Fotografia zilei – Duminica 28 februarie 2010

“IA-O PE ASTA!”

Impins de la spate de scandarile publicului care a trait intens partida, Albul tocmai a gasit lovitura decisiva. Este greu sa joci cu Negrul, mai ales cand ai si publicul impotriva ta!

Imaginea sahului ca sport-spectacol mie mi se pare perfect realizabila. Cei doi luptatori intr-un perimetru special, sub reflectoare, partida transmisa pe ecrane gigantice, si un comentator cu har la microfon. Publicul-platitor poate participa afectiv la show prin incurajari sau…ma rog, sper sa nu se ajunga precum la fotbal. Acesta din urma este un compromis pe care sahistii trebuie sa-l accepte, de dragul sahului.

Imi pare rau ca nu pricep ce scrie deasupra, in rusa. Este o trimitere la fotbal, dar mai mult nu pricep. Rugam frumos, cine stie un pic de rusa sa ne lumineze si pe noi. Nu pe degeaba: persoana respectiva va primi doua bilete la primul meci de sah care se ve disputa in aceste conditii!

19 Comentarii

  • Costin Beiu

    nota traducatorului: Sportul nu e pur si simplu doar fotbal

    februarie 28, 2010 - 12:13 pm Raspunde
  • Nedelcu Ionutz

    Frumoasa poza si ce multi specatori sunt .Partida nu este blizt fiindca pe ceas mai sunt destule minute…totusi tabla e plina de piese albe nenea cu mainile in cap putea sa cedeze mai demult .E o creatie fantezista care m a facut sa zambesc.Cel mai tare ramane mottoul .Asa este: sportul nu inseamna numai fotbal…

    Numai ganduri bune !

    februarie 28, 2010 - 12:39 pm Raspunde
  • Adrian

    Da’ de Sahbox ati auzit ? 😕

    http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6156

    februarie 28, 2010 - 5:36 pm Raspunde
  • Nedelcu Ionutz

    Sigur ca am auzit Adrian Sa si scris aici despre acest sport hibrid.Eu cred ca lumea vine mai mult pentru box la acest sport nu cred ca sportivii sunt lasati prea multe minute sa joace sah.Nu i vad pe negri americani campioni la acest sport ar fi o minune daca ar reusi sa mute ceva.Din imaginile prezentate sportivii arata ca niste boxeri nu ca niste sahisti.Cand joaca sah isi mai trag si ei sufletul.E mai mult box decat sah .Nu prea poti sa legi ceva intr o partdia de sah dupa ce ai luat pumni in cap .

    Numai ganduri bune !

    februarie 28, 2010 - 7:43 pm Raspunde
  • MODEST

    Sahul-spectacol e posibil pentru un public avizat, care sa inteleaga nu numai gestica (eventuala) combatantilor ci si ceea ce se intampla pe tabla.

    martie 1, 2010 - 12:37 am Raspunde
  • sa

    noroc nedeclu,

    ai gasit capetele de morti ??

    martie 1, 2010 - 12:40 am Raspunde
  • nicu valahu

    Sa, tocmai ai primit un cartonas galben.
    Atentie in continuare la atitudinea pe care o ai fata de cei de pe blog, asta pentru a nu se scoate si urmatorul cartonas. Rosu.

    martie 1, 2010 - 10:08 am Raspunde
  • sa

    draga Nicu Valahu,

    cred ca este o mica neintelegere la mijloc, cativa oameni nu au gasit capetele de morti de la sondajul pentru presedintele frsah publicat aici in urma cu cateva zile, eu am spus unde este, dar cred ca ei tot nu l-au gasit, nu este nimic grav, doar o chestiune de antentie. aici este toata tema in discutie, nu stiu ce v-a deranjat, poate imi spuneti,

    apoi in ce calitate dati dumneavoatra cartonesele, ca vad ca nu sunteti in conducerea echipei care lucreaza aici sau nici macar in ea.

