Arta surprinderii la romani. Azi, Turneul Regilor 2012.

Acum doua zile am primit o veste ce parea mai degraba a gluma. Concertul  formatiei IRIS ce urma sa se tina pe Arena Nationala pe 22 iunie, si la care trebuia sa merg impreuna cu baiatul meu, era mutat intr-o alta locatie. Am pus pariu imediat ca nu se poate intampla asa ceva, si binenteles ca l-am pierdut.  Poate ca ar fi trebuit  sa raman surprins de ce s-a intamplat, ca de  multe astfel de lucruri. Sa vad ca se defriseaza paduri intregi  si nimeni nu reactioneaza, chestia asta da, m-ar fi surprins.  Sau sa  dai voturi negative unor politicieni corupti doar pentru a veni altii in loc,  dar la fel de corupti, poate si asta m-ar fi surprins un pic.  Poate si pentru multi dintre voi ar putea parea surprinzatoare astfel de lucruri. Dar sa cred ca o “criza globala si o instabilitate politica din Romania” este cauza amanarii unui asemenea turneu, asta da surpriza!

Sa dau crezare  comunicatului  oficial? In alte conditii, in mod clar asa as fi facut.  Dar de data asta, parca ceva e putred.

Adica rusii nu au auzit de aceasta criza globala de tot organizeaza Olimpiade si Cupe Mondiale din plin, ca sa nu mai zic si de “Memorialul  Tal” ce se desfasoara zilele acestea.  Turcii, nemtii, azerii, etc…  nici ei nu au auzit de aceasta criza de tot sustin neincetat, organizarea unor turnee puternice.

Instabilitate politica? Din cate stiu eu, numai in regimurile fasciste si comuniste era  vorba de implicarea politicului in sport. Surprinzator, nu-i asa?

Poate ca acum ar trebui sa va spun ca am luat legatura cu organizatorii acestui turneu, si ca acestia fac eforturi ca Turneul Regilor sa se tina in perioada de dupa Olimpiada de Sah din Istanbul ( Turcia,  august-septembrie). Poate ca ar trebui sa va spun ca toti jucatorii invitati vor da curs invitatiilor pentru data la care va fi amanat acest turneu. Poate ca va fi o surpriza pentru multi dintre romani  ca acest turneu sa continue sa existe. Cine stie? Doar traim intr-o Romanie eterna si fascinanta si plina de gradini carpatine.

Dar cu certitudine va pot spune un lucru. Voi merge impreuna cu fiul meu la concert, indiferent unde se va tine acesta.  Doar pentru un simplu motiv:

“Show must go on”

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • Gabi

    Interesanta paralela intre concertul Iris si Turneul Regilor …
    Recitind un comentariu din anuntul publicat pe chessvibes privind amanarea Turneului Regilor, mi-am dat seama ca aceasta decizie nu apartine in niciun caz organizatorilor, si aici ma refer la noua conducere a sponsorului oficial, ci mai degraba “sferei politicului” si a demagogiei jalnice in care “clasa politica” se balaceste.
    Costurile privind organizarea turneului ar fi fost infime in raport cu nivelul si profitabilitatea acestui sponsor.
    Din acest motiv, am mari indoieli asupra desfasurarii turneului in toamna, chiar si cu toate eforturile care sunt convins ca vor fi depuse de organizatori.
    Argumentul actual “criza globala si o instabilitate politica din Romania” va fi probabil schimbat cu ceva de genul: “Sfarsitul lumii se apropie, ce rost mai are …?”. Incerc sa glumesc evident.

    iunie 15, 2012 - 7:41 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Sunt sigur ca domnul Jeltopop se pricepe mai bine decat mine la politica …si daca dansul spune ca inlocuim niste politicieni corupti cu altii la fel de corupti… ii intreb pe cei care au dat comunicatul cu amanarea Turneului Regilor unde vad ei instabilitate politica in Romania ?
    Asa a fost mereu… si daca un strain vrea sa aleaga pe cel mai corupt politician roman …nimic mai simplu…sa ia unul la intamplare .

    Sper pentru binele sahului romanesc ca acest turneu sa fie doar amanat nu suspendat definitiv …insa tare mi e teama sa nu se intample asa cum zice domnul Radulescu sub forma de gluma si ma bazez pe faptul ca nu ni se spune motivul real pentru care a fost amanat acest turneu …asta cu criza globala si instabilitate politica este praf in ochi …in ochii celor care nu cunosc situatia din Romania.

