Omul zilei: Profesorul de şah din Cugir Vasile Lupu, vrea sa intre în Cartea Recordurilor

Profesorul cugirean Vasile Lupu, cunoscut pentru pasiunea cu care s-a dăruit sportului timp de peste 50 de ani, vrea să intre în Cartea Recordurilor cu o performanţă mai puţin obişnuită.


Vasile Lupu – o viata dedicata sahului timp de peste 50 de ani

Împătimit al şahului, Lupu a reuşit să amenajeze la Clubul copiilor şi elevilor din Cugir – prin eforturi deloc uşoare – un laborator de şah pe ai cărui pereţi şi plafon au fost înscrise până la refuz expresii celebre şi pictate imagini aparţinând
unor personalităţi ale vremii care au practicat sau iubit jocul de şah. Citate din Goethe, Voltaire, Napoleon, Shakespeare, Sadoveanu sau regale persan Sisha, adunate din aproape 50 de cărţi destinate jocului minţii reprezintă, aşa cum susţine profesorul Lupu, expresii cu multe valenţe educative care îndeamnă la răbdare, perseverenţă şi cunoaştere de sine. De remarcat, pe unul din pereţi, imaginea marelui şahist Bobby Fischer – considerat cel mai mare şahist al secolului, precum şi a lui Florin Gheorghiu – campionul mondial la juniori, cel care avea să facă meci egal cu marele Fischer.
O pasiune aşadar, care dincolo de performanţa de a iniţia în tainele jocului de şah generaţii de copii (peste 1000 jucători) a transformat o locaţie de pregătire şi competiţii prin grija unui sufletist profesor – într-un cadru demn de Guiness Book.

(Scris de C.P. in ziarul Unirea)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.