Pozitia secretarului general al Frsah, Constantin Ionescu

Stimaţi iubitori ai şahului,

Întrucât pe marginea neparticipării la Olimpiadă a echipei masculine continuă să se exprime în mass-media puncte de vedere contradictorii, care în dese rânduri denotă necunoaşterea unor mecanisme administrative sau financiare, ţin să-mi exprim poziţia atât în calitate de Secretar general al Federaţiei Române de Şah, cât şi de participant la 8 Olimpiade sub culorile României.

În primul rând, consider că forfeitul echipei masculine este regretabil şi afectează atât imaginea federaţiei, cât şi a actualei generaţii de jucători. El a fost determinat de o sumă de factori, unii dintre ei artificiali, dar “la vedere” s-a situat chestiunea financiară, respectiv a onorariilor pentru Olimpiadă şi a aşa-zisei neonorări în trecut a unor obligaţii băneşti ale federaţiei faţă de jucători.

În esenţă, problema onorariilor pentru olimpici nu a fost publică până la această ediţie, ţinând cont de caracterul lor care nu are decât o parţială acoperire în legislaţia financiară a sportului românesc şi nici nu se regăseşte la multe alte discipline sportive. Conform HG 1447/2007, stimularea financiară a sportivilor de lot naţional se poate realiza prin:

–         diurne (acestea s-au acordat întotdeauna de către FRŞah)

–         indemnizaţie de lot naţional în valoare de max. 700 lei/lună, care se poate acorda pentru perioadele de participare la cantonamente sau la diverse turnee în care reprezintă România

–         decontarea totală sau parţială a participării la diverse competiţii care nu sunt în calendarul FRŞah, cu condiţia anunţării în prealabil a intenţiei (în vederea aprobării de către C.D.) şi cu prezentarea la decontare a biletelor de transport / facturii de cazare-masă (altminteri decontul este aşteptat în zadar – cazul lui Mircea Pârligras, care ca absolvent de Finanţe-Bănci ar fi trebuit să cunoască mai bine aceste proceduri !)

Până la ocurenţa onorariilor acordate la ultimele Olimpiade, diferenţa trebuie acoperită din sponsorizări, întrucât nu este permisă susţinerea ei din venituri proprii (ţinând cont, repet, de caracterul „paralegal” al acestor onorarii). La ediţiile 2006 şi 2008 susţinerea financiară a venit din partea fostului preşedinte, Ion Şerban Dobronăuţeanu, iar faptul că domnia sa nu s-a mai implicat în acest sens în 2010, ar fi trebuit să-i facă mai atenţi pe membrii Consiliului Director (printre care şi ex-căpitanul Nanu) la viabilitatea onorariilor pe care le-au votat în unanimitate. Faptul că ele au fost până acum confidenţiale (în 2006 şi 2008 fiind manageriate de Doru Ionescu) a pus în plan secund problema existenţei fizice a contractelor la FRŞah, dar sunt surprins că un membru CD care este şi un profesionist al mediului juridic, precum Alin Câmpeanu, ţine să recurgă la un tipizat FRŞah pentru a dezvolta un astfel de contract ! În acest context se putea implica mai constructiv şi ex-căpitanul Nanu, din moment ce nu s-a ferit, pe de altă parte, să pună în circulaţie cuantumul avansului de 70% (niciunde consemnat în vreunul din procesele-verbale ale CD, pe care de altfel le-a primit şi nu a făcut nicio obiecţie). Apreciez eforturile făcute de marele maestru Nanu pentru deblocarea situaţiei (inclusiv prin înlocuirea unor jucători), dar ele s-au conjugat cu o necunoaştere a reglementărilor competiţiei, care după 20 iulie nu mai permiteau decât schimbări în caz de forţă majoră, ceea ce nu a fost cazul aici.

Ultima invitaţie lansată pe 14 septembrie 2010 de preşedintele FRŞah către membrii lotului naţional masculin pentru a se întâlni cu aceştia în cantonamentul preolimpic de la Snagov constituia în sine garanţia că sumele promise de FRŞah urmau a fi achitate la acea întâlnire, inclusiv prin aportul financiar personal al preşedintelui Dumitriu.

