GM Alik Gershon a dat un simultan la 523 mese, nou record mondial!

GM Alik Gershon a dat un simultan la 523 mese

Marele maestru israelian Alik Gershon a doborat recordul mondial pentru numarul cel mai mare de partide de sah dispuate simultan. El a sustinut un simultan la 523 mese impotriva amatorilor de sah din toata lumea, la Tel Aviv.
El a castigat 454 partide (86% din totalul partidelor),  a pierdut 11 si a facut remiza alte 58 partide, rezultat suficient pentru stabilirea unui nou record mondial.
Gershon avea nevoie sa obtina un procent de victorii de  80% pentru a valida recordul anterior, care era de 500 partide, stabilit de catre GMul iranian Mahjoob in August 2009.

Simultanul a inceput joi dupa amiaza, sub un soare arzator, cu un Alik Gershon strangand mana cu fiecare adversar in timp ce se plimba de-a lungul randurilor de tavle cu piese de sah. “Sunt multi kilometri de parcurs si trebuie sa ramai concentrat” , a declarat Gershon, amintind amanuntul ca iranianul Morteza Mahjoob, a mers 40 de kilometri acum cateva luni cand a stabilit un nou record mondial.

http://www.chessdom.com/images/store/alik-gershon-21021.jpg

“Sper ca toate razboaiele noastre cu Iran se vor disputa de acum incolo doar la tabla de sah”, a spus zambind Gershon. “Personal ma simt pregatit pentru asemenea razboaie.”

(SURSA: CHESSDOM)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.