    astept o lamurire de la dumneavoastra, aveti un cartons albastru deja, al doilea este negru

    sa

    martie 2, 2010 - 6:56 am Raspunde
  • adrianstanca2009

    Sa,
    Nicu face parte din echipa blogului, a realizat pentru blog interviuri, reportaje, a tradus materiale samd.

    martie 2, 2010 - 7:46 am Raspunde
  • nicu valahu

    Sa, iti voi face cateva precizari, dupa care esti liber sa alegi ce atitudine vei avea in continuare.
    Daca nu ai observat inca, pe blog se publica si se analizeaza mai mult probleme de sah, dar nu numai. In orice caz, nu este un loc in care poti sa vii cu frustrari din viata personala, si sa ti le satisfaci cu oricine intra in jocul tau. Ai destule alte siteuri de gen cancan, click, etc.. in care te vei simti bine.
    In alta ordine de idei, daca ramai obsedat si dupa atata timp de o angoasa, transpusa prin culori negre sau ciolane, atunci ai o mare problema amice. Dar, poti fi fericit. Pentru astfel de probleme, exista centre specializate unde predomina albul, iar teama de capete de mort dispare in mod sigur, prin miraculosul valium.
    In final, daca ai ceva de spus despre sah esti binevenit.

    ps. acel fundal la care tot ai facut referire, l-am observat si eu. Insa doar ca pe un detaliu nereusit.

    martie 2, 2010 - 9:32 am Raspunde
  • sa

    Sa va raspunde

    Stimati prieteni, imi cer scuze ca v-am deranjat cu o observatie, sunteti extrem de sensibili si nu stiu explicatia.
    pentru adrian stanca
    1 poate face nicu parte din echipa blogului, eu am spus doar ca nu este trecut pe blog. lucru evident pentru cine este de buna credinta

    2 pe cine a tradus ? vad ca e mester la asta ..
    pentru nicu

    1 nu stiu de ce am primit o caldare in cap cu ironii. o trec in contul prieteniei sahiste
    2 – ai avut macar decenta sa spui la final – cu asta trebuia sa incepi – ca este un detaliu nereusit. Prietene, fundalul nu este un detaliu, este un element principal, dominant, ca o tabla de sah. detaliu este cum sta siretul la jucator, nu pe ce suprafata se joaca sah, sper ca nu este prea greu de inteles pentru tine. sau este ???

    sa

    martie 2, 2010 - 4:35 pm Raspunde
  • Nedelcu Ionutz

    asculta sa…nu esti sanatos ? Ce nik e asta ?daca vrei detalii …de unde vine ?de la formatia de tineret a lui hitler ?Stii ca asa se nume organizatia asta fascista ?Pe mine sau pe cei ca mine ne intereseaza sahul nu daca tu esti antisemit sau nu …Ce vrei sa polemizez eu cu tine ?Despre oase ? despre cranii sau despre apararea scotiana, de exemplu ,despre care s a scris pe blog si n a avut niciun comentariu …Te rog eu frumos inceteaza ,cu detalii de fundal si treci la sah …Da mi si mie un semn ca te pricepi si la sah nu numai sa observi detalii Tu crezi ca eu nu pot sa gasesc pete in soare la tine ?Ce este cu nik ul acesta fascist ? Ce ti am facut noi ? Nu stai in banca ta si privesti …daca n ai nimic de spus despre sah ?

    Numai ganduri bune !

    martie 2, 2010 - 7:02 pm Raspunde
  • sa

    sa
    stimate nicu ionutz,

    eu termin acum acest schimb de replici, mai am doar o singura dorinta, pe care o exprim cu toata politetea cuvenita.

    pentru ce scop s-a ales un fundal cu cranii si ciolane la sondajul acestui blog, in alegerea presedintelui fr sah?

    ai primit deja cartonasul mov ! inca o ironie si esti eliminat

    martie 2, 2010 - 7:53 pm Raspunde
  • Nedelcu Ionutz

    Mult iubite si stimate ,Sa…iti multumesc mult ca ai terminat acest schimb de replici.Pentru ce scop scrii matale pe un blog de sah ? Si daca scrii pe un blog de sah de ce nu scrii despre subiectul sah ? Ti s a raspuns ca fara motiv,fara niciun scop ascuns ,dar dumneata nu te ai multumit cu acest raspuns .Mi a parut bine sa te cunosc .Vaya con dios!

