D’ale Federatiei (III): Goodbye, Top 10!

Update 18.10 , 28 decembrie 2013 :

Tinand seama de un factor determinant in stabilirea ierarhiei celor mai buni sportivi sahisti romani pe anul 2013, am considerat ca e mai bine ca acest articol sa fie tratat o perioada de timp ca nepotrivit, pana la terminarea WYCC 2013 – Al Ain. Conform declaratiei unui oficial al Federatiei, lista era pregatita deja, avand la dispozitie si fondul de premiere pe anul 2013. Cine il crede pe cuvant, este invitat sa participe la festivitatea de premiere, care va avea loc pana la finalul anului!  Detalii le puteti gasi pe siteul oficial FRSah.

Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa sahista din Romania, la sfarsitul anului unde lega federatia o ceremonie cu mari maestri la capăt, de crăpau amatorii jucându-se cu ei, la recompensarea financiara a adevaratelor valori ale sahului romanesc, de care mă ţineam când începusem a juca copăcel, la campionatele nationale pe care le urmaream, când ne jucam noi, băieţi sau fete, de-a sahul, şi la alte openuri şi blitzuri pline de hazul şi farmecul romanesc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!

Dar ce pacat…  Goodbye, Top 10!

Pentru toate valorile sahiste din Romania, blogul “Sah cu Ceausescu” va ofera in dar o compensatie, cu dedicatie:

Sa aveti in fiecare zi pofta de viata si de sah!

8 Comentarii

  • Fugulyan Gergely

    Nu prea poti sa faci primii zece sportivi acum daca Campionatul Mondial este inca in desfasurare.,(Ognean si Deac au sanse,chiar daca e foarte greu)
    Va doresc : Sarbatori fericite !

    decembrie 24, 2013 - 8:13 am Raspunde
  • jugaru lucian

    Bine punctat domnule Fugulyan!
    Cine munceste zi de zi in domeniu stie foarte bine ca rezultatele de la mondialele de juniori sunt decisive in alcatuirea unui astfel de clasament, tocmai de aceea s-a amanat alcatuirea lui…

    Legat de episoadele anterioare va anunt ca ultima AG a hotarat eliminarea semifinalelor…

    Sarbatori fericite tuturor!

    decembrie 24, 2013 - 3:01 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Sarbatori fericite domnule Fugulyan!

    Domnule Jugaru, observ cu placere ca ati reusit sa va documentati intre timp si ca va apropiati incet, incet, de adevar. In cazul de fata, ma bucur ca nu ati uitat de cei mai buni 10 sportivi sahisti din tara. M-am grabit si am gresit. Cu scuzele de rigoare, am sa astept finalul campionatului mondial pentru copii si juniori sub 18 ani, pentru ai cunoaste pe cei mai buni sahisti romani pe 2013. Sarbatori fericite si dumneavoastra!

    decembrie 24, 2013 - 7:05 pm Raspunde
  • Mizdrache

    De Craciun sa fim mai buni, Sarbatori Fericite!

    decembrie 24, 2013 - 8:33 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Glumeam…in ceea ce priveste bunatatea…

    decembrie 24, 2013 - 9:19 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Deci premierea celor mai buni zece sahisti ai anului 2013 o facem la Pastele din 2014.

    decembrie 24, 2013 - 9:27 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Am gasit Top 11 !
    http://www.frsah.ro/index.php?action=page_display&PageID=62

    decembrie 28, 2013 - 6:20 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Relativ la topurile anuale , am participat la multe si pot sa va spun ca ulterior am constatat ca au fost corecte judecate obiectiv in masura posibila.
    Inainte topurile se propuneau in Colegiu si aveai la dispozitie un sfert de ora sa le gandesti . Invariabil uitai pe cineva sau niste rezultate notabile .
    Acum se cer cu cateva zile inainte, dar nu inseamna ca sunt mai bune .
    – Prima greseala aproape reflexa este ca oamenii nu fac diferenta intre a selecta rezultatele speciale din anul respectiv si nu a premia pe cei considerari cei mai valorosi .
    – a doua greseala este inertia : daca ai premiat anul trecut fetele din echipa olimpica pentru locul 5 , nu inseamna ca anul asta dupa prestatiile de la Cupa Mondiala sau Europene si anonimatul la diverse turnee trebuie sa fie prezente in top toate.
    – a treia problema care sper sa nu mai fie in actualul CA , este teama ca cutare afla ca nu l-ai propus !
    – si in sfarsit a patra care tine de natura umana e pe principiul : ala e de la clubul cutare care are prea multi , e antrenat de antrenorul cutare pe care nu-l sufar, iar celalalt nu m-a salutat acum 2 ani
    Premiile sunt oricum simbolice , dar orgoliile exista .
    In special pentru primii e ceva sa fii pe podium si de asta trebuie sa tina cont cei care propun si cei care aleg. Din discutiile avuta sper ca anul acesta topul sa fie cat mai aproape de realitate

    decembrie 30, 2013 - 12:39 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.