Probleme de logica la inceput de saptamana (51)

40


Cred ca la inceput de saptamana cand nici iarba nu creste, un imbold primit din partea unor probleme de logica ar fi binevenit pentru “demarajul” mintal necesar unei noi saptamani. Sper sa fiti mai inspirati decat sunt eu lunea.

Problema 1

Un sofer conducea pe o autostrada (in Statele Unite, sa zicem, pentru ca in Romania asa ceva nu s-ar putea) cu sotia alaturi.

-Ai observat, spune el, ca panourile astea enervante cu reclame par sa fie plasate la distanta egala de-a lungul drumului? Ma intreb la ce distanta sunt puse unul fata de celalalt?

Sotia lui s-a uitat la ceas, si a numarat cate panouri au depasit in interval de un minut.

-Ce coincidenta stranie! exclama soferul. Daca inmultim numarul cu 10, rezulta viteza masinii noastra in km/h.

Presupunand ca viteza masinii este constanta, ca panourile sunt plasate la distante egale, si ca sotia lui a inceput sa numere si a termiant numaratoarea la mijlocul distantei dintre 2 reclame, care este distanta dintre 2 panouri publicitare?

Problema 2


Puteti gasi o metoda de a trasa o linie drepta care sa imparta simbolul yin-yang in doua parti de arii egale cele doua parti ale simbolului (presupunand ca yin si yang sunt despartite de 2 semicercuri)?

Problema 3

Daca se intampla sa intalniti doua dintre surorile Ionescu (presupunand ca aceasta este o selectie la intamplare dintre toate perechile posibile relizate cu acestea), ar exista sanse egale ca acestea sa aiba (sau nu) ochi albastrii.

Cate surori cu ochi albastrii este cel mai probabil sa existe?


ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.