D’ale Federatiei (IV): Uite alba, uite neagra, uite-o p’asta marcatoare!

.

Update: 21.45, 14 ianuarie 2014: Ramane cum am stabilit!

In aceasta dimineata am primit un mail pe care nu am reusit sa-l inteleg decat dupa ce l-am citit de cateva ori. Firesc ca dupa aceea am verificat informatia si e pe bune. Sunt curios din cate incercari veti reusi dumneavoastra, dragi sahisti romani, s-o gasiti p’aia marcatoare!

Neconcordanţe la FR Sah

Citim pe site-ul FRSah în 8 ianuarie a.c.:

In perioada 10-18 mai 2014, Primaria Municipiului Iasi si AJS Iasi organizeaza cel mai puternic turneu de sah care a avut loc in Romania, Festivalul International de Sah “OPEN IASI”editia I., cu menţiunea: “Copiii medaliati la Finala CN sah practic, Calimanesti, 2014 si seniorii >60 ani – 75 lei”. Textul este semnat:  Presedinte A.J. Sah Iasi, Dr. ing. Vasile Manole.

Tot pe site-ul FRSah, citim la aceeaşi dată un text postat în 16 decembrie 2013, dar încă în vigoare:

“Federaţia Română de Şah lansează caietul de sarcini pentru Campionatele Naţionale individuale de copii, juniori şi tineret programate între 5 – 16 aprilie 2014. Ofertele sunt aşteptate în plic închis la sediul F.R.Şah până pe 13 ianuarie 2014, ora 11.

În vederea stabilirii locatiei de desfăşurare a competiţiei, vă rugăm ca până la data de 13.01.2014 ora 11,00 să ne înaintaţi în plic închis oferta dvs. (plicurile trebuie primite efectiv la federaţie până la acel termen).” Semnătura aparţine dlui SECRETAR GENERAL  Vladimir Danilov.

Să înţelegem că ofertele în plicuri închise, care vor fi deschise după 13 ianuarie 2014, ora 11, au deja un câştigător ?

Martor incomod

.

4 Comentarii

  • Manole Vasile

    Domnule Valahu,

    Greseala imi apartine!. Am copiat din prospectul competitiei noastre de anul trecut Fest. Internaational M. Sadoveanu 2013 si am uitat sa sterg cuvantul Calimanesti. M-as fi bucurat daca ma sunati si imi atrageati atentia (multumesc pe aceasta cale d-lui Georgescu Gabriel care a facut acest lucru azi) dar este bine si asa. Faceti si DVS raiting si noi reclama… Multumim pentru promovarea facuta compettitiei.
    Ii asteptam pe toti sahistii romani la acest puternic concurs, la care avem, dea, dupa primele 4 zile, 10 GM cu ELO peste 2550.

    Cu stima,
    Manole Vasile

    ianuarie 8, 2014 - 4:17 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Va salut cu respect domnule Manole.
      Daca as fi mers pe rating, fiti convins ca puneam linia de contorizare. Subiectul de fata, la fel ca si altele pe care le voi expune in cadrul aceasti rubrici sunt doar cateva aspecte aduse spre informare, fiecare dintre noi avand astfel posibilitatea sa-si faca propria lui parere despre subiectele respective.
      Va inteleg punctul dumneavastra de vedere, dar am sa merg in continuare pe mana persoanei cara mi-a semnalat aceasta neconcordanta. Daca imi permiteti, am sa plusez chiar: daca finala nu se va tine anul acesta la Calimanesti, am sa ma prezint singur in fata Comisiei de disciplina si voi accepta orice sanctiune mi se va da. Si cum mai sunt doar cateva zile pana la deschiderea ofertelor si aflarea organizatorului castigator, cred ca asteptarea nu va fi greu de suportat.
      Cu stima,
      Jeltopop Nicolae

      ianuarie 8, 2014 - 5:45 pm Raspunde
  • vasim

    Cum zic carcotasii: vedem dracusori si acolo unde nu sunt!
    De ce ?
    Pentru ca lumea sahului e asa cum e, prea vedem in ceilatzi posibilii concurentzi in loc sa vedem niste posibili parteneri!
    Prea vedem doar conspiratzii!
    Orgoliile in sah sunt de asa natura incat la cea mai nevinovata afirmatie sarim la gatul celuilalt, poate vedem si ceva sange.
    Oare cand se poate sa criticam si pozitiv fara sa ne suparam si aratand respectul cuvenit?
    Oare cand se poate sa lucram impreuna si sa incercam sa producem si nu sa distrugem ?
    Dati-le tuturor sansa sa faca ceva de doamne ajuta si bine ar fi sa le da-ti si o mana de ajutor in loc doar sa aducetzi acuze si sa creatzi degringolada!
    In raport cu societatea romana, lumea sahului mi se pare mai dezbinata ca orice alt domeniu!

    ianuarie 8, 2014 - 5:16 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Initial mi-am zis ca Valahu iar a sarit calul si bate campii numarand virgulele federalilor, dar a trecut o zi si prospectul a ramas cu “gresala”la locul ei.
    Se selecteaza “Calimanesti” , se apasa pe delete si gata!

    ianuarie 9, 2014 - 11:59 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.