A inceput turneul international Romanian Chess Federation – 85 years

Corespondenta de la Cinca Daniel

In data de 25 martie 2010 a inceput turneul international de sah prin corespondenta Romanian Chess Federation –85 years . Organizat cu ocazia aniversarii a 85 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Sah turneul continua traditia inceputa in 1976 cand s-a organizat RCF 50 ani si continuata de domnul Ceteras Marius care a organizat RCF 80 ani.Turneul RCF 50 a fost castigat de campionul mondial marele maestru din Rusia Sanakoev Grigori iar turneul RCF 80 a fost castigat in mod clar de renumitul mare maestru din Germania Schon Wolfram nr 5 in lista rating ICCF si ocupant al pozitiei 3 in Finala Campionatului Mondial de sah prin corespondenta.

Romanian Chess Federation are 2 sectiuni :

sectiunea A avand categoria XIII ICCF (media rating fiind de peste 2550 ) si

sectiunea B avand categoria IV .

Organizata de Cinca Daniel sectiunea A reuneste la start jucatori de top precum:

GM Winkelmann T probabil urmatorul campion mondial , SM Starke Rene (2666) nr 14 in lista rating ICCF care s-a intors special pentru acest turneu dupa 5 ani de inactivitate in cadrul ICCF , GM Bokar Jason participant in Finala Campionatului Mondial de sah prin corespondenta si in Finala Olimpiadei 17 pe masa 1 pt SUA , GM Joao Nevio din Brazilia participant in 2 Finale ale Campionatului Mondial de sah prin corespondenta si in finala olimpica  , GM Oliveira Joao Carlos , SM Ljubicic L din Croatia care joaca pe masa 2 in Finala Olimpiadei 17 , SM Szczepanski Z 2580 si Tritt Maciej 2621 jucatorul pentru care ICCF si-a incalcat propriile reguli –opinia mea- si nu i-a recunoscut ratingul de 2700 castigat conform regulilor ICCF in vigoare. Acestora li s-au adaugat unii dintre cei mai buni jucatori romani : Voiculescu Costel 2583, Gusan Boris , Matei Cornel precum si 3 dintre componentii echipei Romaniei care participa in Finala Olimpiadei 17 : SM Chiru Ioan , SM Cinca Daniel si Craciuneanu Viorel . Din pacate nu au putut participa domnii Serban Florin care se pregateste pentru Finala Campionatului Mondial si Karacsony Zsolt care are prea multe partide in desfasurare si un program incarcat.

A rezultat un turneu de categoria 13, cel mai puternic turneu organizat de CCSC avand urmatoarele norme : GM 7p/12 partide , SM 6p/12 partide si IM 5p/12 partide. Sa uram succes tuturor participantilor . La acest link puteti urmari rezultatele din turneu  :

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=21173

Marius Ceteras organizeaza sectiunea B a Romanian Chess Federation – 85 years

Sectiunea B a fost organizata de domnul Ceteras Marius si se bucura de participarea a 4 campioni nationali :  Vasile Constantin, Zarnescu Marius, Enescu Constantin si  Campian Cristian. Acestora li se adauga jucatori cu experienta din SUA -IM Musitani Cezar , Germania -Dorer Manfred , Croatia -Ivanovic Zeljko, Portugalia -Pinho J, Bulgaria -Yordanova Svetla, Polonia –Broniek Mariusz. Din Romania mai participa domnii Achim Nicolae si Zlatariu Marin . Turneul are categoria IV ICCF si se acorda urmatoarele norme :       SM 9p /12 partide ; IM =8p/12 partide ; LGM 6p/12 partide ; LM 3,5p/12 partide . Sa uram succes tuturor participantilor !La acest link puteti urmari rezultatele din turneu :

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=21174

SM Cinca daniel

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.