Contrar unor păreri exprimate chiar din interiorul CD, consider că în activitatea mea de peste 4 ani ca Secretar general al federaţiei am gestionat în mod transparent banul public, punând cu regularitate la dispoziţia membrilor CD, prin e-mail sau chiar direct, atât contractul anual cu forul tutelar (ANS/MTS/ANST) şi anexele sale, cât şi rapoartele trimestriale privind cheltuirea fonduri provenite de la buget sau din veniturile proprii FRŞah.

Domeniul financiar este unul pragmatic şi de aceea nu subscriu la opiniile temperamentale de genul suportării de către FRŞah a contravalorii biletelor de avion Bucureşti-Praga-Bucureşti (charterul Praga-Khanty Mansiysk-Praga fiind la un preţ simbolic). Deplasarea rămânând neefectuată din motive care legal nu se înscriu în sfera forţei majore, banii trebuie returnaţi la buget. Faptul că Hotărârea 50/2010 privind componenţa echipei olimpice a apărut pe site-ul FRŞah (odată cu ştirea aferentă) şi nu a fost contestată de vreunul din jucători (şi nici de căpitan) arată că ea a fost acceptată de aceştia şi, ca atare, ei şi-au asumat implicit repercusiunile băneşti ale neparticipării la Olimpiadă.

Tot la capitolul financiar, dar nelegat de Olimpiadă, doresc să clarific că Memorialul Maria Albuleţ 2010 (deşi mai scump pentru FRŞah decât ediţiile precedente) nu a însemnat o depăşire a bugetului alocat, ci dimpotrivă a consemnat un aport financiar la vistieria FRŞah, printr-o sponsorizare venită din partea FIDE şi datorată marii maestre Marina Makropoulou. Personal consider că această competiţie şi-a atins menirea, ca Turneu Internaţional feminin al României (de exemplu prin realizarea unei norme de MI de către junioara Teodora Trăistaru), ceea ce nu înseamnă că bazele sale n-ar putea fi regândite în viitor, ca şi ale Turneului Internaţional masculin al României (Memorialul Victor Ciocâltea), care a ajuns pe alocuri să fie eclipsat de alte turnee închise.

În contextul şahului feminin, ţin să felicit echipa olimpică a României şi pe căpitanul ei, Vladimir Danilov, pentru startul reuşit pe care l-a luat în competiţie, demonstrând ca şi la Olimpiadele din trecutul apropiat că speranţele la o clasare bună vin mai mult din această parte.

Invit, în încheiere, pe toţi factorii formatori de opinie şahistă, fie că e vorba de jucători, tehnicieni, bloggeri sau alţi reprezentanţi ai mass-media, să aibă o abordare lipsită de încrâncenare în această problemă a Olimpiadei 2010, care deja a devenit istorie. Pentru o bună informare vă stau la dispoziţie atât eu, cât şi colaboratorii mei din cadrul activului FRŞah, întrucât ţelul nostru al tuturor trebuie să fie instaurarea unui climat raţional de lucru, specific prin excelenţă acestui sport al calculului exact.

Cu urări de succese şahiste,

MMI Constantin Ionescu

Secretar general FRŞah

ALTE POSTARI RELEVANTE

 • nicu valahu

  Permiteti-mi sa ma inscriu la cuvant, Tov. Secretar General… Multumesc.
  Stiu ca unii carcotasi, ar comenta in acest fel:
  1.Cum este posibil ca si dvs. sa aveti aceeasi “obsesie” a onorariului? De ce ne tot redati acest aspect, ca fiind cel ce a predominat in decizia jucatorilor? Nu cumva este o reactie generala din federatie pentru a ascunde altceva, mult mai grav?
  2. Cum este posibil ca federatia sa stea doar in banii celui care este ales presedinte, cu ce mai gaseste el prin buzunare? Asta nu inseamna motiv de preferentialitate a respectivului presedinte? Atunci cum ramane cu regulamentele? Cu hotararile CD?
  3. “Tipizat”??? Asa vedeti dvs. in federatie, valoarea unui CONTRACT? Incredibil!
  4. Ce vina are capitanul pentru incompetenta unor functionari, care nu stiu sa redacteze un proces verbal? Cu hartie sau fara, spuneti mai departe ca sumele ar fi fost garantate de catre insusi Marele si Iubitul Presedinte FRSah. Atunci se revine iar la ideea: Ce va impinge sa recurgeti mereu la problema banilor? Aceiasi angoasa banilor, nu va da pace nici in urmatoarele randuri pana la final.
  5. De ce cautati sa separati echipele, in echipa de baieti si echipa de fete? Joaca intradevar la turnee diferite, insa este o singura echipa: ROMANIA. Nu se stie inca la federatie de acest lucru elementar?
  Poate asa ar trebui sa gandesc si eu. Stiti de ce nu mai vreau sa gandesc asa? Pentru ca in loc sa va recunoasteti greseala, continuati sa va agatati, prin tot felul de chichite ridicole si penibile, de niste scaune.
  Mie lehamite deja de aceasta Federatie Personala de Sah.
  Eu insa, va doresc sa va dea Domnul minte macar in cel de-al doisprezecelea ceas, si nu mintea romanului de pe urma.
  Un iubitor de sah,
  Nicolae Jeltopop

  septembrie 28, 2010 - 6:08 pm Raspunde
 • vasluianu

  ar trebui sa urmati exemplul lui blaga si sa va dati toti demisia. se pare ca nu aveti onoare. in continuare am citit aici aceleasi chestiiin care se da vina pe jucatori. da dom’le nu au vrut sa mai joace pe nimic, nu au mai vrut sa fie insultati, nu au mai vrut sa fie mintiti, nu au mai vrut sa fie manipulati.
  Ce e rau in asta? acu tre sa plateasca si biletele de avion asai? in locul lor nu as da nici un ban si m-as inscrie in alta nationala. a ungariei sa va faca in ciuda :d

  septembrie 28, 2010 - 7:07 pm Raspunde
 • virgil

  Voi repeta atat cat va fi necesar ca FRS nu are nicio scuza pentru netrimiterea unei echipe masculine la Olimpiada…Nu s-au putut intelege cu vedetele, trebuiau sa incerce cu jucatorii din linia a 2-a, a 3-a etc. Daca nu existau legi sau reguli adecvate, trebuiau sa le creeze,fiindca au avut tot timpul necesar ca sa le faca…Participarea unei echipe la un concurs de varf si conditiile de participare nu se stabilesc prin negocieri cu jucatorii, ci in baza unor regulamente clare pe care sa le respecte toti…Indemnizatiile trebuie sa fie egale pentru toti,TRANSPARENTE si inscrise in ACTE OFICIALE, caci altfel s-ar rupe unitatea si motivarea echipei…Conducerea FRS a dovedit incompetenta si iresponsabilitate in gestionarea oobligatiilor ei si de aceea trebuie sa demisioneze in bloc…

  septembrie 28, 2010 - 7:11 pm Raspunde
 • ovidiu_3003

  Domnule secretar general va stimez mult ca jucator de sah …v am vazut in multe turnee.Stiu ca vorbiti frumos cu calm nu va place cearta.Dar eu vroiam echipa masculina a Romaniei la Olimpiada.Nu trebuie sa fie numai problema banilor ,trebuie toti sa fim o familie.Dvs care faceti parte din comunitatea sahista trebuia sa stiti sa gestionati aceasta criza.
  Normal ca este regretabila neparticiparea echipei masculine la olimpiada cum bine spuneti dar acest lucru s a intamplat in timpul mandatului dvs si asta imi voi aminti mereu.
  Nu sunt incrancenat ci doar dezamagit ca nu si da demisia karateka…el cu gura lui a spus de 3000 apoi s a facut ca ploua.Performanta fara bani nu se poate !O sa ma resemnez cu ideea ca vom ajunge din ce in ce mai jos in clasamentul natiunilor la sah.

  septembrie 28, 2010 - 7:36 pm Raspunde
 • Muratura Sahului

  Ma asteptam la o reactie mai rapida a celui care in functia care se afla stie tot ce misca in interiorul FRSah.
  Dl MMI Constantin Ionescu renuntati la sofisme, numai pacaliti pe nimeni si nu incercati sa imputati costurile biletelor de avion baietilor care au refuzat participarea la olimpiada, nu aveti nici un contract SCRIS si semnat de ei, si dvs ar trebui sa stiti mai bine “verba volant scripta manent”.
  Cum spuneati si dvs “Domeniul financiar este unul pragmatic ” asa ca de ce ati cumparat bilete de avion atat timp cat nu aveati accordul SCRIS al lotului olimpic masculin?
  Poate la sfarsitul anului financiar o sa inmanati si o copie dupa rapoartele de cheltuieli a fondurilor FRSah si a veniturilor obtinute unui membru al bloggului Sah cu Ceausescu, asta pentru TRANSPARENTA si desigur in urma unei cereri IN SCRIS.

  Numai urari de bine
  Wannabe IM/GM Radu Ioan
  O muratura a sahului romanesc

  septembrie 28, 2010 - 9:45 pm Raspunde
 • XYZ

  OK, si ce invataturi a tras Federatia din toata intimplarea, ce are de gind Federatia sa faca pentru ca pe viitor astfel de minuni? Pentru ca daca FRSah nu are de gind sa schimbe nimic, atunci conducerea actuala nu merita sa mai ramina.

  Dar ce e chestia cu biletele de avion? Doar nu cumva jucatorilor li se cere sa plateasca biletele de avion; asta ar fi chiar culmea!

  Si nu-mi place nici veninul de la sfirsit, cind fetele sint date ca “exemplu pozitiv”, probabil in contrast cu netrebnicii astia de baiei care, pe linga faptul ca cer bani, nici nu ofera sperante pentru o clasare buna.

  septembrie 28, 2010 - 10:25 pm Raspunde
 • virgil

  Neparticiparea lotului masculin de sah la Olimpiada este o afacere murdara si ca orice murdarie pute rau de tot…Este de asteptat ca vinovatii sa fie identificati si trasi la raspundere…Ar fi dezamagitor si trist sa nu se intample nimic…Ar insemna ca unii pot face ce vor in tara aceasta, fiind mai presus de lege…

  septembrie 28, 2010 - 10:28 pm Raspunde
 • Marian Tudorache

  E super! Daca nu se gasesc niste bani de mila, olimpicii primesc cam cat ia o femeie pe la magazinele chinezesti. Si contract, ciuciu. Asemanarea e mare, nu au contracte niciunii. A copt-o un pic d-l secretar general si ne-a servit-o!

  septembrie 28, 2010 - 11:25 pm Raspunde
 • Costin Beiu

  Una din legile scrise ale contabilitatii spune ca, cel care scoate bani din casiere, pe semnatura, acela face decontul cheltuielilor, nu altcineva. Probabil ca Federatia vrea sa scoata tap ispasitor echipa masculina. Se putea face uz de aceasta speta, doar daca jucatorii semnau un acord cu federatia, apoi refuzau participarea. In cazul de fata acele cheltuieli nu pot fi puse in carca jucatorilor, ei neavand nici o intelegere scrisa cu federatia in ceea ce priveste deplasarea la Olimpiada. Singurul vinovat este DOMNUL PRESEDINTE, care a aprobat cheltuielile fara a avea acceptul jucatorilor de participare.
  Sunt convins ca, in cazul unei imputari a cheltuielilor biletelor de avion, jucatorii vor avea castig de cauza in instanta.

  septembrie 29, 2010 - 11:39 am Raspunde
 • viticultorul

  Draga Virgile,
  zilele trec,frunzele ruginesc,gerul e aproape,subiectul s-a banalizat!
  Ma intreb daca cineva mai rasfoieste blogul? Trist,bacovian,dar….”sa ne traiasca Dumitriu,ca prea il doare in cot”!
  FRSah,CD,ANST,MECTS…voi ce naiba asteptati???
  Chiar nimic nu poate fi schimbat?
  Nu disperam:peste patru ani,se va vota(si NU alege),din nou.
  Pana atunci:NUMAI DE BINE!!!

  octombrie 26, 2010 - 1:02 pm Raspunde
 • virgil

  Draga Viticultorule,
  Tara e bolnava de la Nord la Sud, de la Est la Vest si in toate directiile…Ceea ce se intampla la FRS este un efect al metastazei in care a fost adusa Romania datorita unor guvernanti iresponsabili…Mergem intr-o directie gresita,se iau masuri antieconomice,ne scufundam intr-o saracie lucie,ne indreptam spre disolutie, faliment si moarte, dar nimeni nu vrea sa auda strigatul de disperare al romanilor…Suntem condamnati sa traim,poate, cea mai neagra perioada din intreaga istorie a Romaniei.

  octombrie 26, 2010 - 1:46 pm Raspunde
 • dan bujor

  Si eu sunt de aceeasi parere. Nu se mai vede nicio luminita la capatul tunelului (cred ca acesta s-a si prabusit dealtfel).

