Benidorm: Turcu Iulian si Stanca Adrian – El secundos la blitz nocturn 2

In al doilea turneu nocturn de blitz, romanii au atacat din nou trofeele puse in joc. Solicitati mai mult in turneul principal, Voiteanu si ceilalti romani aflati in fruntea clasamentelor au lasat locul altor romani mai odihniti si mai motivati. Turcu Iulian (sub 2300) si Stanca Adrian (sub 2000) au atacat fiecare locul 1 la categoria lui, nesansa facand ca amandoi sa se claseze pe locul 2, un rezultat excelent, tinand cont de numarul mare de participanti, peste 100 in total.

El secundos, fiecare la categoria sa

Adrian Stanca nu a fost tocmai in cea mai buna forma a sa, dar locul 2 pentru el este deja un fel de rutina la turneele de blitz din Benidorm. El a reusit sa-si doboare rivalul spaniol, ´Fatso´, dupa o lupta epica, cel care i-a suflat de vreo 3 ori locul 1 in trecut.

Stanca – Fatso , El Classico la Benidorm

Desi credea ca le-a vazut pe toate, Adrian Stanca a patit ceva ce nu a mai patit la acest blitzan. In ultima runda, la capatul unei partide tensionate, cu 7 secunde pe ceas, Adrian Stanca se ducea cu un pion spre transformare. A scos dama, iar adversarul a oprit ceasul, moment in care omul nostru a crezut ca adversarul a cedat. Cand colo, acesta a chemat arbitrul, aratand cu degetul spre turnul intors invers, caci negasind o dama la indemana Adrian Stanca a transformat cu un turn! ¨Queen! I said queen when i made my move!¨, zicea romanul. Adversarul sau sustinea ca este o mutare imposibila de fapt, solicitand victoria, deoarece nu exista o asemenea piesa, un turn intors cu capul in jos. Mai conciliant, arbitrul a propus transformarea in turn. ¨Torre!¨, zicea arbitrul. ¨Queen!It´s a queen!¨, o tot tinea pe-a lui Adrian. Observand ca sunt totusi castigat prin transformarea in turn, Adrian a acceptat in cele din urma solutia arbitrului, terminand victorios partida…..


ALTE POSTARI RELEVANTE

8 Comentarii

 • vasim

  ha ha ha 🙂
  Mi-a placut disputa cu turnul intors, “nu exista o asemenea piesa”.
  Daca regina e inca pe tabla ce zice regulamentul in astfel de situatii ?

  decembrie 2, 2009 - 2:56 pm Raspunde
 • Pavel Sebastian

  Reg spune ca trebuia sa opreasca el ceasul sa mearga la arbitru sa ceara o alta Dama si apoi sa joace.

  decembrie 2, 2009 - 5:00 pm Raspunde
 • Claudiu

  Cine a sponsorizat deplasarea? Sau fiecare sportiv a platit din buzunar pentru deplasare, cazare, masa?

  decembrie 2, 2009 - 7:51 pm Raspunde
 • dan bujor

  Nu stiu despre ceilalti romani prezenti, dar Adi si Costin s-au dus pe banii lor.

  decembrie 2, 2009 - 8:05 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Da, pai cam stiam si eu regulamentul, dar mai aveam 7 secunde, ala mi-a ascuns dama si mi-am pierdut capul. Noroc ca arbitrii spanioli sunt solomonici, li se pare ca deciziile lor sunt mai destepte decat ce scrie la regulament. Conform regulamentului era mutare imposibila- partida pierduta.

  decembrie 3, 2009 - 1:13 pm Raspunde
 • Claudiu

  Ma miram eu sa fie vreun sponsor in sahul din Romania care sa plateasca o deplasare pana in Spania pentru jucatori sub 2200ELO.

  decembrie 4, 2009 - 7:31 am Raspunde
 • obezeanu

  O gainarie tipica pentru jocul de blitz,
  intilnita des si in parcul pe care il
  frecventez in special la bltzurile pe bani…De cele mai multe ori cel care vede ca pierde ascunde Dama adversarului
  sau pur si simplu o tranteste pe jos,lucru foarte usor deoarece piesele
  “dusmanului”sunt la el!Norocul domnului
  Stanca a fost ca (din ce vad eu in fotografii)ceasul era unul digital si nu unul mecanic asa incat smecherul n-a putut sa-i umble la timp…
  Doresc sa-i propun domnului Stanca sa
  publice in viitor un material cu toate
  trucurile nesportive intalnite la blitz si pentru ca e mult de scris sa contribuim si noi cititorii cu cate ceva din propriile noastre patanii!

  decembrie 5, 2009 - 7:14 pm Raspunde
 • luci jugaru

  Un turn e un turn, fie el si intors…unde scrie ca un turn pus cu fundul in sus este mutare imposibila..io zic ca trebuia sa te lase s muti turnul in diagonala si sa ceara apoi mutare imposibila :))

  mai 15, 2010 - 5:22 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.