Kiprian Berbatov, castiga Ajedrez Roquetas del Mar

Kiprian Berbatov, maestru international in varsta de 14 ani, a castigat editia din 2010 a turneului Ajedrez Roquetas del Mar. Berbatov a acumulat 7.5/9 puncte si a acastigat medalia de aur in fata a 126 de jucatori, di9n care 6 MM, 14 MI si 10 MF.

Kiprian Berbatov, numarul 2 in lume la juniori U14

Al doilea s-a clasat GM Fernando Peralta, din Argentina, cu 7 puncte  care a reusit sa se impuna la tiebreak in fata lui IM Jordan Ivanov si IM Panelo Marcelo.

Kiprian Berbatov este nascut pe 6 august 1996, in Blagoevgrad. El a iesit campion national la multiple editii ale campionatelor de juniori, dar a inceput sa devina cunoscut dupa senzationala sa victorie la Memorial Baharov cu 6,0/6 in prezenta a peste 10 GM. Intre iulie si august 2008 Berbatov a realizat 3 norme de Maestru International, iar in septembrie 2008 a devenit Campion European de Juniori la Herz (Germania. In primavara 2009 Berbatov a castigat Mtel Masters juniori (Sofia). In prezent  Berbatov este al doilea junior sub 14 ani din lume ca rating ELO.

Kiprian Berbatov este varul atacantului de la Manchester United, Dimitar Berbatov, si a demonstrat primavara trecut ca joaca bine fotbal, intr-un meci demonstrativ la Sofia Chess United-Levsky.

Victoria la Roquetas del Mar il aduce pe Berbatov la doar cateva puncte de bariera 2500; faptul ca a intalnit doar 2 GM a facut ca el sa nu realizeze norma de GM.

(Sursa www.chessdom.com)

3 Comentarii

 • eduard_sem

  Multumesc mult pentru articol sunt un admirator al lui Berbatov,dar nu stiam ca varul sau joaca fotbal la M.U.Iar n o sa mai ajungem echipa Bulgariei cand v a intra si Kiprian Berbatov in componentza ei .

  ianuarie 7, 2010 - 12:38 pm Raspunde
 • tactumare

  Se spunea, la un moment dat, ca ar fi nepotul fotbalistului. Oricum, are mai putina importanta.

  ianuarie 7, 2010 - 12:42 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Eduard_sem: din cate s-a mai scris, Kiprian Berbatov deja se afla in lotul largit al Bulgariei si merge in cantonamente cu alde Topalov si Ceparinov. A fost al 6-lea pe lista la CE pe echipe de acum 2 luni, adica prima rezerva in caz ca lipsea cineva.

  ianuarie 7, 2010 - 1:13 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.