Zi: 8 ianuarie 2014

D’ale Federatiei (IV): Uite alba, uite neagra, uite-o p’asta marcatoare!

.

Update: 21.45, 14 ianuarie 2014: Ramane cum am stabilit!

In aceasta dimineata am primit un mail pe care nu am reusit sa-l inteleg decat dupa ce l-am citit de cateva ori. Firesc ca dupa aceea am verificat informatia si e pe bune. Sunt curios din cate incercari veti reusi dumneavoastra, dragi sahisti romani, s-o gasiti p’aia marcatoare!

Neconcordanţe la FR Sah

Citim pe site-ul FRSah în 8 ianuarie a.c.:

In perioada 10-18 mai 2014, Primaria Municipiului Iasi si AJS Iasi organizeaza cel mai puternic turneu de sah care a avut loc in Romania, Festivalul International de Sah “OPEN IASI”editia I., cu menţiunea: “Copiii medaliati la Finala CN sah practic, Calimanesti, 2014 si seniorii >60 ani – 75 lei”. Textul este semnat:  Presedinte A.J. Sah Iasi, Dr. ing. Vasile Manole.

Tot pe site-ul FRSah, citim la aceeaşi dată un text postat în 16 decembrie 2013, dar încă în vigoare:

“Federaţia Română de Şah lansează caietul de sarcini pentru Campionatele Naţionale individuale de copii, juniori şi tineret programate între 5 – 16 aprilie 2014. Ofertele sunt aşteptate în plic închis la sediul F.R.Şah până pe 13 ianuarie 2014, ora 11.

În vederea stabilirii locatiei de desfăşurare a competiţiei, vă rugăm ca până la data de 13.01.2014 ora 11,00 să ne înaintaţi în plic închis oferta dvs. (plicurile trebuie primite efectiv la federaţie până la acel termen).” Semnătura aparţine dlui SECRETAR GENERAL  Vladimir Danilov.

Să înţelegem că ofertele în plicuri închise, care vor fi deschise după 13 ianuarie 2014, ora 11, au deja un câştigător ?

Martor incomod

.

Citeste Articolul
  • 15
  • 785
  • 4

Miniatura zilei (604): Sacrificii… iluzorii!

    

Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Victor Knorre – Mikhail Chigorin

St Petersburg 1874 • Italian Game: Italian Variation (C50)

Citeste Articolul
  • 11
  • 509
  • 0