- 17 nov. 2009
Matul zilei(84)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos în care albul mută și dă mat în 2 mutări.
Citeste Articolul- 7
- 701
- 8
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos în care albul mută și dă mat în 2 mutări.
Citeste ArticolulSahul nu parea un sport pentru spectatori atunci cand statia TV din New York PBS a anuntat ca intetntioneaza sa transmita meciul pentru titlul mondial Bobby Fischer-Boris Spassky din 1972.
Erau de asteptat sa apara comentarii ironice gen ‘ spectatorii priveau iarba cum creste’ sau ‘spectatorii priveau vopseaua uscandu-se”.
Citeste ArticolulCat de des vi se intampla sa pierdeti o partida foarte repede? In orice caz, atunci cand vi se intampla, amintiti-va ca si cei mari o mai patesc. Iata ce a patit Nakamura acum o saptamana (desi Nakamura cu experimentele lui teoretice parca o cauta cu lumanarea uneori), si iata, mai nou ce a patit Shirov weekendul trecut in Bundesliga. Din fericire Baden-Baden, echipa la care joaca si Dieter Nisipeanu, a castigat meciul pana la urma, dar totusi…
GM Bezold Michael, cel care i-a administrat o miniatura lui Shirov
Bezold,Michael (2517) – Shirov,Alexei (2730) [E05]
Bundesliga 2009/2010, 14.11.2009
Citeste ArticolulUpdate 14,33
7.CSM Ploiesti a contat in lupta pentru primele locuri de la C. Nat. pe echipe mixte – Olanesti
Citeste Articolul
Am deschis o noua serie de articole dedicata “capcanelor” si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele “cheie” ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
Georg Marco – Geza Maroczy
Ostend 1905 · Sicilian Defense: O’Kelly Variation. Normal System Kan Line (B41)
Citeste Articolul
Albul castiga finalul partidei urmatoare cu o combinatie interesanta. Partida s-a jucat in URSS intre Kapengut si Shereshevsky.
Albul muta si castiga
Citeste ArticolulPentru a afla cum vă puteti procura METODOLOGIA ANTRENAMENTULUI SAHIST si a vedea tabla sa de materii, daţi click aici
Aici puteţi revedea capitolele anterioare din
La cererea noastră, cunoscutul antrenor franco-român a acceptat să ne dezvăluie câteva din «secretele» formării jucătorilor de şah, desprinse din lucrarea sa fundamentală «Metodologia antrenamentului şahist», pe care am avut deja plăcerea s-o prezentăm pe site-ul nostru. Experienţa lui ca antrenor şi jucător ne-ar putea ajuta să inţelegem mult mai bine anumite concepte şi fenomene din lumea şahului, subiecte extrem de delicate şi de negăsit în vreo altă carte de specialitate.
Profunzimea analizelor făcute de el in domeniul antrenoratului, se regăseşte şi în aceste articole bine fundamentate, finisate cu minuţiozitate şi talent literar.
In ceea ce ne priveşte, suntem convinşi că impărtăşirea din experienţa şi ştiinţa de o viaţă a maestrului antrenor este un lucru îmbucurător şi sperăm că fiecare din voi va găsi o bună parte din răspunsuri la întrebările pe care vi le puneţi. Căci formarea şi perfecţionarea tinerilor generaţii de jucători şi jucătoare este o treabă lungă şi anevoioasă, care nu poate fi realizată decât de câtre animatori şi antrenori talentaţi şi bine pregătiţi, dotaţi de concepţii metodologice sănătoase şi temeinice. Serialul va continua câteva luni bune, cel puţin o dată pe săptămână . Cred că acest lucru trebuie să ne bucure, mai ales că mulţi dintre cititorii şahisti au pus intrebări şi probleme de această natură pe blog. Aşteptăm deci părerile voastre pentru a putea continua această inedită experienţă.
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari