Dan Pasarelu isi exprima punctul sau de vedere si raspunde interpelarilor de pe blog

In ciuda numeroaselor probleme si disfunctionalitati care au aparut in activitatea actualei Federatii Romane de Sah, am considerat ca nu este cazul sa  ma implic mediatic, in nici un fel, pana cand actuala conducere nu va fi DESTITUITA sau nu isi va da DEMISIA.

Dar acum, datorita situatiei de neiertat, prin care aceasta federatie nu a vrut sa asigure  conditiile necesare echipei nationale masculine de  participare la Olimpiada, am considerat ca este cazul sa rup tacerea si sa prezint lumii sahiste, din care cu mandrie si devotament fac parte, situatia reala a federatiei, din punctul meu de vedere.

Si chiar daca veti spune “iar incepe Pasarelu cu problemele lui”, vreau sa incep prin a va reaminti modul incorect  in care s-au oganizat alegerile din cadrul Federatiei Romane de Sah din 20 februarie 2010, alegeri care au dus la promovarea, repet, frauduloasa, a actualei conduceri atat de “performante”.

Toate neregulile au fost reclamate in justitie de  catre Asociatia Municipala de Sah Bucuresti prin 2 dosare civile.

In tot acest timp, de la alegeri si pana in prezent, probabil ca razbunare, federatia nu m-a sustinut  in niciunul  dintre turneele pe care le-am organizat si in niciuna dintre actiunile intreprinse de mine, ba din contra, am fost sabotat la propriu in cateva dintre demersurile intreprinse, chiar de catre “organele competente” ale federatiei.

Constat insa ca persoane lipsite de bun simt, in incercarea de a deturna discutiile de pe forum legate de  grava problema cu care se confrunta sahul romanesc acum, acuza si denigreaza activitatea mea ca organizator de turnee, netinand cont de faptul ca numai in ultimii 3 ani, cu ajutorul unor persoane bine intentionate, am organizat numeroase competitii sahiste de talie nationala si internationala la care jucatorii nostri au avut posibilitatea sa castige premii frumoase, iar in unele situatii, sumele fiind concurente cu cele din Occident, printre care mentionez:

1) Editia I a Turneului Regilor ROMGAZ iunie 2007 de la Bazna

2) Open ROMGAZ 3-10 august 2007 de la Eforie Nord

3) Superliga Nationala de Sah din 4-12 septembrie 2008,

4) Campionatele Nationale individuale ale Romaniei din 31 ianuarie – 7 februarie 2009,

5) Festivalul International Eforie 18-28 iunie 2009,

6) Festivalul International Siciliana 4-12 septembrie 2009,

7) Superliga Nationala de Sah 17-27 septembrie 2009,

8) Festivalul International Bucuresti – 10 noiembrie – 1 decembrie, desfasurat la Palatul Parlamentului,

9) Turneul International Cotroceni din 10-17 februarie 2010

10) Festivalul International de Sah Eforie din 17-27 iunie 2010, care a fost cel mai puternic turneu open international de sah organizat vreodata in Romania,  la care au luat parte aproape 200 de jucatori din 17 tari, multi dintre concurenti venind de peste mari si tari.

11) Turneul Jupiter 28 iunie – 6 iulie 2010

In  toate aceste competitii, am onorat integral, pana la ultimul leu promis, toate obligatiile asumate atat fata de jucatori cat si fata de federatie si ceilalti furnizori de servicii.

Insa in ciuda situatiilor economice, nicidata nu am taiat din premii pentru “a-mi diminua pierderile” asa cum sa incearca sa se lase impresia! Intotdeauna am onorat in totalitate premiile conform documentelor oficiale care au semnatura mea si stampila structurilor sportive pe care le reprezint!

In toata aceasta activitate, trebuie sa recunosc, m-am confruntat cu probleme de toate felurile, dar in final, intotdeauna mi-am onorat cuvantul dat! Nu s-a pus problema niciodata ca unul sau altul dintre sportivi sa nu fie tratat corect de catre mine, sau sa nu isi fi primit obligatiile financiare pe care mi le-am asumat, chiar daca acest lucru s-a facut uneori cu intarziere. Este si cazul Turneul International Eforie 17-27 iunie 2010, de care se aminteste in unul sau doua comentarii, unde, datorita unei situatii economice mai speciale si a unor premii insemnate, am facut platile esalonat, asa cum se intampla si la alte mari competitii din Occident. La competitia de la Jupiter, 27 iunie – 6 iulie, am achitat integral si pe loc fondul de premiere, la festivitatea de premiere, asa cum era prevazut in prospectul competitiei si chiar peste aceaste sume!

Mai mult, cred ca sunt unul dintre putinii organizatorii de competitii care sustin si activitatea sahista prin crearea de echipe care sa reprezinte cluburi puternice in esaloanele superioare. Astfel, de doi ani finantez prin Clubul Sportiv Siciliana, o echipa feminina care, de curand, a fost “infiata” de edilii orasului Eforie si care activeaza in Superliga Nationala de Sah, iar anul acesta a reusit o performanta deosebita prin clasarea pe un loc onorabil, dar si obtinerea unui scor de egalitate cu actuala castigatoare a titlului national, AEM Timisoara.

Tot de peste doi ani de zile, cu ajutorul unor oameni bine intentionati si iubitori de sah, si ma refer aici in mod special la dl. Dan-Radu Zatreanu, am reusit sa punem “pe picioare” o alta puternica sectie de sah, cea a CSM Bucuresti, unde am reusit sa aducem nume importante ale sahului feminin care au format o echipa puternica si unde in ciuda conditiilor economice grele pe care le traim, incercam sa mentinem un nivel ridicat de performanta.

Continui sa spun si sunt din ce in ce mai multi cei care cred ca mine, ca daca la alegerile din 20 februarie 2010 domnul DAN- RADU ZATREANU ar fi iesit invingator, SIGUR nu s-ar fi pus vreodata problema neplatii onorariilor echipei nationale, indiferent de cuantum, SIGUR cuvantul dat ar fi fost respectat si SIGUR ar fi existat contracte incheiate!

SIGUR ar fi existat un dialog civilizat si responsabil intre domnul DAN-RADU ZATREANU si conducerea si membri echipei nationale, SIGUR, asa cum a promis, toata activitatea federatiei, inclusiv cheltuirea banilor publici, ar fi fost pe site-ul federatiei, vizibila pentru toata lumea.

Pentru cei care inca nu cred ca alegerile au fost fraudate, ca au fost facute mandate pentru aproape toate cluburile, chiar si pentru unele care nu au avut reprezentanti trimisi, in curand Justitia le va oferi probele doveditoare.

CE AR TREBUI FACUT?

In opinia mea, sahul are nevoie de oameni corecti, fara interese personale meschine, puternici si potenti financiar, care si-au dovedit sau isi vor dovedi interesul si sprijinul pentru acest nobil sport si care pot contribui la insanatosirea climatului sportiv si uman din cadrul familiei sahului romanesc, atat pe tot teritoriul Romaniei cat si in Dispora.

Pentru a atinge acest ideal, trebuie inlaturat actualul sistemul mafiot existent in cadrul FR Sah, sistem care pune mai presus de interesele nationale interesele personale! Si acest lucru nu se poate face decat prin DEMISIE sau DEMITERE!

Trebuiesc respectate principiile sanatoase si noi, fiecare dintre noi, trebuie sa ne ghidam dupa aceste principii si sa ne alegem reprezentanti care sa ne sprijine si sa ne ajute in derularea activitatilor pe care ni le propunem.

Premize inca sunt!

Sa nu uitam ca avem un lot olimpic foarte valoros, in frunte cu Nisipeanu, Lupulescu, Nevednichi, Parligras si nu numai, si carora trebuie sa le creiem toate conditiile pentru ca ei sa aiba rezultate bune.

Altfel, alternativa lor este aceea de a lasa deoparte tara natala, care nu ii poate ajuta sa se mentina in elita mondiala!

Si ca sa revin la subiectul initial al dezbaterii, sa nu uitam ca din toata aceasta situatie unica si impardonabila, legata de neparticiparea la Olimpiada, ei, membrii lotului olimpic, au pierdut cel mai mult; au pierdut banii, din care se intretin impreuna cu familiile lor, au pierdut posibilitatea de a juca un turneu puternic si a acumula puncte Elo si au pierdut sentimentul de mandrie ca urmare a unor infruntari istorice, care ar fi facut cunoscut numele Romaniei.

Daca ei, membrii lotului olimpic, au sacrificat toate aceste lucruri, atunci inseamna ca semnalul de alarma pe care l-au tras, este cu atat mai grav! Suntem in ceasul al 12 lea!

Ce au pierdut in schimb federalii?

Imaginea care si asa le era compromisa!

Sau mai simplu NIMIC!

Cu multumiri,

Pasarelu Dan Gabriel

ALTE POSTARI RELEVANTE

  • Remizatorul

    Domnule Pasarelu, tin personal sa va felicit pentru acest semnal de alarma, sper sa gasiti mijloacele necesare sa schimbati aceasta criza a sahului intr-o epoca cat mai prospera, aveti perfecta dreptate ! Dar cine nu are ???