    O seara buna !

    iunie 15, 2012 - 8:41 pm Raspunde
  • Gabi

    Domnule Nedelcu, personal si departe de a face pe desteptul, asta pentru ca am reascultat hitul de acum vreo 15-20 de ani al trupei Sarmalelor Reci, potrivit caruia tara ma vrea prost:), cred ca m-am edificat asupra motivului real al amanarii turneului, pe care sincer l-am cam banuit de la inceput, dar …
    Din punctul meu de vedere, acest motiv excede total sahului si chiar “clasei politice romanesti”, intrandu-se intr-un subiect sa-i zic, fara vorbe mari, de natura politica si financiara europeana si globala.
    Oricum, continui sa cred ca nu costurile privind organizarea turneului ar fi fost problema sponsorului (companie de stat).
    Asta e si prin urmare, in acest context ar fi superfluu si poate chiar penibil sa mai imi dau cu presupusul, in special pe acest blog.
    Numai bine.

    iunie 16, 2012 - 11:35 am Raspunde
  • Gabi

    Revin cu o ultima remarca … Initial, daca nu ma insel, site-ul oficial al Turneului Regilor facea referire, fara sa le enumere, la “motive obiective” care au condus la amanarea turneului. Compiland diversele informatii furnizate de internet in legatura cu sponsorul oficial, as zice ca anuntul initial, desi evaziv, era oricum de preferat.

    iunie 16, 2012 - 4:33 pm Raspunde
  • thernandier

    Imi programasem niste zile de concediu ca sa asist la citeva runde. Inca nu-mi revin, daca exista ceva bun in tara asta, acesta trebuie repede compromis. Ma invidiau multi amici iubitori de sah, de prin toate zarile, pentru sansa de a-i vedea pe Vishy, Magnus, Chucky, Serghei, Radja si Nisi la un turneu ca spectator. Organizatorii nu cred ca realizeaza ce expunere imensa are un asemenea turneu, si cit de important este sa-l pastrezi si sa stii sa faci profit din el. Asta e un minus al democratiei, cind gloata decide

    iunie 16, 2012 - 9:24 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Buna seara, prieteni. Imi cer scuze ca va raspund asa de tarziu, dar si pentru faptul ca ati crezut ca ma refer la clasa politica( desi printre multi alti factori determinanti, politicienii au avut clar un rol negativ in ceea ce priveste amanarea acestui turneu), ca principala vinovata de situatia creata. Eu ii consider doar pe organizatori ca fiind singurii responsabili de acest nou esec al imaginii sahului romanesc(al catelelea oare, in ultima vreme?). Pentru ca, tot noi amaratii de sahisti romani vom suporta pana la urma consecintele. Nu pot sa cred ca organizatorii au putut sa trateze unul dintre cele mai puternice turnee din lume, ca unul facut pe genunchi de un amator de sah de printr-un catun pierdut prin tara. Imi este greu sa cred ca profesionalismul pe care ei il considera ca il au, nu le-a atras atentia ca pregatirea unui asemenea turneu se face cu foarte mult timp inainte. Acum o saptamana si ceva, hai doua saptamani, ceasul care numara si secundele pana la inceperea tuneului, era cu onor pus pe siteul oficial, ca nu cumva sa nu-l observi. Mai grav, este ca au incercat sa arunce pisica moarta in alta ograda( apropo, a fost geniala ideea cu instabilitatea politica!), conform unui tipar clasic romanesc. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand gresesc, imi asum raspunderea si incerc sa repar ce mai e de reparat, dar fara sa uit nici-o clipa ca a fost vina mea. E o chestie de caracter. Pe de alta parte, si nu cred ca a fost doar o coincidenta, am frunzarit intamplator azi o carticica: “Carte de Propozitii”(spre rusinea mea, nu am retinut autorul). Fiti atenti la o propozitie din carte: ” E dureros cati eroi mor pentru tara, dar mai dureros este cati oameni traiesc pentru ea”.

