- 09 ian. 2010
Matul zilei (130)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos, după cum urmează:
Citeste Articolul- 15
- 618
- 9
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos, după cum urmează:
Citeste ArticolulMeciul-cheie al rundei a 4-a a fost desigur Azerbaijan-Rusia. Si ce meci. Partida de la prima masa, dintre Gashimov si Grischuk, va fi probabil intre cele mai spectaculoave 5 partide ale integului 2010. Regele ratacitor care i-a adus Negrului victoria poate fi cu usurinta adaugat la colectia de curiozitati a lui Tim Krabbe.
Citeste ArticolulCe partida a facut Papaioannou! Morozevich a pierdut in doar 25 de mutari, cu piesele Albe! Fostul numarul 2 mondial (iulie 2008) este intotdeauna placut de urmarit la lucru, si adesea face partide superbe, dar uneori exagereaza. Cumva este comfortabil pentru noi, muritorii, sa vedem ca regulile clasice gen “nu uita sa-ti dezvolti piesele” sau “la un atac pe flanc se raspunde cu atac in centru” inca sunt valabile, chiar si in era mutarilor concrete.
Morozevich a jucat un 4.g4 devreme care se potriveste perfect stilului sau, dar felul in care i-a replicat Papaioannou a fost impresionant si instructiv. El a facut rocada pe flancul regelui, ceea ce pare posibil cat timp nu se fac mutari de pioni care slabesc si mai mult pozitia. Dupa aceea au urmat cateva impingeri de pioni centrali si dezvoltare rapida, inclusiv un sacrificiu de pion, si curand Albul s-a aflat sub presiune puternica.
Papaioannou a contribuit la surprinzatoarea victorie a Greciei asupra Rusiei, 2,5-1,5
Morozevich,A (2732) – Papaioannou,I (2625) [A17]
Citeste Articolul
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
Liu Wenzhe – Jan Hein Donner
Buenos Aires 1978 · Pirc Defense: Chinese Variation (B07)
Citeste Articolul
Voi incerca sa preiau, pana la intoarcerea titularului de drept, si aceasta rubrica, in care voi prezenta cate cinci probleme, cu grade de dificultate diferite, o data pe saptamana.
Problema 1
G.Grzeban – Problemas – 1960
Albul muta si castiga
Citeste Articolul
Din nou o partida de la Siegen, in care adversarul lui Reshevsky a fost Y.Matsumoto.
Albul muta si castiga
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari