Sahistii si turismul

In timpul conferintelor zilnice de presa de la Grand Prix-ul FIDe, participantii au vorbit despre locurile lor favorite din lume.

Teimour Radjabov:

http://astrakhan2010.fide.com/images/stories/190510_rajabov-art-wb.jpg

Calatorim mult si oricine are locul lui favorit.

Cat despre mine, imi amintesc foarte bine despre vizita in Argentina si Mexic. Cand te duci in aceste tari, observi cu siguranta cel putin un lucru- un zbor de 13 ore! Imi place de asemenea sa merg la Monaco- este un loc linistit cu o atmosfera frumoasa si un climat excelent. Imi place Riviera Franceza in general, De fapt, imi plac multe locuri dar nu le voi numi deoarece nu vreau sa jignesc pe nimeni- daca devin candidat la sefia FIDE candva?

Peter Leko: Am vizitat Australia, Argentina, si Puerto Rico la o varsta foarte mica. Fiind sahist profesionist, calatoresc intr-una, dar rar am sansa sa vad mult! In timpul unui turneu trebuie sa-ti petreci tot timpul analizand si jucand. Daca vrei sa vezi un oras sau o tara, trebuie sa te duci cand nu joci sah. Turismul nu este compatibil cu sahul.

Am jucat la un moment dat in Campionatul pe echipe al Croatiei. Majoritatea colegilor mei faceau remize in 10 mutari, si se grabeau spre plaja. Eram singurul jucator din echipa mea care lupta cu adevarat pentru victorie, in timp ce coechipierii mei intrau in sala de joc in slipi, pentru a arunca o privire la partidele mele. Am pierdut 2 partide si m-am decis sa separ sahul de turism pentru totdeauna.
Pavel Eljanov: Sunt multe locuri interesante pe care mi-ar placea sa le vad- Japonia, SUA, unele locuri istorice, totusi, nu pot sa numesc aceasta un vis- este doar o dorinta.

Boris Gelfand:

http://astrakhan2010.fide.com/images/stories/190510_gelfand-art-web.jpg

Am fost impresionat de tari exotice precum Brazilia sau Mexic– acele calatorii au fost de neuitat! Visez sa vizitez Africa de Sud, dar nu in timpul Cupei Mondiale, desigur! Imaginati-va milioane de turisti sosind in aceasta tara- nivelul serviciilor ar scadea dramatic!  In plus, voi juca la un turneu in Romania in acelasi timp.

Vugar Gashimov: Sahistii isi amintesc de obicei acele locuri unde au avut succes. Totusi, daca ar fi sa las la o parte amintirile sahiste, locul meu favorit este Barcelona. Visez sa ajung in Australia – aceasta tara este unica din multe puncte de vedere. Spre exemplu, sunt atatea specii rare de animale pe care mi-ar placea sa le vad…Sper sa imi implinesc acest vis in viitorul apropiat.

Wang Yue: Prefer sa stau in China impreuna cu familia mea.

Ruslan Ponomariov:

http://astrakhan2010.fide.com/images/stories/190510_pono-art-web.jpg

Anumite locuri specifice nu inseamna mult pentru mine; cel mai important lucru este sa te afli intr-o companie placuta.

Peter Svidler: Vechiul meu prieten Nigel Short s-a autoproclamat turist al sahului, astfel ca la el alegerea turneelor depinde exclusiv de dorinta de a merge sau nu intr-o anumita tara. Nu ma aflu inca in aceasta categorie. De fapt sunt interesant in locuri care nu prea au legaturi cu sahul- Australia si Asia de  Sud-Est. Intotdeauna am dorit sa le cunosc mai bine.

Vassily Ivanchuk:

http://astrakhan2010.fide.com/images/stories/190510_ivanchuk-art-web.jpg

Sunt multe locuri care imi plac, in special Linares, Odessa, Moscow. Imi place de asemenea Astrakhan foarte mult, si sper ca acest oras sa organizeze mai multe turnee, ca sa pot sa vin aici mai des.

(SURSA http://astrakhan2010.fide.com/chess-and-tourism.html)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.