    Tocmai a aparut un comentariu care spune cam ce vroiam sa zic si eu in continuare. Ma opresc aici. Deocamdata.

    iunie 16, 2012 - 9:40 pm Raspunde
  • Georgel

    Dan Pasarelu ramane cel mai serios organizator de turnee eu joc la el in fiecare an si sunt foarte multumit.
    Cat priveste Organizatorii Turneului Regilor 2012 ce spune domnul Valahu e total eronat,deoarece ei sunt aceeasi organizatori care au organizat cu succes si editiile trecute,si deci oamenii se pricep la asa ceva si n-au cum sa uite de la un an la altul cum se organizeaza e non sens…….e ceva putred la mijloc,politicul nu are nici o legatura hai sa fim seriosi

    iunie 16, 2012 - 11:20 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Buna Georgel. Este decizia ta daca vrei sa fi amagit in continuare de acesti organizatori mentionati de tine. Eu am o alta parere despre ei, bazata pe fapte si nu pe afinitati si interese personale.
    Altfel, ma rog ca nu cumva sa ai o functie in justitia romana. Ar fi tragic pentru societate un astfel de rationament pe care l-ai sustinut in comentariu.

    iunie 17, 2012 - 7:46 am Raspunde
  • mtudorache

    Nu pot sa cred ( am vazut anuntul initial pe site-ul oficial), ca au justificat in asa mod anularea sau amanarea. Este penibil. Criza financiara globala…Instabilitate politica…Pai Grecia nu trebuia sa mearga la europenele de fotbal, sau sa organizaze marele raliu “Acropolis” din calendarul campionatului mondial. Sunt in genunchi, dar merg inainte cu sportul. Sunt doua exemple care “rup mustiucul”, celor care au scris anuntul rusinos acolo si care sunt in organizare. Referitor la daunele de imagine, este inutil sa mai vorbim. Sunt inestimabile. Probabil in veci, nu se va reusi aducerea din nou a unor astfel de jucatori. Ca s-a atins un pic subiectul politica, opinia mea este ca nu exista! Ar trebui scosi in afara galaxiei. Sunt inutili, ne fac sa traim rau si au doar scopuri personale. Ne umple de taxe sa faca buget. O clasa care nu-si justifica numele, rusinoasa. Are vreo legatura? Da, are. Isi baga codita peste tot sau dau prilej de scuze comode la incompetenti

    iunie 17, 2012 - 10:04 am Raspunde
  • Georgel

    Am jucat si la Acapulco dar acolo sala de joc e un cuptor,parca faci sauna in plus toaletele la sala de joc arata cam jalnic,cine a jucat acolo stie,in fiecare an aceeleasi conditii.
    Am jucat si la openul lui Pasarelu,sala de joc e ok,aerisita,spatioasa,conditii decente,domnule Valahu poate dati o fuga si faceti ceva poze si interviuri cu mari maestrii invitati si cu restul concurentilor sa ii intrebai despre conditii etc?

    Cat despre Turneul Regilor,atata vreme cat in anii trecuti a avut parte de o organizare excelenta,ma repet inca o data ca sa priceapa toata lumea,iar anul acesta era organizat de aceeleasi persoane si deodata brusc sa anulat,pesemne ca au cam terminat banii,apropo stie cineva cam ce buget avea acest turneu?

    iunie 17, 2012 - 10:38 am Raspunde
  • Georgel

    We are very sorry to announce that the 6th edition of the Kings Tournament is postponed. The global financial crisis and the instable political situation in Romania made it impossible to start the tournament on the initially announced dates

    Organizatorii poate ca au o criza de lichiditati dar aberatia cu situatia politica instabila frizeaza ridicolul,dar,macar au lasat o portita,in sensul ca au amanat turneul care probabil va fii tinut intrun viitor mai apropiat sau indepartat anul acesta.

    Pana atunci sa ne bucuram de soare,de mare,fiecare joaca undeva vrea,la Pasarelu,la Acapulco,la Techirghiol sau la Fisca Open

    iunie 17, 2012 - 10:48 am Raspunde
  • Gabi

    Salut, Nicu sau oare Cristi Minculescu “undercover”, asta pentru ca ai folosit celebra lui introducere, “Buna seara, prieteni!”:)).
    In adolescenta mea, casetele cu Iris “live” si AC DC erau moneda de schimb.
    Nu neg punctul tau de vedere, dar pentru o “imagine fidela” as zice ca sponsorul oficial este indirect tot un organizator prin alocarea resurselor financiare si de alta natura, si asta la modul general, indiferent de turneu. Consider in continuare un lucru de calitate publicitatea / promovarea unei companii / firme etc. prin sah.
    Intr-adevar, formularea “criza globala si o instabilitate politica din Romania” a fost de fapt “un limbaj de lemn” al vremurilor noastre, total neinspirata, ca sa nu zic deplasata, de aceea consider ca era mai nimerita vechea formulare, “din motive obiective”.