    septembrie 23, 2010 - 3:37 am Raspunde
  • rdan

    pe hartie toata lumea are dreptate…cand vine vorba insa de fapte…e putin mai greu…

    septembrie 23, 2010 - 7:55 am Raspunde
  • jugarul

    Domnule Pasarelu,

    Dumneavoastra sustineti ca ati achitat INTEGRAL obligatiile, la toate concursurile organizate; totusi, dupa cum vedeti mai jos,Ahmed Toukhi spune ca mai aveti sa-i achitati onorariul pentru arbitraj. De asemeni, premiantii de la 6) Festivalul International Siciliana 4-12 septembrie 2009 spun ca ati ciuntit premiile fata de ce se anuntase in prospect cu doua runde inainte de final; eu unul ii cred pe ei, si consider inadmisibila o astfel de situatie.
    Mi s-a parut strigator la cer ceea ce s-a intamplat la Eforie(mai ales dupa ce fusesera unele probleme de ordin organizatoric si in Septembrie 2009) si nu ma mai asteptam sub nici o forma sa va onorati promisiunile(cei mai multi dintre premianti nici ei nu s-au asteptat).Acum, dupa ce ati achitat cu destula intarziere premiile, nu inseamna ca lucrurile sunt in regula. Multi jucatori fac eforturi considerabile pentru a participa la turnee ca cele organizate de dumneavoastra, atat financiar(chiar daca costurile sunt mici), dar mai ales din punct de vedere sportiv, si premiile la care ravnesc sunt extrem de importante pentru ei. Nu stiu cati participanti ati mai fi avut daca anuntati plata premiilor cu intarziere sau premii mai mici.De altfel, sunteti si dumneavoastra jucator de sah cu destula experienta si cunoasteti foarte bine aceste aspecte.
    Am ajutat la organizarea ultimelor turnee de la Galati si stiu cat de greu este sa obtii o sponsorizare(chiar si pentru premii mult mai mici decat cele de la turneele dumneavoastra) si ce eforturi presupune organizarea unui turneu; totusi, noi aici tocmai de aceea nu am organizat inca un turneu cu premii mult mai mari, pentru ca nu concepem sa ajungem in imposibilitatea de a plati remiile imediat dupa incheerea ultimei runde, la festivitatea de premiere, si anuntam premii numai in limita garantiilor ferme pe care le avem de la sponsori, inca inainte de inceperea concursului.
    In legatura cu datoriile clubului Diana fata de dumneavoastra nu va pot ajuta; eu am fost doar un simplu jucator legitimat la ei, pentru o scurta perioada de timp si nu am motive sa le achit obligatiile. Astazi sunt un simplu jucator la CS Sah Club Galati, club la care ajut voluntar cat pot, cu ce este nevoie, dupa micile mele posibilitati. Opiniile mele au fost strict personale si nu nici o legatura cu orasul in care locuiesc sau clubul la care sunt legitimat.
    In inceheiere tin sa precizez ca imi retrag cuvintele jignitoare la adresa dumneavoastra si IMI CER SCUZE PUBLIC pentru atitudinea mea agresiva(chiar daca dumneavoastra, in opinia mea si nu numai,ramaneti inca cu o datorie cel putin de ordin moral, fata de jucatorii de sah din Romania). Am reactionat impulsiv si nu o voi mai face pe viitor.Nu-mi sta in fire sa rectionez asa, dar a nu plati premiile la un concurs de sah este in opinia mea echivalent cu a nu plati salariul unuia care ti-a muncit pe branci luni la rand, si cred ca este un lucru mai grav decat excrocheria ordinara in general, si nu m-am putut abtine sa nu iau o atitudine cat se poate de agresiva la o asemenea grava nedreptate.

    De data aceasta cu respect,
    Luci Jugaru

    septembrie 23, 2010 - 11:17 am Raspunde
  • GNP

    Personal nu cunosc vreun caz in care plata premiilor sa se realizeze esalonat … echitabil ar fi sa iti platim si noi tarifele la cazare si masa plus alte taxe tot asa esalonat. In afara de asta am vorbit cu cativa jucatori care s-au trezit cu sume mult mai mici in plicuri decat scria in prospect …banuiesc ca si asta se intampla frecvent la “marile competitii din Occident”. Faza amuzanta mi s-a intamplat la un hotel din Eforie cand m-a intrebat receptionerul daca nu cumva il cunosc pe “d-ul Pasarelu” ca trebuia sa treaca pe acolo sa faca niste plati … asta se intampla la vreo 3 zile dupa ce se terminase Openul.Ce credeti au mai auzit de el pana in ziua de azi?
    Totusi recunosc ca este extrem de riscant sa fii organizator de turnee insa macar nu mai promite marea cu sarea iar apoi sa pui coada pe spinare. Chiar daca si-au primit o teapa monumentala de la sponsori Dantes si Cioza au achitat integral premiile intrucat aveau de aparat un blazon inainte de toate.
    Apropos, Ahmed Toukhi, arbitrul egiptean ti-a transmis pe Rochess ca ii este dor de tine si ca este foarte ingrijorat de soarta ta intrucat dupa Festival nu i-ai mai raspuns la mail-uri.

