Stiri din sah – 24 de ore din 24 – Miercuri 30 iunie 2010

Update 00,26

8.Braila: Premii la şah pentru elevii de la Palatul Copiilor Ana Maria Matei a obţinut locul I, iar Maria Valentina Surdu locul al II-lea

Două eleve care studiază şahul la Palatul Copiilor au câştigat în weekend premii la Concursul “Şahul în învăţământul primar”, de la Vaslui. La competiţie au participat sute de elevi din toată ţara şi din Republica Moldova. Palatul Copiilor Brăila a fost reprezentat de două fetiţe de la cercul de şah, coordonat de profesoara Luiza Doroftei: Ana Maria Matei, care a obţinut locul I, şi Maria Valentina Surdu, care a obţinut locul II. Pe lângă competiţia propriu-zisă, în cele trei zile de desfăşurare a Cupei “Vasile Alecsandri” au avut loc şi meciuri demonstrative între maeştri şi participanţi, dar şi o excursie la statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, de la Podul Înalt, unde a avut loc festivitatea de premiere.

(Cristina DOSULEANU pe http://www.obiectivbr.ro)

Update 00,16

7.Târgu Jiu : Club de vacanţă la Palatul Copiilor cu activitati sahisteCopiii din Târgu Jiu care vor rămâne în oraş pe perioada vacanţei vor putea participa la o serie de activităţi distractive şi educative organizate de Palatul Copiilor. Începând cu data de 1 iulie, va funcţiona Clubul de vacanţă pentru elevii de la Palatul Copiilor. “Pe perioada vacanţei Palatul Copiilor va avea o activitate permanentă. Vor fi organizate jocuri şi concursuri, campionate de tenis de masă şi şah pentru copiii care îşi petrec vacanţa în Târgu Jiu. Copiii pot solicita profesorilor să facă repetiţii pentru concursurile care au loc în această vară”, a declarat Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor din Târgu Jiu. De asemenea, 8 profesori din cadrul unităţii vor ocupa postul de director, fiecare câte o săptămână, în lunile iulie şi august. “Începând cu 1 iulie, am delegat, pentru fiecare săptămână, câte o persoană din Consiliul de Administraţie care să ocupe funcţia de director. Au fost desemnaţi 8 profesori cu gradul I care să asigure buna funcţionare a Palatului Copiilor şi pe perioada vacanţei”, a mai precizat Pompiliu Ciolacu. Palatul Copiilor îşi va începe activitatea de la 1 octombrie. Înscrierile pentru anul şcolar 2010/2011 se vor face după data de 15 septembrie. Anul trecut, aproximativ 4100 de copii au frecventat cele 23 de cercuri organizate de Palatul Copiilor din Târgu Jiu.

Sursa: Scris de Daiana MILITARU pe http://www.pandurul.ro

Update 00,16

6.Iasi: Vacanţă la Ateneu” va  propune cursuri de sah gratuite tinute de Stefan Axinte

Copiii cu vârste între 3 şi… 60 de ani (!), sunt aşteptaţi în această vară la Ateneul Tătăraşi, unde a fost lansată ieri cea de-a II-a ediţie a programului consacrat vacanţei mari

Organizatorii „Vacanţei la Ateneu” propun o alternativă pentru petrecerea timpului liber, cu sprijinul unor artişti ieşeni care vor anima cursuri de teatru (Doina Iarcuczewicz, de la Teatrul „Luceafărul”), fotografie (Ozolin Duşa), chitară (Adrian Grădinaru – violonist, pianist), dans sportiv (Ecaterina Bodron), balet (Simona Petrila, Opera Naţională Română Iaşi), orgă (Iulian Ambrozie), pictură (Angela Diaconu), şah (Ştefan Axinte). „Am răspuns cu tot sufletul la invitaţia de a ţine acest curs, pentru că în perioada vacanţei trebuie să adunăm copiii în jocul pe care îl preferă, încercând să le distragem atenţia de la pericole şi să-i canalizăm spre artă. Bogăţia emoţională a copiilor trebuie să fie prioritatea noastră, a adulţilor”, a spus actriţa Doina Iarcuczewicz.

Copiii care au frecventat cursurile şi în perioada anului şcolar au făcut ieri şi o demonstraţie, un spectacol în care artele şi-au dat întâlnire pe aceeaşi scenă.

Pe 3 iulie, sala de spectacole va găzdui o nouă ediţie Karaoke Show, însă până atunci ieşenii talentaţi sunt aşteptaţi şi la Cenaclul „Spune Ceva”, coordonat de Teodor Munteanu. Cu excepţia cenaclului şi a cursului de şah, care sunt gratuite, activităţile de vacanţă presupun o taxă lunară cuprinsă între 50 şi 100 de lei. Înscrierile se fac la secretariatul Ateneului Tătăraşi, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.

(Scris de Gina Popa in Evenimentul regional Moldovei)

5. Pitesti: Cursuri de sah la Scoala Particulara Fratii Golesti

Oferta educaționalã a școlii noastre se structureazã pe acti­vitãți curri­culare de bazã și cursuri/ore suplimentare; clubu­ri ex­tra­curriculare cluburi de cunoaștere: limba francezã, șah, cinema;

Prundu, pe strada Bãnãnãi nr. 1 A, între orele 8.30 – 17.00.
Pentru mai multe informații, puteți suna la secretariatul Școlii Particulare Frații Golești: 0248/271.215, 0752/236.910.

Update 23,52

4.Bucuresti: Sahul  una din pasiunile pnsionarilor  de la Clubul Seniorilor Sector 6

Peste 800  de pensionari sunt inscrisi in Clubul Seniorilor Sector 6, infiintat la initiativa Presedintelui Asociatiei pentru Protectia Cetateanului, Stefan Florescu. Pensionarii se intalnesc de luni pana vineri, la restaurantul Casa Florescu din Sectorul 6, unde socializeaza, joaca sah, table, carti, rummy, si sunt serviti si cu o masa calda. De asemenea, saptamanal, cate 200 de pensionari au gratuit bilete la cinematograf, teatru si opera, prin Asociatia pentru Protectia Cetateanului Sector 6.

“Din cauza situatiei materiale precare, acestia sufera de o boala: singuratatea! Prin campania noastra, “DIN SUFLET PENTRU SUFLET”, am reusit sa vindecam aceasta boala”, a declarat Stefan Florescu, estimand ca, pana la sfarsitul anului, clubul ar putea numara peste 2.000 de membri.

Update 23,42

3.Sahul premiat la Sărbătoarea sportului la Vulcan

Una dintre manifestările de amploare, incluse în cadrul „Nedeii Vulcănene” a fost marcarea a 90 de ani de existenţă a Clubului Sportiv Vulcan, afirmând fără nicio reţinere, că a fost singura de acest fel întâmplată în Valea Jiului, dedicată unui asemenea eveniment, la o asemenea eveniment, la o asemenea amploare.

Premii pentru aniversaţi
Gala fotbalului vulcănean a avut loc într-un context mai larg, precum şi premierea celorlalte secţii de sport ale C.S. Vulcan – box, şah, atletism, handbal, arte marţiale, schi – care au adus rezultate bune sportului vulcănean.

Update 23,32

2.Competitii de sah la Zilele Sportului Reghinean

Primaria municipiului Reghin, Consiliul Muncipal si Asociatia Sport Municipal organizaza “Zilele Sportului Reghinean”, in perioada 2 – 4 iulie 2010. Evenimentul debuteaza vineri, 2 iulie, la ora 16.00 printr-un concurs de sah open la Clubul Pensionarilor.

(Sursa:  Zi de Zi)

Update 23,25

1.Campionatul Orasenesc de sah la Copsa Mica

Incepand de astazi, in sala de sedinte a Primariei Copsa Mica, in fiecare zi de miercuri, de la ora 18, vor avea loc etapele Campionatului Orasenesc de sah, competitie la care participa 16 sahisti cu varste intre 14 si 65 de ani.  16 iubitori ai sahului, cu varste cuprinse intre 14 si 65 de ani, s-au inscris pentru prima editie a Campionatului Orasenesc de Sah, competitie organizata de Clubul Sportiv „Amicii” Copsa Mica. Dupa ce au dat startul inscrierilor pentru aceasta competitie, organizatorii au fost placut surprinsi sa constate ca numarul persoanelor care participa la prima editie a campionatului de sah este dublu, comparativ cu cei care s-au inscris pentru Cupa Primaverii. La mijlocul saptamanii trecute, in sala de sedinte a Primariei Copsa Mica a avut loc sedinta tehnica de inscriere si stabilirea programului competitiei, intregul campionat urmand sa se incheie la mijlocul lunii septembrie. Partidele campionatului se vor desfasura in fiecare zi de miercuri de la ora 18 in sala de sedinte a primariei din oras, castigatorii urmand sa fie recompensati cu diplome, cupe si diferite premii in bani.

( Sursa:Tribuna Sibiu)

1 Comentariu

  • unknown20cta

    cine imi poate spune si mie de unde pot descarca carti de sah in limba romana.am cateva.cine doreste sa ma contacteze pe mess

    iulie 4, 2010 - 4:08 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.