    iunie 17, 2012 - 10:59 am Raspunde
  • Marian

    Schimbarea guvernului a dus la schimbarea conducerii Romgaz.
    Probabil noua conducere nu vede utilitatea continuarii unui proiect, chiar daca este bun, al vechii conduceri (clasic la romani, nu?).
    Cam asta este cu instabilitatea politica.
    Criza financiara?
    Da, probabil este si ea un motiv al amanarii, deoarece nu au gasit nici un alt sponsor care sa inlocuiasca Romgaz.

    iunie 17, 2012 - 11:18 am Raspunde
  • Gabi

    Blogul acesta este in exclusivitate si din fericire dedicat sahului, dar, desi nu mi-am propus initial asta si pentru ca tot despicam firul in patru in legatura cu motivul amanarii turneului, redau in continuare niste extrase / informatii publice pentru ca se regasesc pe diverse site-uri de stiri / informatii financiar-economice, pe care le consider necesare in formarea unei imagini asupra contextului in care s-a luat decizia de amanare.

    Evident, nu le comentez, fiind de cu totul alta natura decat cea sahista, ar fi complet deplasat sa fac asta. Prin prisma importantei acestor informatii, consider deja ca subiectul Turneul Regilor a devenit unul minor, chiar si pentru un “sahist fanatic” ca mine.

    1. “Directorul Romgaz, Corin Cindrea, numit în urmă cu câteva zile de premierul Victor Ponta, e cercetat pentru complot şi subminarea economiei naţionale. …. Potrivit anchetatorilor, compania ar fi fost prejudiciată cu aproape 126 de milioane de dolari, iar sistemul energetic naţional pus în pericol.”
    2. “Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, le-a spus joi trezorierilor din bancile comerciale ca privatizarea Romgaz va fi greu de asumat de catre partidele politice in contextul dezbaterii publice privind majorarea preturilor la benzina dupa privatizarea Petrom, au declarat surse bancare, citate de Mediafax.
    Potrivit Mediafax, FMI va insista in negocierea noului acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat, apreciind ca prin vanzarea unor societati viabile statul va reusi sa finanteze la costuri mai reduse deficitul bugetar.
    Seful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, a declarat saptamana trecuta, la Viena, ca urmatorul acord cu Romania va cuprinde tinte clare privind arieratele companiilor de stat, intrucat rezolvarea acestei probleme va elibera resurse suplimentare pentru reluarea cresterii economice.”
    3. “Victor Ponta s-a referit si la acordul semnat cu FMI, prin care s-a decis scoaterea pe Bursa a unor pachete minoritare ale societatilor de stat, precum Romgaz si Transgaz, insa premierul s-a pronuntat pentru folosirea banilor rezultati din aceasta operatiune, doar pentru modernizarea celor doua companii.
    “Nu se pune problema si nu sunt de acord ca statul sa piarda controlul asupra acestor societati. Ce era important e ca acesti bani obtinuti in urma vanzarii unor pachete minoritare, fostul guvern vroia sa ii bage la buget, probabil sa ii foloseasca pentru diverse proiecte de campanie electorala. Eu sunt de parere ca banii obtinuti in urma vanzarilor de pachete minoritare sa ramana in societatile respective pentru retehnologizare si modernizare”, a explicat premierul.”

    NB Informatiile nu sunt in ordine cronologica si nici de “ultima ora”.

    iunie 17, 2012 - 1:42 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Multumesc, Gabi.
    Sahul are multe lucruri in comun si cu muzica, nu numai cu matematica sau cu logica. Un Mozart, un Brahms sau chiar un jazz, ne pot ajuta mai mult decat sa cascam gura la asemenea comunicate oficiale, macinandu-ne creierii sa gasim vinovatul(ii) pentru esecul acestor organizatori. Pentru ca de data asta au dat-o in bara, si nu mai conteaza cum s-a ajuns in aceasta situatie. Important este ca ei sa inteleaga ca un “brand” nu este doar un nume de pe urma caruia doar profiti, ci mai trebuie sa si muncesti ca sa-l mentii pe piata, indiferent de ce se intampla in jurul lui, tinand cont si de posibilele evenimente imprevizibile ce ar putea aparea pe parcurs. Personal, nu le doresc actualilor organizatori decat sa aiba forta de a repara ce e de reparat, si de a continua munca acelora care au initiat aceast minunat turneu. Daca nu vor fi in stare, asta e. La revedere!
    Sahul romanesc nu consta doar in a privi de la distanta asemenea turnee. Poate mai mult. Daca va fi corect si sincer fata de celelate scoli de sah din lume, viitorul lui va fi mai frumos.

