Anand: “In prima partida am incurcat ordinea de mutari” (1)

Felicitari, ai ramas Campion Mondial!

Multumesc mult!

Viswanathan Anand

Dintre cele patru meciuri pentru titlul de Campion Mondial pe care le-ai castigat pana acum, a fost acesta cel mai greu si mai plin de evenimente?

In mod clar, acesta a fost cel mai greu meci. Nu am jucat niciodata un meci in care lupta sa se duca pana la ultima partida. In unele din primele meciuri, situatia din meci a facut ca sa nici nu mai fie nevoie sa joc ultima partida. Dar acuma fost foarte neobisnuit. Ieri dimineata, nu aveam nici o idee daca ma voi trezi in ziua urmatoare si voi fi campion sau ex-campion, sau ma voi pregati pentru baraj. Orice se putea intampla.

Te-a urmarit acest gand tot timpul inainte de cea de-a 12-a partida?

A fost ceva neobisnuit. Apoi, o accepti si te duci sa joci. Nu mai poti sa faci prea multe.

Este cea mai frumoasa victorie a ta intr-un meci pentru titlul de Campion Mondial?

Cred ca fiecare meci pentru titlul de Campion Mondial este cel mai frumos atunci cand castigi. Nu am de gand sa aleg intre victoriile mele. Dar acest meci a necesitat mult efort din partea noastra a tuturor. Am fost cu totii destul de stresati, dar ne-a placut de asemenea.

Datorita unor circumstante neprevazute a trebuit sa efectuati un drum de 40 de ore cu masina din Frankfurt pana la Sofia. Te-a perturbat drumul?

A fost o experienta foarte interesanta. Toti au incercat sa-si pastreze buna dispozitie in timpul calatoriei. Altceva nu puteam sa facem. Am incercam sa ramanem cat mai calmi. Vulcanul trebuia respectat!

Pana sa ajungem la Sofia, eram cu totii epuizati. A fost bine ca am obtinut o amanare a inceperii meciului de o zi.

A contat aceasta amanare?

Desi am pierdut doua zile per total, acea zi a facut diferenta, Am putut sa ne odihnim, si apoi sa ne antrenam.

Viswanathan  Anand in action against Veselin Topalov

Prima partida a meciului a venit ca un soc pentru toata lumea. Felul atat de rapid in care s-a incheiat, si felul in care ai jucat la mutarea 23 a socat pe toata lumea. Chiar si expresia fetei tale de dupa mutare a fost una de soc…

Am incurcat ordinea de mutari, urma sa mut regele la mutarea urmatoare, dar m-am incurcat. Problema este ca, uneori, totul se termina inainte sa ai timp sa mai verifici.

Crezi ca lunga calatorie cu masina si oboseala fizica ar fi putut sa contribuie la faptul ca ai incurcat ordinea de mutari?

Nu, se putea intampla oricand.


(VA URMA)

(SURSA: Rediff.com)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.