    septembrie 23, 2010 - 11:40 am Raspunde
  • Dan Pasarelu

    Domnule Jugaru,
    Din cate am inteles sunteti galatean.
    Materialele pe care le comentati sunt putin cam vechi, nu se pare?
    In alta ordine de idei, cunosti dumneata ca echipa Diana Galati a participat la Superliga Nationala de Sah in 2008, organizata de clubul pe care-l reprezint, CS Siciliana si, datorita unor conjuncturi economice nefavorabile reprezentantii echipei nu au putut sa-mi plateasca nici pana in ziua de azi integral costurile
    participarii la competitie?
    Si dupa cum vedeti, in ciuda situatiei, eu nu v-am facut escroc notoriu sau tepar, nu am facut nici cel mai mic tam-tam, in ideea ca demnitatea dvs va v-a trezi la realitate.

    Daca sunteti patriot, poate-mi faceti dumneavoastra plata respectiva… si dupa aceea mai putem vorbi despre teapa si escrocherie…
    Daca-mi aduc bine aminte erati jucator la acea echipa si nu ati luat nici o pozitie!

    GNP-ule, unde vezi tu in emailul dlui Toukhi (daca este emailul lui)obligatia mea de plata? El spune ca doreste sa stea de vorba cu mine. Spune ca si-a platit toate cheltuielile care-i reveneau si ca i-am dat doar 200 Euro! Dar asta a fost si intelegerea dintre mine si dumnealui! Citeste mai bine si incearca sa intelegi. De asemenea spune ca doreste sa colaboreze in continuare cu mine.
    Nicidecum minciunile pe care le scornesti.
    Asa ca…
    Apropo, cum a fost la alegeri in 20 februarie?
    Pe ce club ai votat?
    Dar prietena ta?
    Dar “amicii tai”?
    Ati avut acordul cluburilor pentru a folosi mandatele de reprezentare s-au le-ati folosit fara stiinta acestor cluburi?
    Este vorba cumva de fals?
    Este vorba cumva de uz de fals?
    Cum e?
    Ai cam incurcat-o?
    Credeai ca nu vom afla si noi despre cum s-au “organizat” alegerile?
    Eu unul te-am pus in garda dar astept decizia Justitiei!

    Dan Pasarelu

    septembrie 23, 2010 - 12:41 pm Raspunde
  • anghel manole

    “Domnul” Pasarelu sa achite premiile promise la turneul de la Eforie si dupa aceea sa faca pe “lupul moralist”!!!

    septembrie 23, 2010 - 7:03 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Buna seara !

    As dori sa fac doar o precizare legata de afirmatia d-nului GNP cum ca unii jucatori au primit sume mult mai mici decit ceea ce scria in prospect.
    Am fost arbitrul turneului de la Eforie 2010 si am ajutat si eu la partea de premiere.D-nul Georgescu a calculat premiile (sistem Hort) si e posibil sa fi gresit.Nu s-a pus problema DELOC a reducerii premiilor.
    Eu personal am afisat lista cu premiantii si cu sumele si am anuntat pe toata lumea sa vina la masa arbitrilor daca apar ceva probleme.S-a prezentat o singura persoana (o junioara din Iasi,nu mai retin numele) care a si avut dreptate in problema semnalata si am si remediat situatia imediat.
    Nu am pus banii in plic (celor care au primit banii) insa ma gandesc ca daca ar fi avut mai putini bani in plic decit ce era anuntat in prospect, trebuia sa anunte (si eu am gresit la unele din turneele organizate de mine ….Cupa FELIX,etc…acordarea premiilor in sistem Hort,din graba…si am remediat situatia cand MI-A FOST SEMNALATA).
    E usor sa spui “am auzit eu ca…” “mi-au spus mie unii”.

    Dan RAT

    septembrie 23, 2010 - 7:22 pm Raspunde
  • GNP

    Dane : Nu este vorba de turneul de anul acesta ci de cele anterioare … aici nici macar nu si-au vazut banii in mana.

    Pasarela : Nu eu am fost starul de la alegerile din iarna ci tu ai fost cand i-ai dat un spitz d-nei Polihroniade … bunica-mea vazand stirile nici nu a mai vrut sa iasa din casa de frica ta.

    septembrie 23, 2010 - 9:44 pm Raspunde
  • nicu valahu

    GNP, mai usor cu vocabularul. A fost un incident jenant pentru sahul romanesc. Nu-i musai sa plusezi acum. Nici eu nu-l iert pe D. Pasarelu pentru ceea ce s-a intamplat, dar nici altii nu au fost usa de biserica.

    septembrie 23, 2010 - 9:55 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Din mesajul tau eu asa inteleg ca te-ai referit la turneul din 2010 (am recitit mesajul si aceeasi impresie am avut-o).

