Zi: 4 iunie 2010

“Trofeul Pietroasa 2010” la sah online, pentru copii si juniori

      Sambata 5 si Duminica 6 iunie de la ora 18:00, in camera “Sah cu Ceausescu” de pe server-ul Playchess.com, “Trofeul Pietroasa 2010″ pentru copii si juniori”

      Turneul se va disputa in sistem elvetian, 7 runde,  cu timp de gandire 20 minute pentru fiecare jucator. Sambata jucam 4 runde, iar duminica 3. Este open general, insa premierea se face pe categorii de varsta.  

 Dupa cum am observat, pe acest sfarsit de saptamana sunt o multime de turnee pentru copii si juniori. Insa, in afara de cele care se vor juca la tabla, aveti ocazia spre seara sa jucati si in fata calculatorului.  O excelenta initiativa a d-lui prof. Slabu Nistor, probabil o premiera pentru tara noastra. Iata mai jos invitatia la turneu. Fata de ce este scris acolo, d-l Slabu Nistor , mi-a permis sa continui cu inscrierile. Imediat dupa invitatia la concurs o sa va ofer detalii cum sa ma contactati si cum sa creati un cont pe server-ul Playchess.com. Deci intrati pe acest articol si va asigur ca toti cei care vor sa joace si se incadreaza in limita de varsta, vor fi primiti, pentru ca vad o anume stare de somnolenta pe calea oficiala. Deci, daca respectati cerintele, va ofer sansa de a va inscrie pana sambata la ora 17, 45.

Citeste Articolul
  • 8
  • 590
  • 2

Adrian Petrisor, inca un “COLOSSEUM” (108) castigat!

65 participanti, 9 runde la 5+0/ jucator, 216 partide si un singur castigator. Supergm92 ( MF Adrian-Marian PETRISOR, elo 2335) autorul a 8 pct. din cele 9 runde disputate.

Adrian Petrisor

Pe locurile urmatoare Dutza-si-miky ( avand steagul Canadei)  la egalitate de puncte cu Aigresit1 ( Horatiu- Augustin  RAUCA, elo 1902), ambii cu 7 pct. din 9, departajati de Bucholz.

Citeste Articolul
  • 5
  • 522
  • 3

Miniatura zilei (164): Atacul Torre isi dovedeste eficacitatea!



Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Robert Bellin 2395 Anastasios Tzoumbas 2240

Katerini Open 1992  ·  Queen’s pawn: Torre attack (D03)

Citeste Articolul
  • 8
  • 496
  • 1