Anand implineste azi 40 de ani: “A fost un an rezonabil”

“A fost un an rezonabil”, a declarat Campionul Mondial la sah Viswanathan Anand despre anul care aproape a trecut.

El si-a respectat toate angajamentele luate anul acesta iar turneul urmator la care va participa va fi turneul Corus de la Wijk aan Zee, Olanda, la inceputul anului viitor, dupa care isi va apara titlul mondial impotriva lui Veselin Topalov in Bulgaria, la Sofia.

Cat despre cel mai bun rezultat al sau in 2009, Anand l-a indicat cu repezeciune ca fiind victoria cu 5-3 in meciul impotriva lui Peter Leko de la Miskolc (Ungaria), pe 7 iunie.

Intrebat ce va face in urmatorii doi ani, Anand a spus ca va juca in continuare sah. “Planurile mele pentru anul urmator vor depinde de ce se va intampla la Sofia.”

Anand, care implineste azi 40 de ani, a facut o vizita la Chennai, insotit de nevasta sa Aruna, si a urmarit cele 12 partide de la campionatul feminin individual al Indiei.

Anand a mai declarat ca se asteapta ca multi jucatori tineri sa micsoreze diferenta mare care este intre K. Sasikirian, P. Harikrishna si restul jucatorilor. El i-a numit pe Abhhijeet Gupta si pe Parimarjan Negi ca fiind doi tineri cu un potential imens. Intrebat cum se motiveaza dupa ce a obtinut aproape totul in sah, Anand a replicat ca a juca pentru titlul mondial este cea mai mare motivatie. “Daca asta nu te poate motiva, nu poti fi jucator de sah”, a spus el.

(SURSA: http://www.hindu.com/2009/12/09/stories/2009120955211600.htm )

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • Vasy Strugari

    LA MULTI ANI Anand!

    decembrie 11, 2009 - 1:24 pm Raspunde
  • nicu valahu

    La multi ani Anand! Succes in meciul de anul viitor impotriva lui Topalov.

    decembrie 11, 2009 - 4:51 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.