  octombrie 26, 2010 - 2:35 pm Raspunde
 • viticultorul

  Draga Virgil,
  nimeni nu a spus-o cu atata fermitate ca tine:”suntem condamnati sa traim!” Imi amintesc de o zicala olteneasca:”de n-om muri,e vai de noi!”(corolar:”mai un pic nu-i bine,ca dupa aceea va fi si rau”).Tu,Bujor si multi altii ne revarsam naduful,aici,ca pe altundeva,nu prea se mai poate!
  FRSah in “micro”,e o imagine fidela a Romaniei in “macro”.
  Coruptie,nepotism,arivism,dezinformare,”democratura”,oportunism,demagogie…dar sa le mai las loc si altora.Noi(ei?),ne batem joc de unul dintre cele mai binecuvantate plaiuri(rima cu raiuri),ale pamantului!
  Daca un Dumitriu si sleahta lui,nu pot fi schimbati,oare mai exista in rest vreo alta speranta?
  Lumea ne improasca cu noroi,dar oare nu ne meritam soarta? Tara lui Dumitriu merita oare o mai “aleasa” consideratie? Sau a lui Ba&Bo&Ud&An?
  FRsah are doua procese pe rol;crezi ca se vor finaliza ele in actualul mandat?
  Cu bine,un umil Viticultor,victima a verilor lipsite de soare.(pst;filoxera sta la panda!!)

  octombrie 26, 2010 - 3:50 pm Raspunde
 • virgil

  Draga Viticultorule,
  Este de datoria noastra sa luam pozitie fata de toate nedreptatile si relele care ni se intampla fara voia si vina noastra, dar toate din vina conducatorilor nostri, care si-au incalcat,in mod nepermis, angajamentele asumate la depunerea juramantului de credinta fata de popor si tara…Incalcarea angajamentelor asumate ar trebui sa se lase cu pedepse drastice pentru toti cei care au cazut intr-un asemenea pacat…Cel putin asa inteleg eu ca trebuie sa se intample intr-un stat de drept…La noi,insa, exista angajamente dar nu exista si pedepse binemeritate pentru incalcarea lor…Atata timp cat nu exista pedepse, ma intreb de ce sunt necesare juramintele de credinta…Este de neinteles cum se poate ca la 20 de ani de la evenimentele din 1989 sa traim mai rau ca atunci…Raspunsul la aceasta enigma este numai la indemana si in mintea guvernantilor nostri…

  octombrie 26, 2010 - 4:52 pm Raspunde
 • virgil

  Unii vor spune ca gresesc atunci cand amestec politica cu sahul, dar eu sunt sigur ca nu gresesc deloc, deoarece multe dintre neajunsurile care lovesc fenomenul sahist(desigur si numeroase alte sectoare)se datoreaza unor politici tendentios(voit) gresite si incoerente la cel mai inalt nivel…

  octombrie 26, 2010 - 5:11 pm Raspunde
 • virgil

  Precizez ca tot ceea ce am afirmat mai sus am facut-o de pe pozitia unui om neinregimentat politic…

  octombrie 26, 2010 - 5:14 pm Raspunde
 • viticultorul

  Cum nu s-a infiintat partidul VITICULTORILOR,ma resemnez si eu sa fiu apolitic.
  Poate nu e bine,dar e o chestie de bunsimt.Nu e bine,intrucat,daca vrei sa faci ceva,o faci de la o tribuna (politica).Doar ca greata e prea mare si tot vinul din lume,n-o spala!
  Evident ca suntem aserviti,unei protipendade de farsori,care in “numele binelui poporului”(cand si unde am mai auzit fraza asta?)isi fac de cap,fara teama,fara rusine!
  Crezi cu adevarat ca unui Dumitriu sau Dobronauteanu sau Fantana,ii pasa de sah?Ii pasa de Nisipeanu,Lupulescu,Parligras,Nevednici? Dobro si-a obtinut ce a vrut:REPREZINTA ROMANIA LA ECU (sic).Baiatul lui tata,multimilionarul(euro,nu ROL),a devenit “personalitate” de anvergura europeana!
  Ce intentii are Dumitriu? Doar satan,frate-su cel mare stie!
  Si daca ,asa e peste tot,ce mai putem face(spera?)Poate o recolta buna la vara(eu,FRAIERUL).

