Sfarsit dramatic in Turneul candidatilor

Asa cum anticipa John Nunn, castigatorul turneului Candidatilor a fost decis in ultima runda. O ultima runda bizara, in care ambii pretendenti la castigarea turneului, Magnus Carlsen si Vladimir Kramnik, au pierdut runda.  Astfel, Carlsen a castigat turneul la tie break, numarul de victorii fiind in favoarea sa.

In sfarsit un zambet de bucurie

Carlsen a pierdut nesperat cu piesele albe in fata lui Peter Svidler, iar Kramnik a pierdut in fata lui Ivanchuk, doua meciuri in care favoritii au fost in criza acuta de timp. Carlsen dupa mutarea 27 mai avea 5 minute pentru inca 13 mutari, dupa inca 2 mutari, mai avea 1 minut si 20 secunde si abia a reusit sa treaca de timpul de control, ultimele 3 mutari facandu-le in doar 9 secunde! Dupa aceasta situatie, se afla intr-o pozitie complet pierduta.

Imediat dupa terminarea conferintei de presa prilejuita de terminarea partidei, Carlsen a aflat ca Vladimir Kramnik tocmai ce a cedat in fata lui Ivanchuk. In criza de timp, Kramnik a ratat o varianta care ii asigura remiza, si, totodata, victoria in turneu.

La conferinta de presa Kramnik a declarat:

Problema a fost ca pozitia lui Svidler era promitatoare dar nu foarte clara, asa ca nu stiam ce sa fac, daca sa joc pentru remiza sau nu. M-am pierdut intre a privi acea partida si ceea ce aveam eu de facut. Apoi am luat cateva decizii gresite, ajungand sa iau o decizie grea la mutarea 40 nu la 41.

Ivanchuk, arbitrul care a decis soarta turneului

Kramnik a cedat psihic la presiunea turneului

Urmatorul meci pentru coroana suprema se va desfasura intre Vishy Anand si Magnus Calsen.

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • MODEST

    Am urmarit partidele pe Playchess si ultimele trei runde au oscilat intre agonie si extaz pentru Carlsen si Kramnik, in care Ivanchuk a avut rolul de catalizator prin cate o infrangere administrata fiecaruia. Necesitatea de a-si asigura locul I care asigura participarea la meciul pentru titlu cu Anand, i-a facut pe cei doi protagonisti sa forteze, asumandu-si riscuri ce le-au fost fatale. Ma bucur foarte mult ca a castigat Carsen turneul si sper sa vedem un meci frumos in noiembrie, cand sper sa devina campion mondial.

    aprilie 3, 2013 - 11:03 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.