Trei turnee inca la dispozitie pe ChessOK.com, sambata 20 iulie 2013

logo

Aveti ocazia sa jucati si alte turnee, alternativa la server-ul Playchess. Pe server-ul rusesc ChessOK.com, am posibilitatea sa trimit orice fel de concursuri si astazi aveti la dispozitie inca trei din seria care am propus-o celor cu rating egal sau mai mic de 2500 puncte. Pe acest server, conturile se creeaza gratuit iar miercurea si sambata au acces la turnee inclusiv cei fara abonament.

Sunt 8 turnee in 2 zile. O oferta mai mult decat generoasa. Zilele de joc sunt decise fortat, pentru ca sunt unicele zile de acces liber in camera Tournament, de pe serverul rusesc ChessOK.com (Chess Planet). Patru turnee miercuri 17 iulie si alte patru turnee sambata 20 iulie.

Orele de disputare: 9:00; 11:20; 18:20 si 21:30. Daca din diferite motive nu reusiti sa jucati un turneu, aveti alte trei disponibile in ziua respectiva. Turneele au o parola si o limita rating de inscriere. Aceasta clasa CM, este rezervata jucatorilor cu rating egal sau mai mic de 2500 puncte. Nu uitati ca pentru a avea acces la echipa Romaniei, trebuie sa alegeti un nume de server (nickname sau username) care sa contina cel putin numele dvs. de familie. Se poate juca si cu nume de fantezie (evident nu cuvinte urate sau ofensive) dar nu puteti intra in echipa Romaniei, ci doar promova la fazele superioare. Alte amanunte:


Se respecta Regulamentul de functionare al echipei Romaniei, ChessOK. Fiecare turneu are o parola, in incercarea de a evita pe cat posibil jucatorii straini. Parola este simpla si compusa din cuvantul turneul+numarul turneului. Exemplu: turneul1.

Pentru a intra pe server, trebuie sa descarcati si sa instalati un soft client, de pe site-ul lor oficial www.chessok.com. Odata lansat programul, apasati Register si completati atent toate datele cerute acolo (foarte usor se poate crea un cont daca mergeti la varianta flash, respectiv butonul “Unde jucam”, sus pe antetul site-ului nostru, apoi derulati pana vedeti cele doua table de joc. A doua este ChessOK. Se face usor cont insa retineti ca nu se poate juca in turnee pe varianta flash. Dar contul ramane perfect valabil si va descarcati soft-ul client ulterior). Apoi faceti logarea si pe bara gri verticala din stanga, gasiti zona Tournament.

 Aveti aici un video explicativ cu structura serverului.

 Iar aici ECU Playing Zone Manual

Intrati acolo si cautati turneul nostru care are denumirea FRS CM/1 sau FRS CM/2 etc. Toate incep cu FRS urmat de clasa turneului CM si numarul lui 1. Faceti click pe el si apoi sub lista turneelor, gasiti butonul Join. Il apasati cu atentie o singura data si va apare o mica fereastra, in care introduceti cuvantul cheie ( la FRS CM/1 este: turneul1). Inscrierea trebuie sa fie reusita si la butonul Players (in dreapta lui Join, care probabil intre timp a devenit Leave), va regasiti in lista jucatorilor ce vor disputa acel turneu. Va doresc succes!

Pentru orice problema si daca sunt prezent la calculator, adresati-va pe mail sau mai rapid pe messenger la: mxtudorache@yahoo.it

Programul turneelor (pe care il gasiti si la Calendar competitii) este:

Miercuri 17 si Sambata 20 iulie, zile dedicate selectiei pentru echipa Romaniei pe ChessOK.com. Este randul categoriei de rating egal sau mai mic de 2500 ( dar avand in vedere ca nu a avut loc nici macar un turneu, cei cu rating mai mic de 2201 pot juca fara probleme si cu drepturi egale) . 8 turnee programate in 2 zile diferite, cand accesul este liber pe server, dupa cum urmeaza:

Miercuri 17 iulie

09:00 FRS CM/1   

11:20 FRS CM/2

18:20 FRS CM/3   

21:30 FRS CM/4   

Sambata 20 iulie

09:00 FRS CM/5   

11:20 FRS CM/6   

18:20 FRS CM/7

21:30 FRS CM/8

Toate turneele sunt in cadenta 3minute+ 0secunde/jucator. Fiecare turneu are o parola de intrare scrisa cu litere mici de tipul turneul+ numarul sau fara spatiu (exemplu: turneul1).

    Saptamana viitoare, indiferent de participarea jucatorilor la aceasta clasa, o sa avem turneele de clasa M, dedicate celor cu rating intre 2501 si 2800 puncte ( cu eventualii calificati de saptamana acesta). Vor fi tot 8 turnee, la  aceleasi ore de incepere. Sigur, este greu sa impiedicam intrarea celor sub 2500 in turneele de clasa M. Dar in cazul cand obtin un loc de intrare in selectionata, va fi validat doar daca ei au castigat in saptamana precedenta un turneu de clasa CM (evident, daca aceste turnee au avut loc in acea saptamana). In schimb promovarea la un turneu de clasa S este valida.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.