  octombrie 26, 2010 - 5:55 pm Raspunde
 • virgil

  Eu sunt un pic mai optimist si cred cu adevarat intr-o lume mai buna, faurita cu oameni mai buni( mai responsabili), care sa nu aiba in vedere doar binele lor, ci binele tuturor celor pe care ii reprezinta, adica binele poporului…Pentru a se indeplini acest deziderat este nevoie ca si poporul sa dovedeasca mai multa constiinta civica si sa actioneze unit pentru transformarea lumii in sensul dorit de el…Vorbesc de o actiune pasnica si nu de una in forta…Pana la urma ideile bune sunt cele care trebuie sa triumfe si nu zanganitul armelor…Lumea(viata noatra) se poate transforma in bine daca este suficienta solidaritate si vointa din partea oamenilor pentru sustinerea acestui ideal…In chestiuni minore, am vazut multe atitudini razboinice(si inutile) pe blog intre diferite personaje care se confruntau utilizand mijloace verbale dintre cele mai abjecte…Cand e vorba de chestiuni majore, care privesc viata noastra, foarte putini sunt cei care sunt dispusi sa ia atitudine…A lua atitudine nu inseamna a intra in razboi sangeros cu autoritatile, ci a face totul ca vocea poporului sa rezoneze si sa se faca auzita de catre autoritatile cele mai inalte prin utilizarea exclusiva a mijloacelor democratice de actiune…

  octombrie 26, 2010 - 8:06 pm Raspunde
 • ovidiu_3003

  E bine cand vezi ca mai exista oameni hotarati ca domnii Viticultorul ,Virgil si Bujor care nu uita .Pai politicieni din tagma lui karateka au dus tara pe ultima pozitie din U.E….E drept ca n am cazut decat un loc ,eram numai in fata Bulgariei .Daca karateka e in fruntea FRSah se ajunge inevitabil si la politica pe un blog de sah .Omul habar nu a avut cat rau a putut sa faca sahului romanesc si merge linistit sa ne reprezinte in parlament .

  Karateka demisia !…ca tu te reprezinti pe tine nu pe noi !

  octombrie 26, 2010 - 8:15 pm Raspunde
 • virgil

  Draga Viticultorule,
  Atata timp cat nimeni nu a platit pentru neparticiparea lotului national masculin la Olimpiada, e clar ca la Federatia Romana de Sah orice activitate este inghetata pana la viitoarele alegeri cand se vor alege ei intre ei…Pentru ca lucrurile sa intre pe un fagas normal, este absolut necesar sa existe reguli care sa acopere(rezolve) toate problemele care pot sa apara si,mai ales, sa existe vointa necesara pentru respectarea acestor reguli ori de cate ori situatia o impune…

  octombrie 26, 2010 - 8:31 pm Raspunde
 • virgil

  Eu nu sunt adeptul sloganului “divide si stapaneste” ci a celui care suna diametral opus, adica “uneste si stapaneste!”
  Romanii pot fi puternici numai uniti si nu dezbinati…

  octombrie 26, 2010 - 8:39 pm Raspunde
 • viticultorul

  E reconfortant sa citesti cuvinte alese,fraze de bun simt,ca ale lui Virgil!Doar ca draga Virgile;da-mi voie sa fiu nitel sceptic in a crede ca un Dumitriu&co. vor putea fi indepartati de “bunavointa si rugamintile”,celor ca tine.Ovidiu_3003,e mult mai”hotarat”,si cel putin in chestiunea:FRSah 2010,tind sa-i dau dreptate! Paharul s-a umplut,sperantele se scurg inevitabil intr-un neant de putregai! Pana si Isus,cel mai bland pamantean ce a existat vreodata a spus:”vine vremea cand sabia si focul vor inlocui cuvantul”.La noi,din nefericire,pacea e confundata cu asteptarea si delasarea.Imagineaza-ti ce pustiu de bine i-am face lu’karatekaman,daca nu am lua atitudine,daca n-am”intriga” pe cei aflati inca in expectativa? Nici eu nu doresc “varsare de sange”;am mai avut parte de ea!Exista insa -si aici iti dau tie dreptate- si “revolutii de catifea”.Nu sunt eu in masura sa prevad,ce turnura vor lua evenimentele;noi doar ne traim angoasa cotidiana si incercam ceva.Cinste tuturor celor ce incearca!

  octombrie 27, 2010 - 7:31 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.