Stiri din sah – 24 de ore din 24 – Joi 18 Martie 2010

Update 13,31

10.De la ora 17.30 incepe chat-ul pentru cei ce doresc sa urmaresca partida de baraj a lui Dieter Nisipeanu cu Denis Kismatullin.

Prima serie de partide de departajare se va disputa in sistem 15 minute + 10 secunde, iar Dieter va juca prima partida cu albul.

Link-ul catre site-ul unde partidele pot fi urmarite in direct de la 17.30 il gasiti aici.

Update 13,31

8.Oradea:Un nou turneu de şah în Orăşelul Copiilor

In urma primelor două turnee, în clasamentul general conduce Iancu Paul, urmat de Iancu Adina şi de Bungău Tudor, iar în clasamentul copiilor de până în clasa a doua conduce Mălan Alexandru, urmat de Cherecheş Victor şi Fechete Luca.

“Menţionăm că în urma fiecărui turneu lunar se stabileşte o ierarhie care va conta pentru stabilirea celor mai buni şahişti ai anului 2010 din rândul copiilor care practică acest sport al minţii”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

(Sursa: http://bihoreanul.gandul.info)

Update 13,27

7.Zilele Şcolii „Ştefan Bârsănescu”

În această perioadă, elevii şi cadrele didactice de la Şcoala „Ştefan Bârsănescu” sunt în sărbătoare. Ei aniversează Zilele Şcolii şi organizează, până pe 19 martie, dezbateri, concursuri de ştiinţe, spectacole artistice, expoziţii de creaţii plastice, întâlniri cu părinţii şi activităţi de proiect. Joi va avea loc competiţia de şah pentru clasele I-IV, iar vineri, concursul interşcolar de şah, Cupa „Ştefan Bârsănescu”. (Anda Pintilie pe http://www.evenimentul.ro)

Update 12,51

6.Premiile primului concurs naţional de şah de la Braşov

Concursul numit „Cupa 8 Martie“ s-a adresat tuturor jucătorilor de şah şi a inclus şi alte evenimente:

„Concurs de dezlegări“, o premieră pentru evenimentele şahiste din Braşov şi, „Curs de arbitri de şah“. „Această manifestare a avut menirea de a oferi şahiştilor braşoveni posibilitatea de a lua contact cu competiţii de nivel naţional, accesibile ca timp şi resurse financiare necesare. Au fost prezenţi la start 61 de şahişti, dintre care 28 de la clubul nostru de şah şi ne bucurăm că dintre aceştia, mulţi au fost seniori. Au fost reprezentate cluburi din Braşov, Ploieşti, Oradea, Satu Mare, Focşani, Bucureşti şi altele“, a spus Liliana Olea, coordonatorul evenimentului. Concursul a fost supervizat de un reprezentant al Federaţiei Române de Şah. La sfîrşitul concursului s-au acordat 32 de medalii, cupe şi premii în bani pentru primele trei locuri la seniori. La prima categorie a fost declarat cîştigător Gaitan Mihnea-Victor, cu 6,5 puncte, de la Sport Club Municipal Braşov, la categoria juniori sub 12, a cîştigat Patraşcu Cătălin-Lucian, de la CS Olimp Şah Focşani, cu 6.5 puncte, la categoria juniori, sub 16 ani, Stejeroiu Vlad de la CS Dinamo Bucureşti, cu 5,5, puncte, iar la seniori, Răcăşan Sebastian de la CS Crişul Oradea cu 6 puncte.

(Sursa: http://www.monitorulexpres.ro)

Update 12,24

5.Cluj: Două fetiţe din Turda, pe primele locuri la Cupa Juniorul la Şah!

La sfarstitul saptamanii trecute a avut loc  Cupa Juniorul la Şah, desfasurata la Cluj Napoca, unde  şcoala de şah turdeană a repurtat un nou succes. La categoria 6-8 ani, două fete de la Şah Club Potaissa Turda, Mincu Smaranda şi Popescu Ruxandra Cătălina, au terminat pe locurile I, respectiv II, la fete, iar la general (unde au fost incluşi şi băieţii) au terminat pe locurile II, respectiv III.

Este un succes demn de apreciat, având în vedere că ele se confruntă cu elevi ai şcolii de şah clujene, mulţi dintre ei având mai mulţi ani de pregătire de specialitate

(Sursa: http://www.turdanews.net)

Update 01,01

4.Pia Cramling castiga titlul european Feminin pentru a doua oara dupa ce a castigat in 2003 in Turcia, Istanbul.

Pia Cramling 47 ani (Suedia, 2523 )

UPDATE 00.00

3. Ian Nepomniachtchi este noul Campion European! El conducea la jumatate de punct inaintea ultimei runde, castigata impotriva GMului armean Vladimir Akopian

[AOL+Beta+-+Connected,+Signed-On+3152010+91422+PM.jpg]

Nepomniachtchi Ian, 19 ani (RUS, 2656)

UPDATE 0.00

2. Ivanchuk si Short vor participa la Memorialul Capablanca 2010

Ivanchuk si Short au confirmat participarea la turneul ce va avea loc in Havana. Vor lua parte un numar de 6 jucatori, iar din partea Cubei vor participa Leinier Dominguez si Lazaro Bruzon. Organizatorii turneului incearca sa mai invite inca 2 jucatori, cu scopul de a realiza un turneu cu o medie ELO de cca 2700, de categoria 18.

UPDATE 00.00

1. SPICE CUP SPRING- clasament dupa 5 runde

GM Beccera

1. Becerra 4.0 (+3)
2-5. Yang, Ippolito, Antal, Papp 3.0 (+1)
6. Finegold 2.5 (0)
7. Kuljasevic 2.0 (-1)
8-10. Hansen, Krush, Kraai 1.5 (-2)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.