Zi: 17 septembrie 2012

Romania este mai “bogata” la sah! Doi tineri sahisti romani sunt oficial maestri internationali.

Adrian Petrisor si Anton Teodor sunt oficial maestri internationali!Ei deja se si gandesc spre urmatoarea mare provocare: titlul de mare maestru! Felicitari si succes pe mai departe!

Aici puteti citi un interviu cu Anton Teodor

Aici puteti citi un interviu cu Adrian Petrisor

Petrisor Adrian comenteaza de la campionatul national cand a obtinut prima norma de maestru international!

Citeste Articolul
  • 27
  • 1117
  • 3

Miniatura zilei (435): Regele… e gol!

    

Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Orla Hermann Krause – Benjamin Leussen

Copenhagen 1908 · Philidor Defense: Hanham Variation (C41)

Citeste Articolul
  • 7
  • 470
  • 0

Capcane in deschidere pentru avansati (28) – Cand Carlsen intinde curse pentru un chinez celebru

” O cursa este acea mutare la care raspunsul cel mai natural, mai simplu sau mai evident este o greseala”

Prietenul nostru, Catalin Dobrin, ne-a trimis un material extrem de interesant, legat de capcanele in deschidere, subiectul facand parte din rubrica “Capcane in deschidere pentru avansati” . Este o analiza elaborata, bazata pe partida dintre M. Carlsen si Wang Hao, partida jucata anul acesta la Biel. Catalin este un colaborator mai vechi al blogului si de curand face parte din echipa noastra, putandu-si redacta articolele de pe contul sau de autor. Sunt multe lucruri , intamplari interesante la care el ne va face partas, printre care si cea de mai jos, unde protagonistul se numeste Magnus Carlsen. Acum doi ani fara o zi, mai precis in 18 septembrie 2010, am gasit postat ultimul articol  “Curse in deschidere -pentru Avansati (27).

Curse in deschidere-pentru avansati (27) – Indiana Damei

Ce stia Carlsen la 12 ani si nu stia Wang Hao nici in 2012?

Foto:Chessbase.com

Citeste Articolul
  • 31
  • 943
  • 0