Stiri din sah – 24 de ore din 24 – Joi 11 Martie 2010

Update 20,06

7. Un nou consilier al Preşedintelui FRŞah!

Marin Dumitru Fântână

Preşedintele FRŞah, Constantin Dumitriu, a semnat joi 11 martie ordinul de numire în funcţia de Consilier prezidenţial a d-lui Marin Dumitru Fântână.
Născut la 15 septembrie 1968, Marin Dumitru Fântână a absolvit cursurile Universităţii tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţa şi ingineria materialelor. În prezent este consilier superior în cadrul Primăriei municipiului Turda şi membru marcant al organizaţiei PD-L Cluj.
În domeniul sportiv s-a remarcat mai întâi ca jucător de fotbal la Arieşul Turda şi ulterior arbitru la Divizia B. Actualmente s-a dedicat sportului minţii, fiind preşedintele clubului de şah Potaissa Turda, jucător de categoria I, arbitru şi instructor de specialitate.

(Sursa: site frsah.ro)

Update 19,33

6.Metzing a fost impresionat de Iasi, iar  in Croatia pe 13 martie se va decide daca, Campionatul European de sah din 2011 se va disputa la Iasi

Secretarul general al Federatiei Europene de Sah, Horst Metzing, a declarat, joi, ca orasul Iasi ar putea gazdui Campionatul European de Sah pentru echipe de tineret in anul 2011.

Horst Metzing a declarat, intr-o conferinta de presa, sustinuta la sediul primariei iesene, ca sunt mari sanse ca in 2011, in perioada 14 – 22 iulie, Campionatul de European de Sah pe echipe sub 18 ani sa fie gazduit de Iasi, el adaugand ca a inspectat atat spatiile de cazare , cat si Sala Sporturilor din municipiu.

“Am discutat azi  cu reprezentanti ai administratiei locale. Am fost impresionat de oras. Nu vad probleme care pot sa apara, astfel aceasta competitie sa nu fie gazduita de Iasi. Mai sunt cateva detalii de pus la punct. Sunt multumit de conditiile de cazare oferite, dar si de locul in care s-ar putea desfasura competitia, Sala Sporturilor. Decizia finala va fi luata in Croatia, pe 13 martie”, a spus Metzing.

La concurs ar urma sa participe 20 de echipe de baieti si 15 de fete, numarul total al sportivilor ridicandu-se la 200.

Primaria Iasiului a anuntat ca este dispusa sa contribuie cu 10.000 de euro pentru organizarea acestei competitii. “Ar fi prima competitie de sah de o asemenea anvergura gazduita de Romania dupa anul 1990. In acest fel si Iasiul are o buna sansa de promovare in Europa“, a declarat primarul municipiului, Gheorghe Nichita.

(Sursa:Ziarul de Iasi)

Update18,41

5.Arad: Cursuri de şah pentru copii din martie la clubul Vados

ARAD – Începând cu luna martie, clubul Vados începe noi cursuri de şah pentru copii, bazat pe un sistem nou, în care aceştia vor putea învăţa şi aprofunda tainele şahului în mod linear trecând prin diferite module în funcţie de gradul de cunoştinţe dobândit.

Durata unui curs (unui modul) este de 5 săptămâni şi cuprinde zece şedinţe de câte o oră şi jumătate, la sfârşitul cursului copiii primind o diplomă de absolvire a acestuia.

De menţionat că fiecare curs  va începe de îndată ce se va forma o grupă de 10 copii. Pînă în data de 15 martie clubul acordă reduceri la taxa de înscriere, iar în plus, primii 20 de doritori a învaţa din tainele sportului minţii vor beneficia de un card de sănătate kidMED din partea Centrului Medical Privat Medici’s.

Informaţii suplimentare şi înscrieri se găsesc pe pagina de internet a clubului, www.vados.ro sau la tel. 0722613128, persoană de contact, Alin Câmpeanu.

(Sursa: www.aradon.ro)

Update 18,37

4.Suceava: Cei mai mici şahişti s-au întrecut în cadrul Campionatului Judeţean de copii şi juniori

Asociaţia Judeţeană de Şah Suceava în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Iulius Mall au organizat Campionatul Judeţean de Şah pentru copii şi juniori. La competiţia găzduită recent de Iulius Mall au participat cei mai mici practicanţi ai sportului minţii din Suceava şi Botoşani.

La categoria copii pe primul loc al clasamentului final s-a situat Romario Stoian de la Palatul Copiilor Botoşani, pe locurile doi şi trei situându-se Ştefan Botez de la acelaşi club şi Matei Senciuc de la Palatul Copiilor Suceava. La feminin cele mai multe puncte la categoria copile le-a adunat Iasmina Iurea de la Palatul Copiilor Botoşani.