    Nu stiu cum a fost in trecut….

    septembrie 23, 2010 - 10:01 pm Raspunde
  • lucian

    Deci intreb si eu la Festivalul SICILIANA 4-12 septembrie 2009 s-au dat premiile promise in prospect?
    Nu de alta dar acest aspect a ramas neclarificat

    P.S.
    In alta ordine de idei nu-mi plac polemicile dar si anul trecut dupa turneu, si acum, se insista ca organizatorul a fost corect…oare eu am fost acolo sa stiu cum a fost? Ma gandesc asa….am spus ca nu ma bag dar prea nici o scuza ,nimic, nici o parere de rau fata de noi cei care am platit sa jucam pe ce scria in prospect.

    septembrie 23, 2010 - 10:04 pm Raspunde
  • GNP

    Acesta este mailul egipteanului … promit ca nu am modificat vreun pixel prin el :))

    Dear Mr. Pasarelu. Dan
    I sent you many emails� and I am very sorry you not answer me – �why – I am surprised I was working at Eforei Festival with� all� My power� with you for festival success and very honest� at work- until naw you did not send me my small amount you promised� + the transportation at Romania�+ Visa Stamp �- I payed for my self� The Air Ticet it is OK� for me� and enegh -the amount you Promis to give me it is only 200 euro� which I was not
    expected …+ transportation at Romania + Visa Stamp – I am your Guest ….�Why My dear son ?� You are very nice Gentle man as I saw you ….And Mr. Zenu was Speaking with you for that at Eforei befor i return back about
    this supject .

    Best Regards and��will find me alwayes at your Service ..

    Yours Fathfully
    Al Toukhi� Ahmed
    International Chess Arbiter I send you again the last email which not arrived
    you� at� 4. Augest 2010 for your information as a friend� I� trust him
    —– Forwarded Message —-
    From: Ahmed Toukhi
    To: rudolf123@…
    Sent: Wed, August 4, 2010 11:30:03 AM
    Subject: Not Expected

    septembrie 23, 2010 - 11:02 pm Raspunde
  • Dan Pasarelu

    Stimate domn Lucian,
    Pentru participarea la Superliga din 2008 as putea sa-ti solicit sa-ti achiti personal cheltuielile, deoarece clubul la care ai jucat, Diana Galati nu si-a onorat obligatiile, si as avea tot dreptul sa-ti solicit sa-mi platesti partea ta de datori.

    Iti propun insa un troc public:

    Daca intr-un termen, pe care te rog sa-l stabilesti tu public, imi arati un prospect cu semnatura mea sau cu stampila CS Siciliana, vizavi de Festivalul Siciliana din 2009, altul decat cel in care se specifica ca premiile sunt garantate pentru 200 de jucatori, atunci ma vad nevoit sa declar public ca voi onora integral premiile din acel prospect si pe tine personal te scutesc de orice obligatie financiara.

    Daca nu gasesti un astfel de prospect in termenul stabilit de tine, atunci iti solicit sa-mi ceri scuze public inca odata si te rog sa faci demersurile pentru a-mi recupera macar datoria pe care Clubul Diana Galati a contactat-o la CS Siciliana in 2008 iar tu sa-mi platesti partea ta care ti se cuvine din datorie imediat (si fara penalitati).
    Esti de acord?

    GNP-ule, tu de fapt ce vrei?
    Sa folosesti mandate false. Sa fii cu buna stiinta de partea infratorilor la alegerile din februarie 2010 este mai mult decat un delict moral!
    Ce ati facut la alegeri?
    Si ce ziceai de bunica ta?
    Palma pe care am primit-o din partea persoanei respective a fost vizibila de majoritatea persoanelor care au fost de fata si, spre norocul meu si de reprezentantii mass-media.
    L-a fel si full-contactul pe care l-a incasat ziaristul care mi-a luat apararea.
    De ce crezi ca toate mijloacele media ne-au luat apararea?
    Inscenarea care-mi fusese pregatita si pe care ati incercat apoi sa o lansati n-a mai functionat datorita faptului ca presa a fost de fata, deh conjunctura nefavorabila voua.

    De fapt ce te deranjeaza?
    Ca s-au facut cateva turnee puternice in Romania la care au venit multi jucatori romani si straini care au beneficiat de conditii bune?
    Sa-i rog pe jucatori sa-mi spuna impresiile lor legate de organizare?
    Nu zic ca nu se putea si mai bine…
    Pe viitor am sa ma straduiesc.
    Dar totusi ceea ce am facut este un pas inainte fata de ceea ce era inaintea turneelor mele.
    Exceptand turneele lui Andrei Cioara si Doru Ionescu dar si ale domnului Biro Sandor, mai tii minte cum erau organizate turneele inainte de 2009?
    Jucatorii erau cazati fortat la scroruri fortate.
    Erau fortati sa manance la scroruri fortate.
    Plateau felurite taxe exagerate, etc.
    Premiile erau taiate si anuntate mai spre final sau aproape de finalul competitiei, etc.
    Arbitrii arbitrau pe sume derizorii, jucatorii trebuiau sa vina cu materialele de acasa, etc…
    Si asta la multi dintre organizatorii romani.
    Stiu ca deranjeaza standardul pe care incerc sa-l impun, dar ce sa-i faci?
    Pentru binele sahului romanesc si al sahistilor romani premiile trebuiesc marite si le-am marit!
    Pentru binele sahului romanesc promovarea trebuie realizata de cineva si eu am facut atat promovare nationala cat si internationala sahului romanesc!
    Am adus aproape de competitiile sahiste, autoritatile locale, personalitati, etc.
    Deh, fiecare cu ce poate…
    Daca am mai facut si greseli esti tu persoana care are sufletul curat ca lacrima care sa ma puna la zid si sa poata sa ridice piatra?

