D’ale Federatiei (V): Da’ pachetul? Unde e pachetul?…

Mi s-a reprosat recent de catre un oficial al federatiei ca incerc sa “manipulez prin creearea de subiecte false pentru a nu se discuta problemele importante”. Interesanta opinie, mai ales cand aceste subiecte imi sunt oferite pe tava  de chiar insasi institutia in sine. Sa luam de pilda cazul de astazi. Va avertizez ca acest “subiect fals” va poate afecta emotional!

Pe undeva pe la sfarsitul anului 2012, prin Hotararea CD a FRSah cu nr. 58 se preciza clar : se aproba atribuirea organizarii Campionatelor Nationale pe “pachete de competitii”.

La primul pachet  pus pe tapet (CN seniori+CN juniori), cea mai buna oferta ( le gasiti  aici pe toate) pentru campionatul national de seniori este refuzata  pe un criteriu corect: oferta nu includea si celalalt campionat la pachet. Unde-i lege, nu-i tocmeala.

La scurt timp, parca cuprinsi de remuscari ca au fost atat de rigizi in aplicarea regulamentelor, CD prin Hotararea nr. 15  a decis ca la pachetul III ( Cupa Romaniei+ Superliga+ Divizia A pe echipe) legea sa devina optionala, la cerere. Obiectiv vorbind, un criteriu corect.

Imaginatia mea imi spune insa, ca se mai pot intampla cateodata anumite derapaje de la corectitudine. Se pot ele rezolva? Binenteles ca da. Dovada sta o hotarare a CD din 21.10.2013 cu nr. 71, care abroga o alta hotarare cu privire la sistemul competitional oficial. Se poate, nu-i asa?

Acum va intreb, dragi sahisti: Vi se pare ceva fals pe undeva? Vreo manipulare pana acum?

Eu unul, am doar nelamuriri. Invatat sa numar pe abac, nu inteleg lipsa afisarii unor hotarari ale CD-ului. Ce poate fi atat de nesemnificativ, incat acestea sa nu merite a fi aduse la cunostinta intregii miscari sahiste din Romania?

Altfel nu pot sa-mi explic legalitatea acestui caiet de sarcini( aici), din moment ce Hotararea Consiliului Director al Federatiei  Romane de Sah cu nr. 58 din 30.11.2012, este inca in vigoare!!!

Si la cata clarviziune au aratat in ultima vreme oficialii federatiei, nici nu-i de mirare ca este pentru prima data cand o hatarare de CD (aici) apare inainte de a se publica ofertele, fara a se cunoaste cine a participat si cu ce preturi s-a ofertat.

Intradevar, trebuie sa ai o minte diabolica sa inventezi asemenea subiecte false.

9 Comentarii

  • Alin Amatorul

    Poate ca exista o singura oferta si domnii profesionisti de la FRSah vor sa treaca neobservata aceasta licitatie.

    Au fost trase semnale de alarma cu privire la faptul ca este descurajata aparitiaunororganizatori noi. Domnul Jugaru spunea ca stie domnia sa reteta ca acest lucru sa nu se intample.

    Dupa un inceput in care s-a mimat dialogul, acum se trece la atitudinea “cainii latra, ursul merge” sau “trebuie sa ma suportati 4 ani”.

    Nu e nicio suparare. La asa sahisti, asa conducere! De profesionisti!

    ianuarie 16, 2014 - 8:06 pm Raspunde
  • Alin Amatorul

    Stie cineva la ce ora e urmatorul autocar de la Iasi spre Bucuresti?

    ianuarie 16, 2014 - 8:08 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Cand s-au hotarat pachetele , toti au tipat ca nu e corect desi era o masura fortata de circumstante . Acum cand exista alte perspective , si s-a renuntat la pachete iarasi tipati .
    Exista contestatari de profesie sau nostalcici incurabili ?
    Si fiindca veni vorba , doamna Alin Amatorul chiar nu realizati in ce postura ridicola si chiar penibila va puneti . Sincer vorbind daca as face un concurs pentru cele mai inepte mesaje ati fi favorita de departe .Poate domnul Palamar sa va concureze , dar nu mai stiu ce nick- name
    foloseste. Poate ca invatand din greselile trecutului , ar trebui sa facem teste de inteligenta nu la copii , ci la candidatii la functii inalte in Federatie

    ianuarie 18, 2014 - 12:32 pm Raspunde
  • Alin Amatorul

    Domnita Sergiu Grunberg,

    Ai depasit limita. Inepta esti tu, draguta!