La categoria juniori la masculin cel mai bun s-a dovedit a fi Sebastian Pavel de la Palatul Copiilor Suceava, el fiind urmat în clasamentul final de Marius Mirăuţă de la Şah Club Suceava şi Bogdan Manghiuc de la Palatul Copiilor Suceava.

La feminin la categoria juniori pe primul loc s-a situat Nicoleta Cornea de la Palatul Copiilor Suceava.

Cei care au urcat pe podiumul de premiere au primit medalii, diplome şi premii din partea organizatorilor.

(Sursa: www.stiriazi.ro)

UPDATE 16.15

3. ZURICH va gazdui Campionatul Mondial Universitar 2010

Editia anterioara a avut loc in Novokuznetsk, Siberia, cand rusii si-au taiat partea leului.

UPDATE 16.06

2. Un nou consilier al Preşedintelui FRŞah

Preşedintele FRŞah, Constantin Dumitriu, a semnat joi 11 martie ordinul de numire în funcţia de Consilier prezidenţial a d-lui Marin Dumitru Fântână.
Născut la 15 septembrie 1968, Marin Dumitru Fântână a absolvit cursurile Universităţii tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţa şi ingineria materialelor. În prezent este consilier superior în cadrul Primăriei municipiului Turda şi membru marcant al organizaţiei PD-L Cluj.
În domeniul sportiv s-a remarcat mai întâi ca jucător de fotbal la Arieşul Turda şi ulterior arbitru la Divizia B. Actualmente s-a dedicat sportului minţii, fiind preşedintele clubului de şah Potaissa Turda, jucător de categoria I, arbitru şi instructor de specialitate.

(SURSA: SITEUL FRS)

UPDATE 16.00

1. Întâlnire la MECTS pentru şahul în şcoală

http://www.frsah.ro/2010/img_news/MECTS.jpg

În ziua de 10 martie, d-na Mariana Ioniţă, vicepreşedinte FRŞah şi d-l Vlad Ungureanu, preşedinte al Comisiei Şahul în Şcoală, au avut o întâlnire la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului cu d-na Liliana Preoteasa, director şi d-l Alin Păunescu, inspector general la disciplina sport.

În urma discuţiilor purtate s-au desprins următoarele: se va realiza o Programă şcolară de predare a materiei şah, pornind de la Programa existentă aplicată în cadrul şcolilor sportive. Această Programă va fi propusă de către FRŞah (responsabil dl. Vlad Ungureanu – termen sfârşitul lunii aprilie) şi aprobată de către MECTS. În completare se va realiza un manual (chiar dacă manualul nu este obligatoriu în cazul materiilor opţionale), care va fi avizat de către MECTS (responsabili d-na Ioniţă si d-l Ungureanu). De asemenea, urmează să facem propunerea de a introduce opţional şahul la disciplina informatică. În legătură cu specializările cadrelor didactice, este necesară o întâlnire cu factori de decizie în domeniul învăţământului universitar, cărora le vom propune introducerea unui modul de şah ca materie de studiu în facultăţile de sport, precum şi posibilitatea organizării de masterate cu tematica şah. A mai fost discutată şi posibilitatea echivalării diplomei de antrenor – obţinută la Şcoala Naţională de Antrenori – cu o licenţă scurtă (3 ani), chestiune care va rămâne în atenţia noastră şi pentru care vom mobiliza şi alte federaţii sportive.

(SURSA: SITEUL FRS)

4 Comentarii

  • acrys

    Toti sunt membri marcanti care s-au remarcat…unde?!! numai cretinii ajung in frunte!
    Felicitari noului presedinte…oricum e inutil acolo!
    Felicitari si lui T.Basescu (domn nu e!) pt titlul de academician…membru marcant, nu? asa spuneam si eu…Felicitari consilierului…pentru activitatea desfasurata in…curaj…toti in cor…unde>?!!
    PDLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
    Nu ma pot opri…adevarata performanta
    Felicitari! Sper ca o sa fie consiliat pe masura!

    martie 11, 2010 - 10:54 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Acrys, dupa cum vezi, aici se comenteaza si se analizeaza SAHUL! Desi am aceleasi sentimente amare ca si ale tale, te rog pastreaza-ti parerile politice pentru alte bloguri.

    martie 11, 2010 - 11:47 pm Raspunde
  • acrys

    oki…at va rog ca sa va rezumati doar la sah cu ce postati.
    O sa ma abtin de la asemenea comentarii, insa imi insulta neuronul.

    martie 11, 2010 - 11:54 pm Raspunde
  • acrys

    Imi cer scuze…materialul postat de voi e ok…scuzee…m-am cam enervat un pic
    O seara buna

    martie 11, 2010 - 11:57 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.