Topalov despre meciul cu Anand ce sta sa inceapa (1)

Topalov si Anand au stiluri foarte diferite de abordare a meciului. In timp ce Anand s-a ascuns de media pentru a se putea concentra la pregatirea pentru meci, Topalov nu refuza sa acorde interviuri. Iata ultimul interviu al lui Topalov, aparut in cotidianul bulgaresc Trud daily:

– Te afli din nou in fata unui meci mare pentru titlul de Campion Mondial. Ce iti spune cel de-al 6-lea simt al tau?

– Inaintea unui asemenea meci simt intotdeauna ca sunt bine pregatit. Totusi, daca asta este adevarat sau nu vom afla in timpul meciului. Poate eram un pic mai bine pregatit din punct de vedere fizic pentru meciul anterior de la Elista, dar aceasta nu prea mai conteaza.

– In afara de locatie si de adversar, ce este diferit fata de meciul cu Kramnik?

– Una peste alta Anand este un adevarat campion, este echilibrat si este o masina de castigat partide in toate tipurile de sah- orb, blitz, clasic. El nu este un geniu, dar mai degraba un talent natural, nascut pentru sah. El reuseste sa joace rapid si fara sa faca greseli, in timp ce eu joc incet si bine.

– In care componenta a jocului te astepti sa rezolvi lupta?  Sau este vorba despre un joc al nervilor intre cei doi adversari?

– Nu se poate spune ca suntem egali, suntem diferiti. El este un jucator complex si are slabiciuni greu de detectat, care apar in functie de situatie. Uneori chiar si el face greseli.

– Esti mai experimentat acum decat dupa scandalosul meci din Elista?

– Acela a fost primul meu duel lung si problema mea a fost ca m-am zbatut prea mult. Exact aceasta incerc sa evit acum. In timpul ultimelor cateva zile m-am antrenat intr-un regim usor deoarece batalia se va duce si la nivelul consumului  nervos si ytrebuie sa-mi conserv energia.

– Ai surprins prin aducerea unui ceh in echipa. Te astepti ca Anand sa apara si el cu ceva?

– Nu cunosc componenta echipei, dare echipa castigtoare nu trebuie schimbata. Presupun ca cei care l-au ajutat pe Anand sa-l invinga pe Kramnik in meciul pentru titlul mondial de la  vor fi si ei, probabil, aici.

– Te astepti la vreun capriciu de partea lui?

– Nu prea cred. Organizarea este la un nivel atat de inalt, incat nu cred ca vor fi motive. Dar daca cineva va cauta sa provoace, vom reusi sa facem ceva sa-l oprim.

– Se poate spune ca aceasta este cea mai mare batalie a ta in sah?

– In 2004 la Campionatul Mondial din Liberia am atins semifinala, am jucat foarte bine dar am pierdut. Si mi-am spus atunci ca am pierdut batalia vietii mele, totul este sfarsit. Dar, dupa cum se poate vedea, am o noua sansa de a deveni campion.

(SURSA: CHESSDOM)

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • nelu

    We had to drive 480 km through Rumania to the city of Vidin at the Bulgarian border. If you use Google Maps you may find it a bit strange that we had to reckon with 9-10 hours for this fairly short distance. But when you actually have to drive this route you understand why it takes so long: there are numerous construction zones, about every ten kilometres, dead dogs and cats on the road have to be avoided, and there are about a million potholes. To make the situation even more difficult for the drivers it was raining continuously – a miracle that the car survived these extremely bad road conditions. Even the two very experienced drivers had never seen such bad roads.
    Sarmanul Anand

    aprilie 21, 2010 - 6:33 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.