Călăraşi: Radu Mihai Vlad a desluşit tainele sahului la vârsta de 6 ani

Scris de Ionela Stănilă pe www.adevarul.ro

Radu are un palmares impresionant de medalii şi premii

Călăraşi: Radu are un palmares impresionant de medalii şi premii

Cu un palmares impresionant de premii, cupe şi medalii, Radu mărturiseşte că a început să joace şah în familie, alături de părinţi, dintr-o joacă.

Nimeni nu s-a gândit atunci că băiatul ar putea face perfomanţă. Până în prezent, a participat la toate competiţiile de acest gen din ţară şi, deşi are doar 11 ani, a concurat la categorii de vârstă superioare. Deşi aparent este un copil normal, ca şi alţii de vârsta lui, Radu uimeşte prin inteligenţă şi profunzimea gândirii.

„ De când mă ştiu nu prea am fost adeptul pierderii timpului. Consider că este necesar să te organizezi foarte bine pentru a reuşi“, a spus Radu. Nu numai sportul minţii este domeniul în care a făcut performanţă în ultimii 5 ani, ci şi limba română şi matematică.„ Am participat la concursul „Cangurul“ la matematică unde am obţinut locul I pe judeţ, iar la olimpiadă am fost răsplătit cu premiul al-II-lea“, a precizat Radu.

2 ore de antrenament

A început să joace şah la vârsta de 6 ani, alături de părinţii săi, iar în scurt timp, sportul minţii a devenit o pasiune pentru copilul în vârstă de 6 ani. Ca să poată deprinde tainele şahului ia lecţii de 2 ori pe săptămână, câte 2 ore la Palatul Copiilor din Călăraşi. Radu spune că este atras de şah, deoarece este un sport care îi solicită multă concentrare, răbdare, dar şi perseverenţă.

„ Este un sport liniştit în care am nevoie de multă concentrare pentru a reuşi. De asemenea, îmi trebuie mult calm, dar şi cunoştinţe foarte solide de matematică şi de logică“, a mai spus Radu. Acesta recunoaşte că înaintea partidelor de la concursuri are mari emoţii, dar găseşte puterea de a se controla, deoarece este întotdeauna optimist şi ştie că va câştiga.

Palmares

Premiile, cupele şi medaliile pe care le-a obţinut în ultimii doi sunt mărturia unei pregătiri de excepţie. Are o colecţie impresionantă de diplome şi 4 medalii de aur. A obţinut locul 1 Campionatul Naţional de Şah- 10 ani la Botoşani -2008, locul 1 la Campionatul Naţional de Sah la Tulcea – 2009 şi locul 1 Campionatul Judeţean de Şah-10 ani la Buzău – 2009.

Recent a participat la Campionatul Naţional de Şah Blitz- 12 ani- Tulcea, unde a obţinut medalia de aur şi cupa.  A ocupat locul 2  pe podium la Campionatul Interjudeţean de Sah -10 ani la Buzău – 2009, dar şi la Campionatul Judeţean de Şah de la Călăraşi-clasele I-VIII. Locul trei pe podium l-a obţinut la Campionatul Naţional de Sah-12 ani la Tulcea şi la cel pentru copii cu vârsta de 12 ani la Brăila.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.