    Numai ganduri bune !

    martie 2, 2010 - 8:20 pm Raspunde
  • sa

    sa

    multumesc, pai stiu ca nu este un scop ascuns, care este scopul evident, in lumina, neascuns ??
    daca raspunde cineva la aceasta intrebare ma declar satisfacut. pacat de jocul de sah, prieteni, sa aibe capete de morti in sondajul presedintelui… pentru ce scop s/a ales un asemenea motiv decorativ, poate sa explice cineva ? pana acum am primit doar ironii fara explicatii, sau acesta este stilul de comunicare aici ??
    nedelcu ai primit cartonasul mov

    toate gandurile bune

    martie 2, 2010 - 8:28 pm Raspunde
  • Nedelcu Ionutz

    Ce mi pasa mie de tine Societate pe actiuni ? De ce ti ar raspunde tie cineva ? Cine esti tu ? Ca vad ca nu intrebi nimic de sah …Macar citesti articolele de aici sau te uiti doar la poze?

    Numai ganduri bune !

    martie 2, 2010 - 9:55 pm Raspunde
  • sa

    sa
    citesc, nedelcu, raspunde te rog frumos la intrebare, daca poti, daca nu, de ironii si fitze sunt satul
    pentru ce s/a ales ascest motiv decorativ pentru fundal??
    astept un raspuns la obiect!

    martie 2, 2010 - 10:06 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Cu putin timp inainte de a deschide calculatorul, m-am jucat cu baietelul meu de patru anisori. Ce placere imensa ai cand discuti cu cineva care nu stie ce inseamna ura.
    Chiar vroiam sa-i raspund mai serios asa zisului Sa. Vroiam chiar sa-l banez. Nu neaparat pentru prostii debitate fara rost. Pentru asa ceva, ar fi trebuit sa ma banez pe mine de multe ori.
    Ceva m-a oprit insa. Nu numai candoarea unui copil( si nu este vorba doar de piticul meu), cat mai mult a fost dezgustul pe care il simt in fata acestor specimene -ca sa nu spun totusi, ceea ce gandesc de fapt, despre ele- imbecile.
    Va rog pe toti, in special pe Ionutz( lasa-i, frate, ca nu stiu ce fac, sau stiu, dar nu e treba noastra!), sa nu le mai acordati prea multa atentie decat,cel mult, una ingaduitoare.
    Haideti sa facem ceea ce ne dorim. Ce ne place.
    Si nu uitati ca suntem putini. Dar buni.
    Ei se ghideaza dupa principiul: Prosti, dar multi(Lapusneanu). Or fi ei multi, dar …
    O sa fie greu cu atatea piedici, dar cu atat mai frumoasa va fi satisfactia realizarii unui lucru bun.
    Prieteni ai sahului, mergem inainte.

    martie 2, 2010 - 10:54 pm Raspunde
  • sa

    Cata candoare, prieteni ai sahului,

    iata ca nu sunt putini cei care nu pot sa raspunda si dau cu copita!

    cine imi raspunde si mie? Pentru ce s/a folosit un fond cu capete de morti si ciolane la un sondaj despre alegerea presedintelui la fr sah?

    astept un raspuns diresc, scurt si la obiect, fara ironii sau comentarii rasuflate cu copii de patru ani..
    toate gandurile bune, eu mai sper ca e cineva in stare de un raspuns logic

    martie 3, 2010 - 7:10 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.