IM Serghei Vedmediuc, castigatorul celei de-a XXIX-a editie a Memorialului “Victor Ciocaltea”

GM Gergely Szabo, IM Serghei Vedmediuc, FM Anton Teodor, Tripleta castigatoare alaturi de GM Costica Ionescu.

Prins pana peste cap cu treburi la munca, si cu ochii atintiti spre Gaziantep, urmarind evolutia ( foarte buna, zic eu) a fetelor noastre la europene, am uitat complet de turneul de mari maestri ce se desfasura de o saptamana si ceva la Hotel Sport. Cuprins de oarece remuscari, m-am hotarat  sa trec macar pe la festivitatea de premiere, sa mai prind ceva din acest turneu de traditie. Mergand pe principiul “mai bine mai tarziu, decat deloc”, am reusit sa surprind cateva instantanee, pe care le puteti vedea aici.

Atmosfera destinsa, oameni de sah, mari maestri, au fost doar cateva ingrediente pentru reusita finala a unui turneu interesant din mai multe puncte de vedere. Pe acest fond placut, imi doream sa ii iau un interviu castigatorului. Dar neavand nici o informatie referitoare la jucatorul moldovean, si nici  gand sa-l intreb despre culoarea preferata, sau ce jucator preferat are, eram pe punctul de a renunta.  Salvarea a venit din partea unui om extraordinar, Tiberiu Georgescu, caruia ii multumesc si pe acesta cale.

Interviu cu Serghei Vedmediuc

Tiberiu Georgescu luand un interviu lui Serghei Vedmediuc pentru cititorii blogului

TG: Buna seara. Sunt aici cu IM Serghei Vedmediuc, castigatorul Turneului de Mari Maestri “Victor Ciocaltea” 2012. Cum va simtiti in calitate de castigator?

SV: Ma simt bine. Am venit aici sa joc sah, si doar  participarea mea la acest turneu, de acest gen,  este o onoare pentru mine. Nu ma asteptam,  nici chiar  spre final, ca voi fi castigatorul acestui concurs.

TG: Cum v-ati simtit in Romania?

SV: In general, dupa al treilea concurs castigat la rand, pot sa spun ca ma simt foarte bine.

TG: Se pare ca Romania va prieste. Aveti de gand sa reveniti?

SV: Da. Daca voi fi invitat la turnee, voi veni.

TG: Pe plan profesional, ce planuri de viitor aveti?

SV: Ma voi intoarce la Chisinau,  voi lucra cu juniorii, ma voi odihnii. Doar atat.

TG: Si turnee?

SV: Depinde de invitatii. Daca vor fi, voi participa.

TB: Va multumim, si va mai asteptam in Romania

SV: Va multumesc si eu.

Felicitari Serghei Vedmediuc!

Pentru aspecte foto din timpul turneului, click aici, sau pe siteul FRSah aici.

Pentru a viziona video  festivitatea de premiere,  CLICK AICI.

Pentru amatorii de statistica, puteti gasi rezultatele rundelor si clasamentul final AICI.

Prins pana peste cap cu treburi la munca, si cu ochii atintiti spre Gaziantep, urmarind evolutia ( foarte buna, zic eu) a fetelor noastre la europene, am uitat complet de turneul de mari maestri ce se desfasura de o saptamana si ceva la Hotel Sport. Cuprins de oarece remuscari, m-am hotarat  sa trec macar pe la festivitatea de premiere, sa mai prind ceva din acest turneu de traditie.

 • 7
 • 1075
 • 7

ALTE POSTARI RELEVANTE

7 Comentarii

 • gmarin

  Foarte slabut turneul,cu multe remize scurte de salon 10-15 mutari

  martie 13, 2012 - 9:02 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Nu sunt un cunoscator al sahului, dar dintr-un anumit punct de vedere ai dreptate. Pe de alta parte, la Gaziantep, Cristina Foisor pierde in 79 de mutari, parca in runda a9, iar Gunina si Kosintseva fac remiza in 14 mutari. Gunina este noua campioana europeana. Ce parere ai despre acest lucru?

  martie 13, 2012 - 10:15 pm Raspunde
 • gmarin

  Runda a 9 cu 2 runde inainte de finish au conservat sansele la titlu si au castigat o zii de odihna si au jucat la rupere ultimele 2 runde,pe cand la Memorialul Ciocaltea remizele de salon au inceput din runda 1a,parerea mea e ca este ca este cam o mica mare diferenta 🙂
  Felicitari Cristinei Foisor,a luptat frumos

  martie 13, 2012 - 10:31 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Corect. Da-mi voie sa o felicit si eu cu aceasta ocazie pe Cristina Foisor. Mai ma uit si acum, e drept cu o placere amara, la partidele pe care le-a pierdut. Am ce invata de acolo.

  martie 13, 2012 - 10:47 pm Raspunde
 • gmarin

  Toate fetele au luptat si merita felicitate dar Cristina a fost lider in runda a 9 parca cu sanse f mari la titlu,a luptat extraordinar si posibil oboseala a stricat finisul.

  martie 13, 2012 - 10:56 pm Raspunde
 • Nedelcu Cristian

  Da …este bine ca s a scris ceva si despre acest turneu .Nu am putut sa urmaresc partide de la acest turneu …dar turneul in sine nu a fost slab…este printre primele turnee inchise din tara …ca nu au jucat mereu la castig sahistii invitati aici este altceva.In special la aceste turnee inchise se urmareste obtinere de norme si m ar fi interesat daca a obtinut cineva dintre jucatori norme de M.I. sau G.M….poate ne spune Tibi si asta .

  martie 14, 2012 - 11:00 am Raspunde
 • mtudorache

  Curioasa chestia, Nicu. Cea cu Gunina si Kosintseva. Sincer, nu am vazut partida. Dar stiu sigur ca am vazut undeva scris, faptul ca este interzisa comunicarea intre jucatori ( inclusiv propunerea remizei!), pana la mutarea 40. Poate au repetat mutarile….

  martie 14, 2012 - 8:52 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.