei publice .
  Stati linistit . Dupa atacul neprovocat, inutil si murdar asupra lui Dieter v-ati marit considerabil numarul de “prieteni”. Oricum veti reveni cu noi mesaje. Noi speram ca mai aplecat catre cunostinte sahiste (si nu balacareala ) , mai modest ( pentru ca marile personalitati ale sahului nu sunt laudaroase ) , mai intelegator cu necunoscatorii (pentru ca asa se poarta inteleptii) si debordand de obiectivitate ( pentru ca un mare sahist nu trebuie sa fie altfel). Dar ce prostii spun eu aici ? Daca ati fi asa, nu v-ati numi Ghinda Mihai Viorel ( pe cine il mai cheama Viorel ? Nu-mi aduc aminte acum, dar sigur m-a dezamagit. )

  aprilie 22, 2014 - 1:58 pm Raspunde
 • Mihai Ghinda

  @ Samurache-Fofirca Anuta
  Esti un NIMENI, o bacterie sahista…!
  Adio trollule! Pffffbt!

  aprilie 22, 2014 - 8:38 pm Raspunde
 • Anuta Laurentiu

  Q.E.D. !!!

  aprilie 22, 2014 - 10:58 pm Raspunde
 • sahmat

  Felicitari lui Nisipeanu pentru castigarea turneului din australia si lui Vajda pentru locul 2!
  Nisipeanu are acum 2701 elo

  aprilie 24, 2014 - 9:02 am Raspunde
 • Stefan

  Istratescu in Franta, Nisipeanu in Germania…cine mai urmeaza?

  aprilie 27, 2014 - 2:36 am Raspunde
 • rocadamare

  Lista este lunga, de pe vremea Danei Nutu si Marinei Pogorevici, apoi Suba, iar mai nou Cristi Chirila si Sabina Foisor in SUA, Sidonia Vaida, asta ca sa mentionez doar jucatorii de varf.

  aprilie 28, 2014 - 8:29 am Raspunde
 • Radu Deseu

  Sine ira et studio, sa-i fie bine lui Dieter unde o ajunge, sa fim sanatosi si sa avem atatia mari maestri, incat sa nu ne pese ca a plecat el!

  aprilie 30, 2014 - 1:44 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.