    Iata adresa unui translator online englez-roman:
    http://www.translatoronline.ro/

    Pune textul din engleza al dlui Toukhi, in partea stanga, in locasul destinat – text traducere si selecteaza traducerea din engleza in romana. In partea dreapta iti va aparea textul in limba romana.

    Desi amicul meu, dl Toukhi scrie cam alambicat, sper sa intelegi totusi ce vrea sa spuna.
    Oricum i-am cerut domnului Toukhi sa-mi transmita un mesaj mai scurt si clar, eventual pe intelesul tau pe care sa-l postez pentru publicul romanesc.

    In alta ordine de idei, din experienta mea de organizator, intotdeauna jucatorii verifica imediat plicurile. Si daca vreodata s-a intamplat sa fiu sesizat ca s-au pus gresit banii in plicuri, imediat greseala a fost remediata.
    Nimeni, nicidata nu a plecat cu alt premiu decat cel pe care l-a castigat si, uneori, eventual cu ceva in plus din partea unor sponsori.
    Si daca am spus-o in public, astept sa fiu contrazis in public.
    Numai anul trecut am dat premii de peste 130.000 de lei, probabil cei mai multi bani dati vreodata de un organizator roman intr-un singur an pentru turneele Open!
    Asa ca nu-mi fac griji in privinta participarii jucatorilor la turneele pe care doresc sa le organizez.

    Eu organizez turnee pentru ca lumea care vine la turneele de sah sa joace in conditii cat mai bune de joc, sa aiba o calitate a cazarii cat mai apropiata de pretul cerut de organizatori, o calitate a mesei cat mai apropiata de banii platiti si care sa nu fie obligatorie, sa aiba un fond de premiere cu cat mai multe premii care sa-i tenteze, sa aiba posibilitatea infruntarii a cat mai multor adversari puternici din cat mai multe tari si de asemenea sa fie asistati de o echipa cat mai competenta si respectabila de organizare.
    Daca reusesc sa fac macar un dram din ceea ce mi-am propus sunt multumit.
    Faptul ca anul acesta au venit in Romania atat de multi jucatori straini si au fost multumiti de conditii, arata ca turneul pe care l-am organizat la Eforie si-a atins macar o parte dintre obiectivele pe care mi le-am propus atunci cand am gandit organizarea editiei a II-a.
    Pentru ce-a de-a treia editie, cu parere de rau, trebuie sa te anunt si pe tine si pe ceilalti denigratori, ca numarul jucatorilor straini care mi-au confirmat inca din acest an participarea va fi in crestere masiva.
    Asa ca… iti astept scuzele publice pentru faptul ca te exprimi si “judeci dupa ureche si auzite”, dar si un “mea culpa” public fata de modul in care ai participat la alegeri si a faptului ca ai sprijinit escrocheriile de care aveai stiinta!
    Acelasi lucru este valabil si pentru ceilalti participanti la alegerile din 20 februarie, care desi nu aveau calitatea sa participe la aceste alegeri s-au folosit de “mandatele in alb” si au votat in numele unor cluburi pe care nu le reprezinta!
    Eu personal ca organizator am fost sabotat de actuala conducere (atat prin adrese oficiale care ma denigrau grosolan dar si prin transmiterea informatiilor catre “concurenta” legate de organizarea unor evenimente pentru care ceream aprobarea organizarii de la FR Sah) in numeroase randuri; la organizarea competitiilor de la Polivalenta, Palatul Parlamentului, de la Cotroceni, dar si la organizarea Festivalului International Eforie, unde din cauza unor adrese oficiale emise de federatie nu am primit timp banii cuveniti la timp.
    Lotul Olimpic a protestat, clar contra actualei conduceri, nu este vizibil ce fel de persoane avem in frunte? Noi ce mai asteptam?
    Macar acum, in al doisprezecelea ceas, ar fi cazul sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu ne mai ascundem dupa degete!
    Si daca la alegerile din 20 februarie 2010 au fost persoane care habar nu aveau despre ce era vorba (caci sunt si multi non sahisti cu “mandate in alb” si ii putem ierta), din pacate sunt si multe persoane care activeaza in lumea sahului care au facut acelasi lucru si care inca nu si-au facut “mea culpa”.
    Pentru ca o vorba veche romaneasca spune ca o greseala recunoscuta este pe jumatate iertata!

