Federaţia Română de Şah propune proiectul de “Lecţii live pe internet”

Federaţia Română de Şah, beneficiind de colaborarea generoasă a celor mai buni antrenori din ţară, propune un proiect prin care iubitorii şahului pot participa la lecţii interactive pe internet.

Prima lecţie deschisă va fi în ziua de sâmbătă 9 ianuarie la ora 20, când antrenorul emerit MI Mircea Pavlov va prezenta tema Lupta pentru centru şi iniţiativă în practica recentă a marilor maeştri (Anand, Carlsen, Kramnik).
Fiind întâia experienţă pe acest sistem, lista de înscriere va fi limitată la numai 10 locuri. Pentru a participa, doritorii trebuie să descarce programul Team Viewer conform acestui tutorial, să dispună de sistem audio şi cameră web pentru transmisie. In timpul prezentării, auditoriul va putea pune întrebări şi comenta, conform procedurilor stabilite de către lector în prealabil. Ne dorim să extindem sistemul de predare la distanţă prin prezentări făcute de valoroşi antrenori români, astfel ca tot mai mulţi iubitori ai şahului să devină familiarizaţi cu acest mod de lucru.
Înscrierile (făcute în nume propriu) trebuie coadresate pe mailurile: pavmir@voila.fr şi contact@frsah.ro, iar pentru detalii tehnice se poate folosi  următoarea adresă: grigorepetre@yahoo.com.

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

 • vasim

  Initiativa buna!
  Sper totusi ca sa se ajunga la niste lectii de tipul chessbase unde chiar numarul de participantzi nu este limitat.
  Cred sincer ca daca domnul Pavlov o sa tina aceste lectii pe chessbase atunci o sa fie sute de doritori …
  Cu transmisia video se ingreuneaza totul pentru ca stim cum e internetul in Romania.
  Faptul ca antrenorul are camera video este de inteles, dar nu consider necesar ca totzi participantzii sa aiba cameara video.
  Cum ziceam motive technice. Se vede ca e totul la inceput …
  Sper totusi sa se aleaga o solutie technica viabila si cunoscuta de totzi.
  De exemplu multzi romani folosesc chessbase si atunci si o reclama de 30 de minute inainte de cursuri ar atrage cateva zeci de participantzi…

  ianuarie 4, 2010 - 3:29 pm Raspunde
 • Hebian Virgil

  Buna ziua,
  Am 25 de ani si de cativa ani sunt pasionat de sah, am tot jucat sah online, am tot cautat articole si prezentari cu diferite dechideri si capcane in sah, dar nu am avut un mentor care sa imi atraga atentia atunci cand gresesc si sa fie alaturi si sa-mi spuna o vorba buna atunci cand fac o mutare buna.
  Toate acestea sau datorat din cauza lipsei financiare, din care nu mi-am putut permite sa imi platesc un profesor de sah.
  Am cautat pe google.ro lectii online de sah, si am dat peste adresa dvs. cu privire la lecti de sah. As dori f mult sa particip la aceste lecti, dar momentan nu am o camera web, in rest am microfon si un PC destul de bunicel. Se poate urma cursurile in situatia mea sau trebuie sa mai astept pana o sa-mi fac rost de o camera web!? Si inca o intrebare daca se poate : Cursurile de sah online sunt gratuite sau costa ceva.?
  Va multumesc pentru timpul acordat.

  ianuarie 31, 2011 - 1:58 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.