    Distinsi moderatori ai site-ului, de i-ati permis domnitei Grunberg sa ma ofenseze? Nu era mai bine sa ii interziceti comentariu? Uite ca am reactionat! Vreti sa continuam in aceasta nota?

    ianuarie 18, 2014 - 8:03 pm Raspunde
  • Gabi

    Vai, pe blogul asta se fac operatii de schimbare de sex 🙂

    ianuarie 18, 2014 - 8:59 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ #1,2,4 Alin Amatorul

    De cand, ma rog, faptul de a fi considerat femeie devine o insulta? Si mie mi se pare ca stilul mesajelor #1,2, 4 este bucatica rupta din stilul unei cunoscute “ex” din sahul nostru.
    Atunci cand recurgi la adapostul anonimatului pentru a ataca nepedepsit, trebuie macar sa suporti diverse presupuneri asupra identitatii tale. Cu ce te-a ofensat Sergiu? ti-a spus “doamna” ,nu “tztza” si ti-a vorbit la plural.

    Scriai in mesajul #l 62 din celalat thread:

    Alin Amatorul dixit:
    “”A fi anonim poate fi o chestiune de lasitate, dar poate tine si de prudenta, intelepciune, modestie.”””

    Ai uitat sa mentionezi, pe lannga toate aceste calitati asociate remarcabil de potrivit cu anonimatul:
    – dragostea fata de meleagurile stramosesti,
    – atasamentul fata de valorile europene si
    – pasiunea pentru sah

    Esti nemultumit/a? “”Fii barbata Zoe”cum zice conu Iancu Caragiale si scrie sub numele tau, asuma-ti raspunderea celor scrise. Termina cu miorlaitul, pentru ca nu te-a ofensat nimeni. Dupa cate porcarioare tot scrii pe aici, iesenii trebuiau sa te fi facut troaca de porci. Si acum tot tu te plangi ca Sergiu te baga in seama si-ti raspunde,

    Haide, alege-ti alt nick si treci la punctul urmator din lista. Ce zi de….mmmmm, Mariann Profesionistul?

    ianuarie 18, 2014 - 10:26 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    * tzatza = “doamna” din mahalale

    ianuarie 19, 2014 - 12:29 am Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Domnule Valahu
    Va marturisesv ca admir spiritul dumneavoastra de observatie , cunostintele dumneavoastra in privinta regulamentelor si deciziilor FRSAH ,si nu in ultimul rand ingeniozitatea cu care le speculati .
    Va precizez de la inceput ca nu sunt un aparator neconditionat al CD-ului si nici nu cred ca un astfel de organism poate fi ideal .
    Pe de alta parte , v-am spus parerea mea : e foarte bine ca s-a renuntat la pachet, fiindca era o piedica in fata unei concurente loiale, asa ca sesizarea dumneavoastra corecta formal, nu poate fi incriminatoare din punct de vedere logic .
    De altfel vedeti rodul incitarii unor persoane care nu numai ca deviaza de la problema , dar generalizeaza si vin cu argumente mature de genul: cine zice ,ala e!
    S-au facut foarte multe prostii , a ramas o grea mostenire legislativa si financiara , mai sunt multe de indreptat , iar sugestia mea este sa va concentrati pe chestiuni cu adevarat critice si criticabile (vezi topul primilor 10sahisti) . Cand veti proceda asa, voi fi primul dumneavoastra sustinator
    Cu stima

    ianuarie 19, 2014 - 4:26 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Domnule Grunberg,
      va apreciez atat ca om, dar indeosebi ca un profesionist al sahului.
      In aceasi masura, respect toate celelalte valori ale sahului romanesc, fie ca este un copil aflat la varsta junioratului, fie ca este un mare maestru.
      Dupa cum ati observat pana acum, am incercat sa prezint cum nu trebuie sa fie reprezentata o institutie, in speta FRSah. O institutie trebuie sa insufle respect tuturor membrilor sai prin aplicarea corecta a regulamentelor.
      Cu stima,
      Nicolae Jeltopop

      ianuarie 19, 2014 - 8:57 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.