Baia Mare: Cupa Primavara a fost ultimul antrenament pentru cei 16 participanti, inaintea nationalele de juniori

Prima editie a Cupei Primavara la sah a avut loc in organizarea Clubului Sportiv Tinere Sperante (presedinte, Zaharia  Vasut). Colaborator: Directia pentru Tineret Maramures. Au participat 16 copii din Baia Mare si Satu Mare, avand varste cuprinse intre 6 si 16 ani. Arbitru: Zaharia Vasut. A fost prima editie a acestei competitii, care este derulata cu girul Federatiei Romane de Sah. Clubul Tinere Sperante s-a infiintat, de altfel, in 2009, atunci cand s-a si consumat prima competitie organizata de “Tinere Sperante”: Cupa Rivulus Dominarum, pentru juniori si seniori.

“La aceasta prima editie participa indeosebi copii si juniori din Baia Mare. Speram ca, la viitoarele editii, sa vina si sahisti din tara. Este un concurs prin care ne pregatim de Campionatul National pentru copii si juniori, care va avea loc in 17 aprilie. Cupe, diplome si dulciuri au primit concurentii. Competitia s-a derulat in cele mai bune conditii, in conditii cat mai reale de concurs de sah si nu au existat probleme decat pe tabla de sah…” a declarat Zaharia Vasut.

Zaharia Vasut- presedintele Clubului Sportiv Tinere Sperante

Cel mai tanar concurent a fost Tudor Gulin, care are 6 ani. La Olimpiada Sportului Scolar, la nivelul elevilor din clasele I-VIII, Tudor a luat locul I. “Imi place sahul mult. Este al doilea concurs la care particip. Mai castig, mai pierd, depinde de cum joc” spune Tudor, asediat de emotii atunci cand nu are la indemana… regi si regine.

Carla Vasut (8 ani) tocmai a obtinut o victorie si povesteste cu aplomb: “Eu practic sahul de vreo patru ani. Am invatat sa joc sah la 4 ani pentru ca m-a invatat tati. Imi place sahul pentru ca este un sport frumos”. Leea Marosan a luat locul II, dar nu e suparata:

“Sahul este un sport frumos, la care trebuie sa gandesti. E sportul mintii. Aproape la toate concursurile la care am participat am luat locul II. La un concurs, odata, am sa iau si eu locul I”.


Aici puteti vedea un material video de la acest turneu de pe
http://www.emaramures.ro/


REZULTATELE CONCURSULUI CUPA “TINERE SPERANTE”

FETE
1. VASUT, CARLA
2. MAROSAN, LEEA
3. GHYORFI, HENRIETTA

BAIETI – 8 ANI
1 SCHNEIDER, ERIK
2 MARIS, RADU
3 GULIN, TUDOR
4 FEKETE-SZEG, IMRE

BAIETI – 10 ANI
1 SAVA, BOGDAN
2 BIRLE, SILVIU

BAIETI -12 ANI
1 BLIDAR, RAUL
2 VENCZEL, MIHAI
3 MARKIS, EDUARD
4 OANCEA, ALEX

BAIETI-14-16 ANI
1 CALAUZ, FLORIN
2 NAGY, RAUL
3 COMAN, GEORGE

La Campionatul National din 17 aprilie, clubul baimarean va fi reprezentat de urmatorii sportivi:

la categoria sub 8 ani – Carla Vasut, Erik Schneider, Tudor Gulin;

categoria 10 ani – Bogdan Sava si Silviu Barle;

categoria 12 ani – Raul Blidar.

(Scris de Ramona-Ioana POP pe http://www.emaramures.ro/Default.aspx)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.