Interviu cu Boris Gelfand: “Este o presiune normala. Este un sah normal. Totul este perfect!”

Karlovich: Doamnelor si domnilor, va rog sa il primiti cum se cuvine pe Boris Gelfand, cunoscut dupa meciul impotriva lui Vishy Anand. Ce crezi despre acea lupta, Boris?

Gelfand: A fost o lupta destul de dura, in care ambii am luptat bine. Probabil ca eu am fost mai putin norocos, dar mai sunt multe de analizat si la fel de mult de invatat. Mi-a placut acel meci foarte mult, a fost bine.

Karlovich: Te simti mai mai popular decat inainte?

Gelfand: Da, intr-adevar, acest eveniment este special si ma simt altfel dupa o batalie impotriva lui Anand.

Karlovich: Simti ceva special reprezentand tara natala aici?

Gelfand: Este Olimpiada cu numarul zece a mea si a saptea pentru Israel. Bineinteles, acum nu avem sanse pentru medalii, dar la ultimile doua Olimpiade am avut rezultate bune si sunt mandru de ele.

Karlovich: Au trecut12 ani de cand Istanbulul a mai organizat o Olimpiada. Exista diferente intre cele doua evenimente?

Gelfand: Bineinteles, la acel moment noi jucam mai bine, dar conditiile de viata erau mai slabe. Noi locuiam in alta parte a orasului si puteam sa ne plimbam seara, minunandu-ne de oras. Acum nu mai putem face asta.

Karlovich: Ce crezi despre sansele tale in urmatorul ciclu de campionat mondial. Esti sigur pe tine?

Gelfand: Nu este nimic special despre acest ciclu. Nu pot sa fac previziuni – treaba mea este sa joc sah. Cu siguranta unul din cei opt participanti va castiga titlul.

Karlovich: Simti ca dupa meciul cu Anand, adversarilor tai le este mai teama decat inainte?

Gelfand: Nu vad nimic special si personal nu am ce sa mentionez despre asa zisa teama. Este o presiune normala. Este un sah normal. Totul este perfect!

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • Nedelcu Cristian

    Foarte frumoase aceste interviuri cu mari jucatori care au participat la Olimpiada.Imi plac mult …totusi Israelul este tara de adoptie a lui Gelfand si nu tara natala.

    septembrie 13, 2012 - 10:02 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.