    Dan Pasarelu

    septembrie 24, 2010 - 2:22 am Raspunde
  • vasluianu

    na ce mai zici de asta Pasarelule?

    septembrie 24, 2010 - 8:33 am Raspunde
  • Cipri Muntean

    Dane eu(precum si alti sahisti) am primit un mail de la tine in data de 9 iulie 2009 ora 11:02:55 PM care are atasat prospectele in format pdf ale SUPERLIGII 2009 si a ”Festivalului Sicialiana 2009”.
    Nu scrie nicaieri ca premiile sunt garantate la peste 200 de jucatori
    Poate din iulie si pana in septembrie ai modificat prospectul.

    Numai bine,
    Cipri

    septembrie 24, 2010 - 12:13 pm Raspunde
  • lucian

    Domnule Pasarelu
    Vad ca incerci sa ma prostesti in fata
    Intradevar nu ai semnat si nu ai stampilat nici un prospect
    Doar le-ai afisat ceea ce duce mai degraba la prosteala;
    iti spun insa ca un jucator de sah vine la turneu pe ceea ce tu anunti in prospect nu pe ceea ce gandesti
    Faptul ca ai trimis personal mail(il am inca salvat ca venind de la tine si se poate demonstra foarte simplu)cu prospectul atasat tine ca si semnatura ta din punctul meu de vedere
    Vreau sa iti amintesc insa despre discutiile avute cu mine dupa turneu pe messenger cand ai recunoscut ca ai taiat premiile iar scuza a fost ca nu ai scris in prospect ca ar fi garantate ceea ce iti dadea dreptul sa le “ciuntesti”. Cum ti-am spus atunci in discutiile private iti reamintesc:atata timp cat nu conditionezi premiile de numarul de participanti, trebuie sa achiti premiile asa cum le-ai anuntat
    Daca nu ai bunul simt sa recunosti asta nu mai avem ce discuta

    In alta ordine de idei din cate stiu eu Clubul Diana iti datoreaza 50 ron(taxa de organizare ptr o persoana) insa aici intervine alta discutie:de ce te iei de jucatorii legitimati in acel moment la clubul DIANA si nu de conducatorii clubului cu care ai avut relatii?cand vreodata s-a pomenit ca o conventie intre un organizator si un club(reprezentantul clubului) sa fie achitata de jucatori?Te-ai gandit vreodata ca jucatorii habar nu au de ceea ce fac conducatorii cluburilor?

    Deci daca esti de acord ca un mail venind de la tine cu prospectul atasat este ca si un prospect semnat facem ce troc vrei tu.Daca nu zi-le oamenilor sa nu mai creada ce scrii tu in mailuri ca oricum nu e adevarat. E ALEGEREA TA!!!
    Faza cu datoriile clubului x fata de tine : stiu ca exista(cuatumul pe care il stiu e foarte mic)inssa nici un jucator nu a participat la intelegerile tale cu cei din club (poate doar asa sa le poti cere jucatorilor banii)

    septembrie 24, 2010 - 1:14 pm Raspunde
  • GNP

    Eu cred ca ti-a cam sarit hamsterul de pe rotita mai baiatule … ti-am inscenat eu incidentul cu d-na Polihroniade? Sunt eu “capo di tutti capi” al sahului romanesc?

    Ar fi foarte interesant ca jucatorii sa isi povesteasca singuri aventurile legate de tine intrucat de la ei am aflat tot v-am spus aici.

    Am remarcat ca te consideri un om de o inalta tinuta morala insa personal imi vine foarte greu sa te disociez de perioada Sandel … daca ai fi avut table digitale pe vremea aceea iti jur ca ti-as fi urmarit cu sufletul la gura monumentalele meciuri cu cel care a fost supranumit “escrocul din Carpati”.Cred ca iti pare rau ca nu ai organizat alegerile dupa reteta lui Sandel : bodyguarzi la usa, bate in cap la opozanti,etc

    Stii ce este amuzant? Ca unii dintre constestatarii tai ti-au fost parteneri in epoca respectiva.

    Oricum sa nu iti faci griji legate de mine intrucat nu ma intereseaza altceva decat cariera de antrenor iar daca avizul psihiatric va fi o conditie necesara pentru functiile de conducere atunci ma voi simti in siguranta in ceea ce te priveste.

    septembrie 24, 2010 - 1:22 pm Raspunde
  • anghel manole

    Domnule Pasarelu,
    Observ ca aveti replica la orice observatie venita de la cititorii acestui site.
    Sunt curios daca aveti raspuns la urmatoare intrebare simpla : de ce nu ati achitat fiului meu banii reprezentand contravaloare premiului de la Eforie nici dupa 4 luni de zile?
    Nu este o suma mare dar promisiunile trebuiesc onorate. Pentru a nu exista dubii precizez ca am achitat taxele pentru acest concurs cu o zi inainte de incepere.
    Dupa incheierea turneului v-ati inchis toate telefoanele, nu ati mai aparut pe bloguri iar acum veniti sa ne dati lectii de moralitate.
    Oare mai poate avea cineva incredere in dumneavoastra ca organizator de turnee?

    septembrie 24, 2010 - 4:55 pm Raspunde
  • Cipri Muntean

    Domnule Manole: si la alte turnee din occident se practica plata premiilor la 5 luni dupa terminare turneului 🙂

    septembrie 24, 2010 - 5:19 pm Raspunde
  • Cipri Muntean

    *terminarea turneului

    septembrie 24, 2010 - 5:20 pm Raspunde
  • jugarul

    Domnule Pasarelu,
    Dupa ce am vazut ca faceti efortui pentru a va achita de obligatiile din trecut, am crezut ca va recunoasteti si greselile si incercati sa nu le repetati. Constat cu surprindere ca, desi sunteti si un jucator de sah cu o lunga experienta, considerati ca tot ce ati facut pana acum este cat se poate de corect si ca este normal ca jucatorii sa-si achite taxele de participare si cazare inainte de inceperea unui turneu, iar apoi sa astepte luni de zile primirea premiilor. Tot firesc, vi se pare, in continuare, sa si modificati premiile afisate in prospect(un numar minim de 200 de participanti prezenti la un turneu nu se prea vede decat extrem de rar, oriunde in lume, cu atat mai putin in Romania-desi eu tin minte ca nu scria asa ceva nici pe prospectul postat pe frsah.ro, nici pe cel afisat pe site-ul clubului siciliana, desi am verificat cu atentie acest lucru).
    Tot firesc vi se pare ca jucatorii sa achite toate datoriile clubului la care este legitimat.
    Este bine macar ca spuneti acest lucru clar si raspicat, ca pe viitor, jucatorii de sah si cluburile,sa stie pozitia dumneavoastra.

    septembrie 24, 2010 - 5:20 pm Raspunde
  • jugarul

    http://iulianceausescu.wordpress.com/2009/08/18/festivalul-international-de-sah-c-s-siciliana-2009/ este una din paginile web care a afisat prospecul dumneavoastra(nu are stampila si semnatura, dar nici nu s-a obosit nimeni din partea organizatorului sa adauge povestea cu minim 200 jucatori);
    http://www.sportlocal.ro/detaliu-stire-national/festivalul-international-de-sah-siciliana–eforie-nord-312-septembrie-2009 – aceiasi poveste;
    pe pagina clubului siciliana prospectul a fost sters;
    Pe pagina federatiei nu reusesc sa accesez prospectee din 2009, dar cred ca s-ar putea rezolva..
    Cu toate acestea, probabil suntem toti chiori sau tampiti si Domnul Pasarelu are ca de obicei dreptate si ramane un om pentru care trebuie sa avem toata stima si respectul..

    septembrie 24, 2010 - 5:42 pm Raspunde
  • TEODORESCU ION

    MULTUMESC PRIETENULUI SAHULUI MONDIAL ,IULIAN CEAUSESCU PT FAPTUL CA A PUBLICAT PE SITEUL SAU ADRESA http://www.clubsahdianagalati.ro . IN LEGATURA CU ORGANIZATORUL PASARELU CARE RECLAMA PUBLIC CA NU A PRIMIT SUMA SOLICITATA,IN ANUL 2008 DE LA NOI ,II REAMINTESC CA AM PLATIT TOT CE A CERUT LA INCEPUTUL TURNEULUI INTEGRAL CU FACTURA ,SI CLUBUL DIANA NU ARE NICI O DATORIE LA DOMNIA SA.

    septembrie 25, 2010 - 8:31 pm Raspunde
  • Popescu Cristi

    Imi pare rau ,dar cred ca Dan Pasarelu are mari probleme psihice.Regret ca-i asa de bolnav.

    noiembrie 6, 2010 - 2:46 pm Raspunde
  • Vaile David jr

    Cred ca Dan Pasarelu are stoluri in cap ,ii place sa pozeze in cel mai mare dar el fiind cel mai mic.Ma uit cu uimire la ce se intimpla in lumea sahului eu fiind fiul regretatului David Vasile .Pot spune mai multe despre Dan Pasarelu dar bunul Dumnezeu nu ma lasa .In final vreau sa stiu ce mai face Magdan Cezar sau Sorin Giurumia.

    decembrie 17, 2010 - 6:02 pm Raspunde
  • Liviu

    Dan Pasarelu a delapidat sute de mii de euro de la C.S.M.B -si este urmarit penal.

    august 3, 2012 - 10:50 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.