    iunie 17, 2012 - 2:07 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Recitind comentariile trag urmatoarele cloncuzii :- nu se verifica ,criza financiara a companiei de stat Romgaz…asta nu are cum sa aiba pierderi …din moment ce scumpeste mereu gazul …pe iarna am platit 7 milioane la intretinere fata de 3 mil cat era pana acum …macar ma consolam cu gandul ca vad sah sponsorizat de romgaz in vara ..dar ti ai gasit
    Georgel intreaba de bugetul turneului …dar acesta i secret de stat nimeni dintre noi nu l stie …probabil dupa aprecierile mele este undeva intre 80 000 si 1000 000 de dolari suma nesemnificativa in comparatie cu 126 milioane de dolari …de care nu o sa mai raspunda nimeni …ca asa se face la noi in tara …se pierd multi bani si nu raspunde nimeni .
    -In Romania schimbarile se fac prin vot democratic nu prin lovituri de stat …deci nu avem instabilitate politica in tara …cade si acest argument .

    Cel mai mult am savurat comentariul domnului Tudorache …se potriveste perfect cu parerea mea despre politicieni .Politicienii sunt utili intr o tara in care se respecta legile .In Romania ei ar putea foarte bine sa dispara …nu anulezi un turneu de sah cu doua saptamani inainte doar ca esti tu Gica Contra .Alta explicatie logica nu vad .Un politician a decis ca turneul sa fie amanat sine die .In rest noi tot o sa jucam sah …dar fara Turneul Regilor vom fi mai saraci .

    O seara asa cum va doriti !

    iunie 17, 2012 - 3:53 pm Raspunde
  • Georgel

    Nedelcu Cristian,o sa platesti si 15 milioane in viitor pentru ca la acest moment gazul vine de la mama rusie cu 300$ si la anul o sa vina cu 500$ atunci sa vezi cat platesti la factura
    Cat despre turneu si daca avea un buget de 100.000 sau 200.000 tot era foarte putin,imaginativa sa ai campionul mondial Anand si numarul 1 mondial Carlsen,cata publicitate aduce Anand in Asia si Carlsen in Europa,fratilor un super turneu de top 10 am avut si degeaba,habar nu au managerii respectiv cat au pierdut la imagine,sau reputatie.
    In general la asa turnee,se semneaza contractele cu jucatorii din timp,in situatia de fatza sa nu mire pe nimeni daca jucatorii cer pagube.

    iunie 17, 2012 - 4:52 pm Raspunde
  • Gabi

    Da, Nicu, ar fi o idee sa continuam discutia, dar intr-un limbaj muzical mai usor si cu o tonalitate glumeata, nu cu Brahms ca indignez vecinii manelisti, ci cu ceva mai usor, dar care codificat s-ar potrivi cu amanarea turneului:)).

    Pentru cine vrea sa intre in joc, propun urmatorul Top 5 romanesc:
    1. Trenul fara nas (Iris, la propunerea lui DJ Nicu); a propos de faptul ca nu se stie cine a luat cu adevarat hotararea de amanare a turneului;
    2. Tara te vrea prost (Sarmalele reci, la propunerea lui DJ Dibaci); dedicata numai mie, ca sa nu se supere nimeni;
    3. Banii vorbesc (Holograf); asta probabil o sa fie in asentimentul tuturor;
    4 Banii si F.eM.eI.le ne mananca zilele; a propos de negocierea unui “nou acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat”. Asta era o melodie de doi lei parca acum vreo 10 ani, habar n-am cine o canta, dar din pacate a devenit un “evergreen” european.
    5. La mare la soare / Fetitele sunt goale / Femei adevarate / Agata-le pe toate (Valahia). Alta melodie de doi lei, dar pe care as asculta-o cu stoicism, daca as putea sa merg la unul din turneele de pe litoral, vorba lui Georgel, indiferent care.

