Moscova: Un lider tanar si neasteptat, in persoana lui Radjabov, conduce in clasament si intreaba cine urmeaza maine? Urmeaza…runda a treia…

 Si in runda 2, de la Memorialul Tal, s-au disputat partide ce fac cinste marelui Mihail Tal. Sase partide decise in primele 2 runde, adica un procentaj superb de 60%!

Runda 2

Cand cei mai buni se cearta si calca stramb, castiga cei care isi vad de jocul si partidele lor, muncind cu spor si eficient !

Un lider neasteptat,Teimour Radjabov, ce se claseaza singur pe primul loc cu  2p din 2! Surprinzator dar adevarat! Radjabov este lider cu 2 puncte urmat de catre Kramnik, Aronian si Morozevici cu 1,5p.

Radjabov parca spune cu incredere dupa runda 2: Cine urmeaza?

    Partida zilei este victoria lui Kramnik la fostul finalist al turneului candidatilor la titlul mondial, Alexander Grischuk si a aratat ca este o alegere cat se poate de riscanta, sa joci Indiana Regelui in fata sa. Si asta dupa ce Grischuk a scos de la naftalina ,o pregatire prealabila cu negrele in Indiana, pentru turneul candidatilor mai sus mentionat. Kramnik a castigat foarte clar, trecand cu mutari simple si clare peste pregatirea de acasa a adversarului.

Performerul si liderul dupa doua runde este Teimur Radjabov, care si-a vazut de joc si bine a facut.      Cu pasi mici si cu rabdare, speculand din nou greselile adversarului Luke McShane, facute dupa mutarea 40 si in criza de timp, azerul a castigat din nou. Pozitia de lider ii va reconsidera partidele care vor urma, dar vor fi toate jucate la castig…de catre adversarii sai si poate ca asta ii va da sanse si lui Radjabov, cu stilul tau solid, complex si poate cam plicticos pentru marea masa a sahistilor, dar eficienta pentru jucator.

O remiza destul de pasnica intre Tomashevsky si Aronian, primul jucator vroind sa se reabiliteze moral, dupa dezastrul de ieri, in fata aceluiasi fin psiholog azer, care a stiut sa profite de micile erori ale adversarilor. Nu am inteles de ce Aronian a acceptat remiza asa devreme, dar continuarea partidei implica asumarea unor riscuri si cum ieri armeanul a avut si sansa dar a fost si briliant, a preferat sa se pastreze pentru nebunia intalnirilor viitoare.

Intr-o forma de zile mari, Morozevici l-a prins cu lectia neinvatata(din nou!!) pe Magnus Carlsen, dupa ce ieri, albele primului elo al lumii, s-au clatinat aproape de prabusire, in fata lui Kramnik. Doar criza de timp a lui Vladik, l-a impiedicat pe fostul campion mondial rus, sa ii provoace de ieri o infrangere, tanarului star norvegian. Astazi, Morozevici l-a dus pe Carlsen intr-un final net inferior, iar numai zeita Fortuna poate sa explice cum a remizat favoritul nr.1 al Memorialului Tal 2012. Moro a ratat o victorie mare si un impuls extraordinar in clasament, insa norocul ii ajuta aproape de fiecare data pe cei bunis io pe cei curajosi.

Magnus Carlsen va trebui sa joace ceea ce l-a consacrat, pentru a avea sanse la podium

Magnus scria dupa partida si cu putin timp in urma pe twitter si pe siteul sau :

“M-am aventurat din nou in deschidere si in partida cu Morozevici de astazi. A fost o lupta dificila, dar am reusit sa fac remiza, dupa ce am suferit mult, aproape toata partida!”

In ultima partida terminata dupa 7 ore de joc aproape egal si complex, Caruana a rezistat incercarilor ambitiosului american Nakamura, ce vroia sa isi recupereze punctul pierdut ieri la Aronian. Nu a reusit dupa 100 de mutari, dar se pare ca 3 jucatori vor fi tinta celorlalti, fiind presionati pana la capat pentru a castiga la ei. Tomashevsky, Fabiano Caruana si mai ales Luke McShane vor fi potentialele victime, ce vor fi trecute prin tot arsenalul favoritilor, pentru a se incerca scoate maximum de la ei, adica de a-i infrange pe orice cale si cu orice pret si in oricate mutari, pana se va termina munitia definitiv.

Adevarat este ca vom vedea sah si Mihail Tal va zambi multumit, de acolo din ceruri!

Download PGN– runda 2

Runda 2: Sambata, 9 iunie, 2012, ora 14,oo Rom.
Fabiano Caruana
 ½-½ Hikaru Nakamura
Ev. Tomashevsky
 ½-½ Levon Aronian
Luke McShane
 0-1 Teimour Radjabov
Vladimir Kramnik
 1-0 Alexander Grischuk
Alex. Morozevich
 ½-½ Magnus Carlsen
Runda 3: duminica, 10 iunie, 2012
Magnus Carlsen
Fabiano Caruana
Alexander Grischuk
Alex. Morozevich
Teimour Radjabov
Vladimir Kramnik
Levon Aronian
Luke McShane
Hikaru Nakamura
Ev. Tomashevsky


7th Mikhail Tal Memorial Moscow (RUS), 7-19 vi 2012 cat. XXII (2776)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
1. Radjabov, Teimour g AZE 2784 * . . . . . 1 . . 1 2
2. Kramnik, Vladimir g RUS 2801 . * . . ½ 1 . . . . 2991
3. Morozevich, Alexander g RUS 2769 . . * . ½ . . . 1 . 2995
4. Aronian, Levon g ARM 2825 . . . * . . ½ 1 . . 2949
5. Carlsen, Magnus g NOR 2835 . ½ ½ . * . . . . . 1 2785
6. Grischuk, Alexander g RUS 2761 . 0 . . . * . . . 1 1 2753
7. Tomashevsky, Evgeny g RUS 2738 0 . . ½ . . * . . . ½ 2611
8. Nakamura, Hikaru g USA 2775 . . . 0 . . . * ½ . ½ 2604
9. Caruana, Fabiano g ITA 2770 . . 0 . . . . ½ * . ½ 2579
10. McShane, Luke J g ENG 2706 0 . . . . 0 . . . * 0

Informatii pe siteul oficial http://russiachess.org

http://online.russiachess.org– Partidele live si streaming

https://picasaweb.google.com/103210961228345855717
/TalMemorial2012Round1ByEteriKublashvili#

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.