“Trofeul Pietroasa 2010” la sah online, pentru copii si juniori

      Sambata 5 si Duminica 6 iunie de la ora 18:00, in camera “Sah cu Ceausescu” de pe server-ul Playchess.com, “Trofeul Pietroasa 2010″ pentru copii si juniori”

      Turneul se va disputa in sistem elvetian, 7 runde,  cu timp de gandire 20 minute pentru fiecare jucator. Sambata jucam 4 runde, iar duminica 3. Este open general, insa premierea se face pe categorii de varsta.  

 Dupa cum am observat, pe acest sfarsit de saptamana sunt o multime de turnee pentru copii si juniori. Insa, in afara de cele care se vor juca la tabla, aveti ocazia spre seara sa jucati si in fata calculatorului.  O excelenta initiativa a d-lui prof. Slabu Nistor, probabil o premiera pentru tara noastra. Iata mai jos invitatia la turneu. Fata de ce este scris acolo, d-l Slabu Nistor , mi-a permis sa continui cu inscrierile. Imediat dupa invitatia la concurs o sa va ofer detalii cum sa ma contactati si cum sa creati un cont pe server-ul Playchess.com. Deci intrati pe acest articol si va asigur ca toti cei care vor sa joace si se incadreaza in limita de varsta, vor fi primiti, pentru ca vad o anume stare de somnolenta pe calea oficiala. Deci, daca respectati cerintele, va ofer sansa de a va inscrie pana sambata la ora 17, 45.

 

 

      Asadar pasii care trebuiesc urmati sunt deja in invitatie. Incerc sa va explic mai detaliat. Primul lucru care trebuie facut, este acela de a accesa acest link: http://www.fritzhelp.com/download/PlayChessV5Setup.exe

( sau intrati pe www.playchess.com si mergeti unde scrie cu rosu Click here to download the free client software)

   Descarcati aplicatia care apare ( cca 58 MB) si apoi instalati-o in calculator. Este bine sa restartati calculatorul dupa instalare. Apoi intrati pe aplicatia Playchess instalata ( este o mingiuta rosie taiata de 3 linii albe. Apare o fereastra cu piesa rege si faceti click unde e scris Login. Este foarte posibil ca nu veti reusi sa actionati Create New Player Name ( va apare scris cu gri). De aceea, va sfatuiesc sa apasati Enter As Guest si sa intrati pe server ca oaspete. Puteti juca si asa un pic, in anonimat. Apoi inchideti si intrati din nou. De multe ori fuctioneaza si la secunda intrare va fi posibil sa actionati Create New Player Name. Acum ve-ti completa tot ce se cere  si creati noul cont. Jucati un pic sa va familiarizati cu jocul pe server.

    Urmatorul pas este sa ma contactati pe Yahoo Messenger  sau sa trimiteti un e-mail la adresa mea mxtudorache@yahoo.it 

     Evident acesta va trebui sa contina datele cerute de tabel, adica nume si prenume, data nasterii, adresa e-mail si ID de fapt numele pe care il aveti pe Playchess. In plus va rog sa precizati scoala,  liceul, palatul/clubul, dupa caz,  pe care il reprezentati. Acum inscrierea este ca si rezolvata. Intrand pe Playchess, va trebui sa gasiti camera de joc. Una din ferestrele care apar, se numeste Rooms (daca ati ales limba engleza, la instalarea soft-ului).  Apoi trebuie sa gasiti aici in aceasta zona, Clubs&Federations si mergeti la Romania. Din camerele Romaniei, alegeti cea intitulata “Sah cu Ceausescu” ( dupa numele acestui mare pasionat de sah din Giurgiu, Iulian Ceausescu) si din cele doua posibilitati prezente, alegeti Tournaments. Acolo va astept eu in zilele de concurs ( numele meu pe Playchess este Mtudorache) si va introduc in turneu daca ati urmat procedura de inscriere.

 

2 Comentarii

  • dan bujor

    Foarte frumoasa aceasta initiativa.

    iunie 5, 2010 - 3:51 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Eu ma uit cu placere la partidele care se desfasoara live la momentul in care comentez. Partide frumoase!

    iunie 5, 2010 - 7:34 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.