    Sa auzim de bine … Asta era incheierea lui Nicolae Constantin Munteanu sau poate Emil Hurezeanu, nu mai tin minte, la radio Europa Libera, emisiunea “Actualitatea romaneasca”, anii ’80 … si ce actualitate sahista avem acum!

    iunie 17, 2012 - 5:49 pm Raspunde
  • Georgel

    Trenul fara Nas scrisa de regretatul Adrian Paunescu in doar 15 min merita locul 1 🙂
    Gabi,la mare e soare,fetitele e goale,foarte cald si apa fparte calda si murdara(motorina sau ceva de genul) si autoritatile se fac ca e ploua 🙂
    Curand in cateva hoteluri se va implementa un program pilot de all inclusive si asta ptr ca nemtii au cam strambat din nas si au facut scandal,te gandesti ca la 80 km la vale la vecinii bulgari o camera cu all inclusive zi ajunge la 35€-4-5 stele,si la noi la nenea copos programul all inclusiv ajunge la 145 pe zii.
    Sa nu va mire daca in curand bulgarii or sa organizeze un Turneu al Regilor la ei,ca chiar se pricep,scuzati cacofonia.

    iunie 17, 2012 - 6:02 pm Raspunde
  • nicu valahu

    M-ati convins. Intru si eu in joc, cu o intrare noua direct pe pozitia 2
    1. Iris -Trenul fara nas.
    2. Parazitii – Daca-as fi presedinte. Cu un refren adevarat: “Dac-as fi pentru-o zi presedinte/ Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte/ Dac-as fi pentru-o zi presedinte / V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde.”
    3. Sarmalele Reci – Tara te vrea prost.
    ….

    “Sa auzim numai de bine”, era vorba regretatutului N. C. Munteanu.

    iunie 17, 2012 - 6:43 pm Raspunde
  • Gabi

    Iris, Iris, Iris!!! … si Adrian Paunescu, normal …
    Ca sa glumesc ceva mai grosolan, sper sa nu fiu cenzurat cu brutalitate:), in loc de fetitele alea goale, eu mi-as fi cumparat si o gonflabila, numai sa pot sa vin si eu la mare … Cel putin una d-asta nu mi-ar fi facut fitze si as fi putut s-o folosesc ca pluta pe valuri, cred ca salvamarii n-ar avea obiectii:))
    Incolo, succes la turneu, indiferent la care o sa te inscrii, important e sahul!

    iunie 17, 2012 - 6:43 pm Raspunde
  • Gabi

    Inca un vot, e drept cam subiectiv:), pentru Iris, din partea lui Nicu! Si un remarcabil new entry in top 5 cu trupa Parazitii:))
    Da, N.C. Munteanu …

    iunie 17, 2012 - 6:50 pm Raspunde
  • Gabi

    Asteptam in continuare propuneri, se accepta orice gen muzical.
    Cred ca s-ar potrivi si “Of, ce dor, ce chin, ce jale” a menestrelului Tudor Gheorghe, asta pentru ca dorul si jalea sunt mari dupa amanarea turneului ….
    Clasamentul se inchide la orele 21:30 trecute fix.

    iunie 17, 2012 - 7:22 pm Raspunde
  • Georgel

    Cantec pentru prieteni-Compact

    iunie 17, 2012 - 8:38 pm Raspunde
  • Gabi

    Oldies but goldies …. Iris castiga detasat cu al sau tren fara nas. Sper ca macar concertul la care a facut referire in articolul sau Nicu Jeltopop sa aiba o soarta mai buna decat Turneul Regilor.
    Chiar daca acest concert se va desfasura altundeva decat pe National Arena, macar sa inceapa la data stabilita.

    iunie 17, 2012 - 9:11 pm Raspunde
  • Gabi

    Da, acum am vazut si ultima propunere, pe locul 2 Compact, cu al sau cantec pentru prieteni … Inspirata propunere ….

    iunie 17, 2012 - 9:15 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Inca o data iti multumesc Gabi. Asta e si ideea. Cand vrei sa faci un lucru, il faci. Oricand, oriunde.

    iunie 17, 2012 - 9:57 pm Raspunde
  • Deschapelles

    Nu vreau sa “deraiez” de la subiect, dar pe bune… “regretatul Paunescu”?
    Nu pe bune, chiar asa de bine e vazut acel poet mediocru care a sarit barca din comunism in democratie cu foarte mare lejeritate? Mai tineti minte accidentul mortal provocat de nevasta-sa? A platit cumva “legal” fapta comisa? Haideti sa nu mai facem din Paunescu o mare personalitate artistica; in cel mai bun caz era un poet … banal si un caracter destul de infect.

