Interviu cu Baira Kovanova

– Ai fost fericita in copilarie?

http://nalchik2010.fide.com/images/stories/gallery_thumbs/270410_kovanova-int-1.jpg

– Da, copilaria mea a fost fericita pana cand am implinit 10 ani. La aceasta varsta am inceput sa invat sah la modul serios. Am inceput sa iau parte la competitii, si vesela mea cariera in sah a inceput. Pana la 10 ani am fost un copil normal. Cand am inceput sa joc sah, nu m-am mai dus la scoala. Dar a trebuit sa studiez. La 17 ani am fost transferata la Universitatea de Stat Kalmyk, Academia de Drept, facultatea de Investigatii si Criminalistica. Aici a inceput viata mea amuzanta: mi-am facut multi prieteni noi.

– Ai prieteni in sah?

– Prietena mea cea mai apropiata este Natasha Pogonina. Ea este cea mai buna prietena a mea din lumea sahului. Noi suntem in relatii de prietenie cu ea, cu sotul ei si cu copilul ei.

– Studiezi sah cu ajutorul computerului?

– Da.

– Joci vreo partida de sah pe Internet?

– Ei bine, spre exemplu vizitez siteul web Vkontacte. In fiecare zi poti sa faci cunostinta cu oameni noi.

– Iti petreci mult timp in saloane de frumusete?

– Da, magazinele sunt de asemenea slabicunea mea. Merg deja la cumparaturi in Nalchik, intrucat am o prieten aici, am studiat Dreptul impreuna. Ieri ea m-a invitat la plimbare. Am multi prieteni aici.

– Care a fost prima ta impresie despre Nalchik?

http://nalchik2010.fide.com/images/stories/gallery_thumbs/280410_kovanova-interview-1.jpg

– Mi-a placut modul in care am fost intampinati la aeroport. Am venit cu tatal meu si nu stiam unde vom sta. Dar nu am avut nici o problema, totusi, deoarece persoana delegata sa ne intampine a rezolvat toate problemele. El s-a preocupat de noi, ne-a intrebat in mod constant daca avem nevoie de ceva. Este ceva fantastic!

– Ce calatorie te-a impresionat cel mai mult?

– Prima tara pe care am vizitat-o a fost Spania. Mi-a facut probabil cea mai buna impresie. La vremea aceea, am fost acolo cu prietenii mei si a fost superb.

– Ce ti-a placut cel mai mult aici?

– Mi-a placut tara in general. Multi oameni sunt ca in Spania. Oamenii de aici sunt binevoitori.

– Ai fost in multe tari?

– Nu in prea multe. De fapt, sahul este o oportunitate sa vezi lumea. Poti sa mergi oricunde, trebuie doar sa ai dorinta de a face acest lucru. In prezent pentru mine sarcina cea mai importanta este sa ma concentrez la sah, calatoriile vor veni un pic mai tarziu. Ma voi descurca, cred.

Acum sunt in al doilea an de studii postuniversitare. Sunt specializata in Dreptul Civil si am unele probleme aici, deoarece seful departamentului pune presiune pe mine. Ea spune: “Ori iti faci dizertatia, ori joci turnee de sah”. In loc sa fiu aici ar trebui sa fiu prezenta la facultate, lucrand la dizertatie.

– Unde ti-ar placea sa muncesti in afara de sah?

– Da, sigur. Acum lucrez cu Dreptul Civil. Este unda dintre cele mai prestigioase specialitati, dar foarte dificila. Mi-ar placea sa lucrez in Biroul Procurorului Pubic. Vom vedea.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.