Oradea: Vicecampionul european, Alexandru Stanciu, atras de Turneul Suioco la şah

Turneul de şah organizat  de Clubul Sportiv Suioco Oradea la inceputul lunii, a atras în plăcutul ambient al terasei „Curtea Veche”, trei candidaţi de maestru plus şahişti de categoriile I sau II, dar şi amatori.

Vicecampion european atras de Turneul Suioco la şah

A concurat şi orădeanul Alexandru Stanciu, de la CS Crişul, care a devenit recent vicecampion european cu naţionala de juniori Under 18 ani, după ce România fost întrecută doar de Polonia la Europenele disputate în Cehia. Însă orădenii Alexandru Stanciu şi CM Lavinel Cruceru (In stanga, cu mana pe umarul lui Alexandru Stanciu) s-au clasat pe locurile II respectiv III la Cupa Suiocu, fiind întrecuţi de candidatul de maestru Mircea Neacşa, din Ploieşti, aflat în turneu turistic prin Bihor. Dealtfel şi soţia lui Mircea Neacşa a ridicat nivelul de concurenţă în competiţia feminină.

La final, organizatorii au mai oferit premii speciale pentru Adina Iancu şi Şerban Cicortaş, ca cei mai tineri participanţi, dar şi pentru seniorul competiţie, Puiu Ghitea.

Partidele s-au disputat în sistem elveţian, ţinându-se cont şi de indicele ELO al şahiştilor clasificaţi, arbitrajul fiind asigurat  de Ioan Mile.

Firma Optic Visaje, reprezentată de tânăra iubitoare de şah Raluca Brădean, a plusat în calitate de co-organizatoare fondul de premii cu vouchere şi obiecte în valoare de peste o mie de lei.

Dat fiind succesul de participare, la următoarea ediţie se vor premia toate categoriile de clasificare: maestru, candidat de maestru, categoria I-a, categoria a II-a şi amatori.

1 Comentariu

  • Anuta Laurentiu

    Felicitari lui NEACSU Mircea (acesta este numele corect).Nu l-am mai vazut de multicel concurand intr-o competitie oficiala.Ma bucur de revenirea sotilor Neacsu in turneele sahiste.
    Pentru cei ce nu cunosc,sotia lui este ex Pogorevici Cristina.

    august 15, 2010 - 6:46 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.