    Poate ca asta e problema poporului asta, ca uitam prea repede adevarul si ne uitam doar la suprafata -oameni ca Ion Iliescu care au nenorocit tara asta. Dinescu, Paunescu, si alti asemenea, sa nu mai vorbesc de cei care imediat dupa 89 au schimbat culoarea, fosti securisti si oameni din aparatul politic al PCR.

    iunie 22, 2012 - 5:39 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Pe poetul Adrian Paunescu l am vazut decateva ori prin salile de sah si pentru asta imi este simpatic .Cat de mare sau cat de mediocru a fost ca poet nu pot sa mi dau eu cu parerea …fiindca nu s critic literal.
    Chestia asta ca l acuzi pentru o fapta pe care nu a comis o el ci cineva din familia lui ma face sa te compar cu politrucii comunisti care bagau la zdup toata familia unui dizident politic …fara sa mai aleaga …pe considerentul ca daca asa a facut tatal asa o sa faca si fiul .
    Insa cea mai tare parte este cea in care iti dai cu presupusul despre problema poporului roman …Care adevar il uita poporul roman ? Adevarul tau ? Tu sti adevarul si intreg poporul roman il uita ? Vezi asta i problema noastra …ma refer la mine si la tine …ca ne credem mai destepti decat suntem .

    iunie 22, 2012 - 7:02 pm Raspunde
  • Gabi

    Deschapelles: Ca orice om cu o personalitate extrem de puternica, Paunescu a avut poate si un caracter dificil, dar spre deosebire de marea majoritate, el nu s-a dezis de crezurile si greselile de pana in ’89. Asta denota ca nu a facut parte din tagma lichelelor aparute ca lacustele dupa “lovilutie”.
    Iar daca ii cititi cu adevarat poeziile, fara nicio doza de subiectivism, o sa constatati daca aveti capacitatea necesara ca, dincolo de cele mediocre, raman multe cu adevarat valoroase, unele dintre ele fiind scrise cu un curaj “nebun” pentru acele vremuri, iar altele fiind “puse pe note muzicale”, asa cum este si “Trenul fara nas”, un mic exemplu.
    Macar “Ruga pentru parinti” cantata de Hrusca ar trebui sa va impresioneze.
    Altceva, printre putinele ziare / reviste care se mai puteau citi in anii ’80 era revista Flacara.
    La fel, despre multele sale lucruri bune pe care le-a facut in plan pur “uman” sau in legatura cu intretinerea romanismului in Moldova de peste Prut se cunosc atat de putine lucruri sau se doreste uitarea.
    Paunescu nu a facut in niciun caz parte din cei “care au nenorocit tara”, intr-una din ultimele sale poezii facand referire intr-un mod extraordinar si cu o “scarba suprema” tocmai la lichelele indiferent de culoarea politica, daca mai exista asa ceva.
    Aceasta poezie a circulat si pe internet, cred ca v-ar face placere sa o cititi, pacat ca am uitat titlul exact.
    Cred ca ar trebui sa catalogati oamenii cu mai putina incrancenare sau poate sunteti doar prea tanar …. Culmea, despre omul, si nu poetul Paunescu, am gandit la fel ca dumneavoastra pana acum vreo 15 ani, dar intre timp m-am edificat, dand “fumigenele” la o parte.
    Dar mai bine sa vorbim despre sah … Anuntul de pe site-ul Turneul Regilor s-a schimbat, incep sa capat incredere ca va avea loc acest turneu.

    iunie 22, 2012 - 8:31 pm Raspunde
  • Gabi

    Scuze pentru revenire … Poezia la care ma refeream este intitulata „Marş de Adio (Colegilor mei mârlamentari)” … Probabil un fel de testament politic al poetului …. cu care fiecare dintre noi poate sau nu sa fie de acord …

    iunie 22, 2012 - 11:46 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Deschapelles: Daca ar fi sa-ti urmam sfaturile, ar trebui sa stergem instantaneu toate partidele lui Alehin. Doar asa, ca a cochetat cu sistemul nazist.

    iunie 23, 2012 - 1:48 am Raspunde
  • Andreica Navruc

    Ca si poet am admirat … sinceritatea si usurinta in armonizarea versurilor din poeziile pamflet ale lui Adrian Paunescu. Firea lui ca om este un lucru pe car nu-mi permit sa o comentez (despre morti numai de bine).
    Este insa un fapt binecunoscut de toti ca era un pasionat de sah si chiar a fost modest in exprimare, ceea ce ma duce la gandul ca acest sport a fost unul dintre cele pe care le-a respectat.
    Da, fara politica si bani este foarte greu de zarit un viitor pentru orice sport, sahul fiind unul dintre acele sporturi care a avut de suferit in urma diferitilor “sponzori binevoitori”. Sa nu uitam luptele duse si in zilele noastre pe ciolanul numit “turnee” si/sau cluburi de sah, dar aceste sunt zilele pe care le traim si daca suntem o familie trebuie sa fim uniti si puternici, adica sa nu cadem in desuetitudine.
    Va cer scuze daca v-am consumat timpul si spatiul cu comentariile mele de jucator de sah mediocru, insa nu ma pot abtine in cea mai mare pasiune a vietii – sahul.
    Hai Sante!
    Sebastian

    iunie 24, 2012 - 6:56 am Raspunde
  • Gabi

    Si pasiunea noastra, a tuturor celor care comenteaza aici, este tot sahul. Altfel, cred ca aveti dreptate in cele spuse.

    iunie 24, 2012 - 12:01 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Am citit cu placere comentariul domnului Andreica Navruc .Mereu ma bucur cand cineva comenteaza despre sah cu bun simt si masura asa cum a facut domnul Navruc .
    La cat mai multe comentarii domnule Navruc …

    iunie 24, 2012 - 6:43 pm Raspunde
  • razvan

    Magnus Carlsen`s Blog

    Kings� Tournament 2011 � R6

    What’s happened in 6 days? Same opponent as in round 1, but today I just wanted to finish the game. I didn�t sleep well and was happy to force a repetition of moves around move 30. Nakamura was visibly unhappy but realistic enough to take the draw instead of playing on in a slightly worse position. He didn�t get much of an advantage from the opening. His d5 closing the pawn structure in the Ruy Lopez resulted in a positional game with only a tiny edge for white initially. When he traded rooks in the a-file black, if any, is probably slightly better. On a normal day I would have continued, but today the early draw suited me just fine. I thoroughly enjoyed the excellent pizza in Sighisoara below the hills of the castle of Vlad Tepes (Dracula) afterwards. Karjakin won a long endgame struggle against Nisipeanu to join me at 4/6 with 4 rounds to go. I will be fit for fight again tomorrow as white against Ivanchuk. Magnus Carlsen, Bazna, June 17th

    2011-06-17 21:17:32

    iulie 13, 2012 - 12:21 pm Raspunde
  • Andreica-Navruc Sebastian

    Sunt abonat la revista “New In Chess” editata de catre Jan Timman iar anul trecut am fost placut surprins sa gasesc un amplu reportaj despre acest turneu. Ce alta onoare si oportunitate de publicitate pozitiva mai poate Romania si sahul romanesc sa aiba? Bineinteles ca au fost si comentarii malitioase dar justificate asupra infrastructurii rutiere (dintre Medias si locul desfasurarii turneului) dar nu pot sa va descriu mandria de cetatean al Romaniei ca am citit intr-o revista straina despre aceste locuri minunate si oamenii deosebiti care au organizat acest eveniment sahistic mondial.
    Sper sa fie posibila organizarea si in acest an.
    Succes tuturor organizatorilor.
    Hai Sante,

    iulie 14, 2012 - 5:11 pm Raspunde
  • Dinu Gabriel

    Dan Pasarelu ramine cel mai mare hot si paranoic pa care l-a avut sahul Romanesc.Vedeti citi bani a furat de la sectia de sah din C.S.M.B – acum este urmarit de D.N.A .

    august 3, 2012 - 11:42 am Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Ma indoiesc de faptul acesta …Pasarel sa l depasasca pe Sandel ?…Dar daca tu spui …cate miliarde de euro a avut sectia de sah a C.S.M.B.?…si i a luat pe toti Pasarelu ?…numai el ?…fara sa mai lase la nimeni ?

    august 3, 2012 - 1:21 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.